Tallinna,  Viro

Telliskivi – Tallinnan boheemi kulttuurikeskus


Mikäli Tallinnan vanhakaupunki on jo nähty ja keskustan hulinakaan ei huvita, niin silloin kannattaa suunnata trendikkääseen ja boheemiin Telliskiveen. Telliskivi sijaitsee aivan vanhan kaupungin kupeessa, Kalamajan historiallisen puutaloalueen keskiössä.

Telliskivi on teollisuusmiljööseen rakennettu kulttuurikeskus täynnä pieniä designputiikkeja ja ihastuttavia kahviloita sekä erinomaisia ravintoloita. Telliskivi on luova ja urbaani keskittymä, jossa putiikkien ja ravintoloiden lisäksi pääsee nauttimaan myös teatteritaiteesta, tanssista ja muista luovista esityksistä. Telliskivessä järjestetään vuosittain runsain määrin erilaisia kulttuuritapahtumia ja joka lauantai alue täyttyy kirpputoritunnelmasta.


Telliskivi on rennon ilmapiirinsä ja vintageputiikkiensa sekä kirpputorihulinansa lisäksi myös koti Tallinnan valokuvataidekeskus Fotografiskalle, jossa kävijä voi ihastella upeita valokuvanäyttelyitä ja lämmitelläkseen nauttia vaikkapa kuuman kupposen kohvikia, eli kahvia. Fotografiska jäi meiltä tällä kertaa väliin, koska nälkä ja läheinen ravintola vetivät pidemmän korren. Kuulin kuitenkin, että esimerkiksi eräästä Yhdysvaltain presidentistä löytyisi näyttelystä ihan viihdyttävä teos ja varmasti muutakin hauskaa nähtävää, jos paikalle vielä ehtisimme eksyä.


Telliskiven ravintolatarjonta sisältää Tallinnan parhaimpia ja mielenkiintoisimpia ruokapaikkoja, kuten esimerkiksi industriaalistyylinen ja herkullisesta ruoastaan tunnettu F-Hoone, joka on todellakin käymisen arvoinen paikka. Itse pääsimme ilman pöytävarausta lähes samantien syömään, mutta jos sattuu olemaan isommalla porukalla liikenteessä, niin varaus saattaa olla tarpeen. Ruoka oli todella hyvää ja vaihtoehtoja löytyy jokaiseen ruokavalioon. Myös palvelu oli rentoa ja ystävällistä. Pointsit siis tälle.


Telliskiven alueelta löytyy F-Hoonen lisäksi myös muita ravintoloita ja erilaisia hauskoja ja tunnelmallisia kahviloita, joten nälkäiseksi ei tarvitse jäädä. Yksi mielenkiintoinen kokemus oli myös kahdesta vanhasta junanvaunusta rakennettu ravintolakahvila Peatus, jossa lasillinen valkoviiniä ja pieni pärekorillinen bataattiranskalaisia toimi hyvänä välipalana kaatosadetta pidellessä.


Kalamajan puutaloalue on iso asuinalue, jossa ovat aikoinaan majailleet niin kalastajat kuin veneenrakentajatkin ja näitä kauniita puutaloja kannattaakin ehdottomasti käydä katselemassa, jos aikaa riittää. Eryisesti puiset pienkerrostalot, joita myös tallinnalaistaloiksi kutsutaan, ovat arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kalamaja ja Telliskivi täyttivät ehdottomasti odotukseni ja seuraavan vierailun haluankin ehdottomasti tehdä kesä-aikaan, sillä vaikka Tallinnan matkamme sujuikin suurimmaksi osaksi leudoissa ilmoissa ja hetkittäisessä auringossakin paistatellen, niin juuri tänä Telliskiven päivänämme saimme syyssateet kaatamalla niskaamme ja kiertely jäi siksi hieman suppeaksi.


Oletko sinä käynyt Telliskivessä? Mitä pidät Kalamajan asuinalueesta? Kerro oma kokemuksesi kommenttikenttään!

<3: Tiina Johanna

Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

10 Comments

 • Saija

  Telliskivi on ihana! Ihania ravintoloita ja etenkin F-hoone ja paikan tartar-pihvi. Jotenkin tuntuu että aina Tallinnassa käydessä tilaan tartaria-kun jostain syystä suomessa sitä ei löydy raflojen listalta.

  Lisäksi ehdoton oluen ystävän kohde on SIP-olut/viini/siiderikauppa. Sieltä tuli raahattua Mikkellerin bissejä Suomeen kun Suomesta ei saanut vielä Mikkelleriä laajalti.

  • Tiina Johanna

   Telliskivi on <3 Mukava kuulla, että tykkäät myös F-Hoonesta, se on todella hyvä ravintola! Tällä kertaa emme tuoneet mukanamme yhtään alkoholia tai muitakaan matkamuistoja, sillä jostain syystä suorastaan unohdimme koko asian. Heh. No, joskus näinkin että vain nauttii matkasta sellaisenaan. 🙂

 • PIrkko / Meriharakka

  Telliskivestä olemme, laiskat Tallinnan kävijät, testanneet vasta F-Hoonen ja Fotografiskan, mutta kaksikin nopeahkoa retkeä alueelle jättivät kyllä mielikuvan, että siellä voisi enemmänkin aikaa viettää, jos joskus päätyisi taas Tallinnaan. Välillä laskeskelin, että hyvä, jos olemme käyneet siellä kerran kymmenessä vuodessa, mutta nyt on kyllä viimeisen viiden vuoden mittaan tullut käytyä jo kolmesti, joten ehkä ensi vuonnakin 🙂

  • Tiina Johanna

   No, onneksihan nuo ovat varmasti ne suosituimmat tärpit, joissa ensimmäisenä nimenomaan kannattaakin käydä. 😉 Alue on todella hauska ja mielenkiintoinen, joten jos vielä sinne suunnille eksytte niin varmasti kyllä tykkäätte. Suosittelen tosin hieman aurinkoisempaa tai ainakin kuivempaa ajankohtaa, tuo loka-marraskuun kaatosateessa maisemien ihailu on aika kosteaa puuhaa. 😀

 • Periaatteen Nainen

  Rakastan Kalamajan hallia, sieltä saa maailman parhaat kookospallot ja kesällä meinasin kuolla onnesta marjavalikoiman äärellä.
  Itselleni F-Hoone oli pienoinen pettymys kaiken hehkutuksen jälkeen, mutta Kivi Paber Käärid taas kelpasi oikein hyvin. Onneksi valinnanvaraa riittää!

  • Tiina Johanna

   Kesää odotan innolla, sillä kesä-aikaan aiomme seuraavan kerran Tallinnassa poiketa. Marjojen rakastajana täytyy käydä nuo marjavalikoimat tarkastamassa. 🙂 Totta, onneksi valinnanvaraa riittää ja jokainen varmasti oman suosikkinsa löytää!

 • Anu / Matkataan Mutkitellen

  Telliskivi on ehdoton suosikkini tällä hetkellä Tallinassa. Täydet pisteet F-Hooneelle täältä. Telliskivessä on talvellakin paljon nähtävää mutta kesällä paikka on ehkä omimillaan.
  Ensi viikolla seuraava visiitti Tallinnaan ja ehkä tulen taas takaisin vasta iltalaivalla niin ehdin piipahtamaan taas täällä.

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla! 🙂 Kyllä ehdottomasti odotan, että kesäisissä tunnelmissa paikan pääsisin seuraavan kerran kokemaan ja näkemään. Varmasti niin erilainen auringossa ja lämmössä kuin synkässä kaatosateessa! 🙂 Hyvää tulevaa Tallinnan reissua!

 • Katja / Lähtöselvitetty

  Minäkin pyörin Telliskivessä juuri viikko sitten: kävimme porukalla syömässä F-Hoonessa ja piipahdin Fotografiskassa. Alue oli ihana kirpeässä pakkaskelissäkin, kun aurinko valaisi rakennukset. Minä ihastuin nyt erityisesti Balti Jaam Turgin yläkertaan, jossa on useampikin antiikkikauppa. Itse en ole mikään suuri antiikin ystävä, mutta noista kaupoista löytyi vanhaa neuvostoaikaista esineistöä, ja esimerkiksi vanhoja rintamerkkejä oli ihanaa tutkia.

  • Tiina Johanna

   Kylläpäs meistä moni onkin nyt viime aikoina Tallinnassa poikennut! Selvästi toimiva kaupunki ja monen mieleen edelleen ja ehkä jopa kasvavassa määrin! 🙂 Ihana, että löytyi uuttakin ihastuksen kohdetta, tuo yläkerta on kyllä ihan tuntematon vielä itselleni, joten vinkistä vaari ja ensi kerralla täytyy sinne mennä katsastamaan. Kiitos vinkistä siispä! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *