Tallinna,  Viro

Talvinen Tallinna


Huhhuh, kyllä on kylmä!

Eilen illalla kotiuduimme takaisin Tallinnan reissultamme ja nyt vasta alkaa kropan syväjäätyminen helpottaa. Minilomamme oli oikein mukava ja hyvä irtiotto arjesta, mutta kova pakkanen yhdistettynä pistävään merituuleen ja huonosti lämmitettyihin kivirakennuksiin aiheutti aikamoisia vilunväristyksiä. 

Kylmyyden taso aiheutti parillakin tapaa muutoksia matkasuunnitelmiin, sillä jouduimme shoppailemaan lisää villapaitoja ja pitkiksiä, vaikkei shoppailu alunperin kuulunut suunnitelmiin lainkaan. Jouduimme myös jättämään väliin esimerkiksi näköalapaikoille kiipeilyt, koska edes nämä useat villapaidat päällä ei tarjennut olla ulkona kauaa. Tyydyimme vaihtoehtoisesti siis pysymään vanhassa kaupungissa sekä majapaikkamme lähistöllä.


Kaikkeen onneksi sopeutuu ja onhan se Tallinnan vanha kaupunki (meidän mielestä ainakin) se hienoin osa Tallinnaa.  Lumen peittämät kadut ja pastellinväriset persoonalliset vanhat rakennukset olivat kaunis näky ja ehdottomasti fiilistelyn arvoinen asia. Kävelimme paljon tutkimassa kujia ja sivukatuja, aurinkokin onneksi suosi meitä välillä vaikka kylmä olikin. Vaikka aiemminkin olemme Tallinnassa käyneet, niin kyllä uusiakin nurkkia tuli koluttua ja oli hauskaa osata jo hieman kulkea paikoissa valmiiksi. 

Kaiken kaikkiaan miellyttävä reissu, tosin ensi kerralla valitsemme ajankohdaksi kesän. Heh. No, ainakin on nyt uusia villapaitoja ja jälleen olemme yhtä matkakokemusta rikkaampia, sehän se on kaikkein tärkeintä! Kivaa oli! 


Psst. Viro juhli juuri omaa satavuotista itsenäisyyttään, joten siitäkin syystä maa kuuluu ehdottomasti tämän vuoden parhaisiin matkatärppeihin. Pistä siis korvan taakse ja lähde tutustumaan Viroon, jos et niin jo ole tehnyt! 🙂


Seuraavaa reissua (lämmintä sellaista) odotellessa!


<3: Tiina Johanna
IG: @tiinajohannaaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: