Matkasuunnitelmat,  Travel Lifestyle,  Uncategorized

Matkahaaveet 2021 Top 5: Uskaltaako jo haaveilla?


Hipheijaa!

Tämä vuosi alkaa jo lähentyä loppuaan hiljalleen ja tämä ei ole ollut ollenkaan sellainen vuosi, kun olemme odottaneet. Varmasti tämä vuosi on herättänyt monenlaisia tunteita kaikille ja vaikuttanut myös matkoihin, uusiin matkasuunnitelmiin ja jopa haaveisiin. Näin kävi allekirjoittaneellekin, mutta nyt vuoden loppupuolella on uudet matkahaaveet alkaneet nostaa jälleen päätään.

Tarkkoja matkasuunnitelmia en ole uskaltanut luoda vielä ensi vuodellekaan, mutta haaveita ja ideoita on alkanut tulvia mieleen senkin edestä. Näitä ajattelin myös jakaa nyt täällä blogin puolella ja toivottavasti muutkin uskaltautuvat jälleen uusista matkoista ja kokemuksista haaveilemaan!


1. TYÖSKENTELY ULKOMAILLA

Huomaan haaveilevani entistä enemmän jälleen isommasta ja pitkäkestoisemmasta matkakokemuksesta ja elämänmuutoksesta. Levottomat jalat ja koronarajoitteiden tuoma ahdistus yhdessä ovat saaneet heräteltyä jälleen halun työskentelystä ulkomailla, joka olisi samalla myös mahdollisuus tutustua matkakohteeseen syvemmin ja laajemmin. Työharjoittelu Valenciassa oli upea kokemus ja samaa fiilistä huomaan kaipaavani, kuten myös paluuta Espanjaan. Tällä hetkellä en ole kuitenkaan vielä löytänyt mieleistä työmahdollisuutta Espanjasta ja oman alani työt ovat muutenkin kurjassa tilanteessa tällä hetkellä. Vaihtoehtoisia mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia tilaisuuksia on kuitenkin jo löytynyt, joten saa nähdä mistä sitä itsensä vielä löytää!

Valencia


2. KONSERTTIMATKA

Viime vuoden peruuntunut Guns n’ Rosesin konserttimatka Puolaan harmitti kovasti, mutta ensi kesälle on joitakin konsertteja aikataulutettu jo uudelleen. Ensi kesän tilanteesta isojen tapahtumien suhteen ei tosin voi vieläkään tietää varmaksi, mutta jos mitään ei uskalla yrittää niin ei silloin mitään voi saadakaan. Tarkoitus olisi siis uusiin lippuihin jälleen satsata ja toivoa parasta, että peruuntumisia ei tulisi.


3. YSTÄVIÄ TAPAAMAAN

Tänä vuonna on myös ystävyyssuhteet kokeneet kolauksen fyysisen näkemisen saralla, sillä ulkomailla asustelevia ystäviä ei ole päästy laisinkaan tapaamaan. Englannin ystävieni kanssa sain onneksi alkuvuodesta vielä viettää aikaa Lontoossa käydessäni, mutta Italian, Espanjan ja Irlannin ystävien kanssa on jouduttu tyytymään vaihtamaan kuulumisia vain etänä. Heidän näkemistään odotan jo kovasti ja toivottavasti saamme pian jo yhdessä halauksia vaihdella.


4. PALUU ESPANJAAN

Jo kodiksi muotoutuneeseen Valenciaan on palattava vuoden tauon jälkeen, käymään tai pidemmäksi aikaa, se jää vielä nähtäväksi. Tämä todennäköisesti tulee tapahtumaan jo edellä mainittujen kohtien puitteissa jollakin tapaa, mutta piti se nyt silti erikseen mainita. Heh. 🙂

Valencia


5. UUSI KAUKOMATKAKOHDE

Olisi upeaa päästä napsaamaan jälleen jokin uusi kaukomatkakohde bucket listiltä. Kohteina olen pyöritellyt päässäni esimerkiksi Kanadaa, paluuta Usan länsirannikolle, ensimmäistä visiittiä Usan itärannikolle, Meksikoa, Costa Ricaa, Panamaa, Kuubaa ja Uutta-Seelantia. Myös uudet vapaaehtoistyömahdollisuudet kiinnostavat. Vaihtoehtoja siis on, mutta päätöksiä eikä valintoja vielä ole tehty sen enempää. Jokaisella kohteella on puolensa ja aika näyttää, mihin sitä päätyy ja kuinka maailmalla erinäiset tilanteet jatkuvat, mutta haaveilla kannattaa aina ja mitä isommin, sitä parempi. Unelmat ja tavoitteet antavat voimaa!

San Francisco


On hyvä välillä kirjoittaa omia toiveita, haaveita ja suunnitelmia ylös, jotta niistä tulee konkreettisia tavoitteita. Jos tältä listalta saan ensi vuoden aikana edes jotakin napattua ja toteutettua, olen onnellinen. Tämä vuosi on opettanut paljon ja erityisesti sitä, että onnellisuus lähtee niistä pienistä arjen hetkistä. Matkailu on itselleni tärkeä osa omassa arjessa ja useat onnellisimmat hetkeni ovat jollakin tapaa aina liittyneet matkailuun ja tapahtumiin. Ihminen on sopeutuvainen ja koen, että myös matkailu- ja tapahtuma-ala tulee vielä löytämään väylänsä rajoitteiden keskellä, kunhan vain annamme tälle mahdollisuuden. Innolla ja jännityksellä siis peukut pystyssä kohti ensi vuotta, sekä uusia haasteita ja kokemuksia!


MITÄ REISSUHAAVEITA SINULLA ON TÄLLÄ HETKELLÄ? OLETKO JO USKALTANUT SUUNNITELLA JOTAKIN TARKEMMINKIN? MITÄ MUITA AJATUKSIA TÄMÄ VUOSI ON HERÄTTÄNYT? JAA KOMMENTTIKENTTÄÄN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

24 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kivoja haaveita! 🙂

  Meidän oli tarkoitus lähteä Intiaan tämän vuoden huhti-toukokuussa. Tuo matka siirtyi vuodella eteenpäin, joten sen pitäisi sitten olla ensi vuoden huhti-toukokuussa. Saapa nähdä mitä tuon kanssa tapahtuu, mutta juuri nyt ei näytä kovin hyvältä.

  Tämä vuosi on opettanut hyvin sen, että mahdollisuus matkustaminen ei olekaan itsestään selvää. Olemme päässeet aiempina vuosina matkustamaan useisiin unelmakohteisiimme, niin olin alkanut pitämään sitä itsestään selvänä, että niin on jatkossakin.

  • Tiina Johanna

   Toivottavasti Intian matkanne onnistuisi, pidetään peukkuja! 🙂 Vaikka en ole koskaan pitänyt matkustamista itsestäänselvyytenä, niin jollakin tavalla sitä mahdollisuutta matkailuun kuitenkin on aina ehkä pitänyt. Sitä, että se on normaalisti aina mahdollista, jos vain itse pääsee lähtemään. Nyt tämä on myös muuttunut ja hyväkin niin, sillä eihän tässä maailmassa mikään ole itsestäänselvää. Kaikesta voi oppia. 🙂 Kiitos hyvästä kommentista! 🙂

   • Jenna / Huge passion for life

    Aina saa haaveilla! 🙂

    Mulla on pieni kaukokaipuu päällä, mutta kunhan korona helpottaa, niin ensin reissut naapurimaihin olisivat kivoja. Japaniin olisi niin kova hinku, mutta saa nähdä milloin sinne pääsee. Kyllä vielä koittaa se päivä, kun ulkomaanreissujakin uskaltaa varailla.

 • Maapalloilija

  Tänä vuonna jotkut haaveet ovat jäähyllä, mutta sitten joitain haaveita toteutuu jopa hieman varkain, aivan yllättäen. Elämää, unelmia ja toiveita ei siis kannata laittaa hyllylle täysin, vaan sopeuttaa ne tilanteeseen 🙂

  • Tiina Johanna

   Itsekään en ole mitään konkreettista tehnyt haaveiden eteen, pyöritellyt asioita vaan päässä. 🙂 Ja kuolailen myös matkainspiraatiota somesta ja muualta. Heh. No, aika näyttää miten seuraava vuosi etenee, pikkuisen kerrallaan. Kyllä tämä tästä vielä hyväksi kääntyy. 🙂

  • Tiina Johanna

   Itse olen oikeastaan aina matkaillut vain niin paikkoihin, joilla on itselleni jokin tärkeä merkitys tai ne puhuttelevat suuremmalla tavalla. Ns. turhia matkoja siis en ole tehnyt, jos kotimaan sisällä tapahtuvia pikkureissuja ei lasketa. Heh. 🙂 Mutta ehdottomasti nyt jos koskaan vielä entistä enemmän tähän kannattaa kiinnittää huomiota ja pohtia tarkkaan kohteet.

 • Anne / Elämää Nomadina

  Aina saa haaveilla 🙂 Tosin matkahaaveiden seuraksi haluaisi tietysti tehdä myös vähän konreettisempia suunnitelmia, ja se on nyt turhauttavan hankalaa… Me ollaan periaatteessa matkalla koko ajan, mutta myös nomadielämä on nyt tietysti erilaista ja hitaampaa kuin normaalisti. Talveksi oli suunnitelmissa mennä Kaakkois-Aasiaan, mutta joo, ehkäpä sitten ensi talvena. Nyt Euroopan lockdownien vuoksi myös suunnitelma siirtyä Ranskasta Espanjan puolelle on yhtäkkiä ihan epävarma. No aika näyttää. Upeita kohteita sulla haavelistalla, ja toivottavasti myös tärppää ulkomailla työskentelyn suhteen!

  • Tiina Johanna

   Kiitos kommentista! 🙂 Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja toden totta. Hidasta matkailua tulee ainakin tehtyä, kun ei vauhdikkaasti pääse etenemään (Jos siis reissun päällä olen/asustelee). Pikku hiljaa toivottavasti kohti parempaa, toivottavasti teillä myös kaikki sujuu hyvin jatkossakin! 🙂

 • Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Oon parhaillaan Madeiralla ja se oli paras idea pitkiin aikoihin. Täällä tuntuu kuin koronaa ei oliskaan, mutta silti turisteja ei ole missään. Kaikki vuorten patikkapolut ja luontoreitit on käytännössä tyhjänä. Turvavälejä ei tarvii noudattaa kun ollaan ainoita asiakkaita ravintoloissa.
  Tämän reissun jälkeen ei ole uusia matkasuunnitelmia ihan lähitulevaisuudessa tiedossa. Ens syksynä odottaa Kyproksen matka, joka siirrettiin sinne äsken.
  Meksikoon tosin mieli halajaa mullakin takaisin, mutta saa nähdä milloin sinne uskaltaa lähteä. Nyt olis ollut lähtö tämän kuun lopussa, mutta en luota meksikolaiseen terveydenhuoltoon, joten siirsin taas reissua. Mutta sitten kun tilanne helpottaa, niin suosittelen todellakin lähtemään sinne!

  • Tiina Johanna

   Oi että, kuulostaapa ihanalta! Madeira on varmasti upea paikka. 🙂 Saa nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan ja missä vaiheessa kaukomatkoista voisi itse alkaa konkreettisemmin haaveilla, mutta Meksiko on todellakin kärkisijoilla sitten kun taas voi alkaa suunnitelmia tekemään.

 • Heidi - Maailman äärellä

  Aina on hyvä aika haaveilla, ja nyt itse asiassa erityisen hyvä aika jatkojalostaa ja punnita omia haaveita. Minullakin on sydämessäni Espanjalle aivan oma paikkansa. Ja alkuperäisen suunnitelman mukaan minun pitikin viettää koko tämä syksy Madridissa opettamassa. No, asiat ei tietenkään menneet niin. Mutta nyt on ollut aikaa miettiä, mitkä ovat niitä minulle kaikkein rakkaimpia matkakohteita, jonne haluan sitten, kun on mahdollista. Ja ainakin nyt tuntuu, että Euroopassa haluan ensin vuorille, ja jos kauemmas pääsee, haluan takaisin Afrikkaan – savanneille ja safareille♡

  • Tiina Johanna

   No näinhän se on! 🙂 Haaveilu ei ole kielletty. Harmillista, että meni opetustyöt Madridissa nyt sivu suun tämän takia, toivottavasti uusia mahdollisuuksia vielä tulee. Afrikka on varmasti upea kokemus, siitä unelmoin itsekin. Sitten joskus kun tulee ajankohtaisemmaksi, niin ehdottomasti savannit ja safarit myös kiinnostavat. 🙂

 • Periaatteen Nainen

  Nyt ei uskalla vielä haaveilla kaukomatkoista – tavoite on otettu ensi kesälle meidän toiseen kotiin Espanjaan, ja sekin tuntuu vähän sellaiselta että mennään vaikka väkisin (vaikka tuskin sitten mennään jos oikeasti kielletään). Näin alkuun kun pääsisi syömään Tallinnaan!

  • Tiina Johanna

   Espanjassa toukokuulle asti käsittääkseni erinäisiä rajoitteita tai lockdownin tapaisia hallintoalueiden välillä, mutta tämähän saattaa muuttua kevään mittaan ja kesällä ei enää pitäisi näitä olla (Näin olen siis lukenut, saa korjata jos olen väärässä). Meilläkin tuo Espanjaan paluu tosiaan haaveena ensi vuoden aikana, mutta tämän eikä muidenkaan reissujen kohdalla olla mitään konkreettista vielä päätetty saati suunniteltu. Haaveilla saa aina ja toivottavasti pääsisimme kaikki jotain ainakin toteuttamaan ensi vuonna jo. Ihan matkailualaakin ajatellen! 🙂 Tallinnaan syömään kuulostaa herkulliselta, se olisi hienoa!

  • Tiina Johanna

   Näinpä, toivotaan. <3 Ihan matkailualan hengissäpysymisenkin kannalta olisi toivottavaa, että matkailua yleisesti saataisiin jälleen alkaa toteuttamaan enemmän, vastuullisesti ja järki päässä. 🙂

 • Sini matkakuumeessa

  Luulen, että saat nuo Uuden Seelannin haaveet siirtää pidemmälle kuin ensi vuodelle. Mun piti mennä sinne tammikuussa. Mut tiedetään kaikki , mitä sitten tapahtui. Mulla on paikallinen kaveri Christchurchissä ja se sanoo, ettei turisteja haluta sinne ehkä vuoteen tai pidempään aikaan. Siirrän siis omia haaveita sen suhteen. Tilannehan toki voi muuttua anytime.

  • Tiina Johanna

   Voi harmi, toivottavasti asia muuttuu. Hyvä kuitenkin tietää tämä, kuten postauksessakin sanoin, niin sen erikoisemmin ei vielä mitään konkreettista suunnittelua tai järjestelyjä ole tehty. Eipä tässä mikään kiire ole. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *