Iso-Britannia,  Lontoo

Notting Hill ja Portobello Road – Lontoon värikäs ja boheemi suosikki


Lontoo on kaikessa upeudessaan erittäin monipuolinen kaupunki, joka pitää sisällään useita mielenkiintoisia kaupunginosia. Notting Hill on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista paikoista ja se sijaitsee Kensingtonin ja Chelsean alueella. Notting Hillin keskiössä on värikäs ja boheemi ostoskatu Portobello Road, jonka varrelta löytyy kiinnostavia erilaisia putiikkeja ja vintagepuoteja, kahviloita, pubeja sekä torikojuja.

IMG_20200206_121633-01Karibialaisjuuria, historiaa, elokuvamaisemaa

Notting Hill tuli maailmalle tutuksi varmasti viimeistään romanttisesta elokuvasta “Notting Hill”, jota tähdittävät Hugh Grant sekä Julia Roberts. Elokuvasta tuttu sininen ovi on oikeasti nähtävissä tämän kauniin asuinalueen väriloiston keskellä ja moni tätä ovea käykin päivittäin katselemassa. Alueen muut talot ovat vähintäänkin yhtä suosittuja kuvauskohteita, eikä ihme, sillä onhan Notting Hill karibialaisvaikutteisten pastellinväristen talojensa vuoksi todella silmiä hivelevää ihasteltavaa.
Notting Hill on muutakin, kuin pelkkä tyylikäs elokuvatausta tai turistien kuvauskohde. Notting Hill on kehkeytynyt nimestä Knottynghull, joksi aluetta kutsuttiin vuoden 1356 aikoihin. Sittemmin aluetta ryhdyttiin kehittämään tyylikkäitä kaupunkitaloja rakentamalla, mutta alue kuitenkin rappeutui ajan myötä ja 1950 -luvulla se oli erityisesti karibialaisten maahanmuuttajien suosiossa. Näitä karibialaisia juuria seuraa edelleen myös alueella vuosittain pidettävä Notting Hill Carnival.

Vuonna 1958 seutu kärsi muun muassa eri väestöryhmien ristiriidoista johtuvista mellakoista. 1960 -luvulla Notting Hill alkoi kuitenkin vihdoin kokea nousukautta, kun kulttuuritietoiset ja taiteilijat alkoivat osoittaa entistä enemmän kiinnostusta tätä boheemin kaunista kaupunginosaa kohtaan. Nykyään on sanomattakin selvää, että tämä on yksi Lontoon suosituimpia kaupunginosia, eikä suotta.


2020-02-22_12-47-59
2020-02-22_12-35-37Portobello Road ja vintageputiikit, matkamuistolöydöt sekä värikkäät rakennukset

Notting Hill yllätti kauneudellaan ja tunnelmallaan positiivisesti. Siinä missä Portobello Roadin varrelta löytyy turisteille suunnattuja krääsäkauppoja, löytyy sieltä vielä paljon enemmän mielenkiintoisia vintagepuoteja ja kahviloita. Värikkäitä asuintaloja oli useita ja vaikka kaduilla kuhisi instakuvien perässä juoksevia kuvaajia, niin kyllä sieltä helposti ne omat rauhallisemmat spotit löytyi paikkojen ihasteluun.
Portobello Roadilta onnistuin löytämään erittäin kiinnostavia uniikkeja koruja, paitoja ja muutakin ihanaa. Rakennuksia ihasteltuani ja “Notting Hill” elokuvan sinistä ovea katseltuani kävelin auringon lämmittäessä koko Portobellon kadun päätyyn asti ja eteenpäinkin, sillä halusin käydä nappaamassa valokuvamuiston The Churchill Arms -pubista koko kukkaloistossaan. Alunperin olin ajatellut käydä nauttimassa täällä lounasta, mutta toisin kävi, kun mukaani ottamani rahat onnistuin tuhlaamaan jo Portobellon putiikkeihin ja pankkikorttikin oli jäänyt majapaikkaan. Ulkokuoren tarkasteluun täytyi siis tyytyä tällä kertaa, mutta toivottavasti ensi kerralla pääsen jo sisälle saakka. Heh.
Alueen boheemi tunnelma toi mieleen pienoisesti San Franciscon ja Haight-Ashburyn hippialueen. Aurinkoisena päivänä täällä viettää helposti useammankin tunnin ja matkamuistoksi voi tehdä hyviäkin löytöjä. Oma suosikkiputiikkini on ehdottomasti Jessie Western turkooseine vintagekoruineen sekä eräs rockpuoti, jonka nimeä en muista, josta nappasin mukaani muun muassa ihanan bändipaidan kesän tulevaa keikkamatkaamme varten.

Boheemin värikkyyden lisäksi tämä kaupunginosa on tietysti täynnä niitä erittäin hyvin huoliteltuja ja fiininkin näköisiä pastellinsävyisiä rakennuksia, kunhan vain tietää mistä etsiä. Notting Hill on laajalle levittäytynyt ja kaikki kuvaamisen arvoiset pastellitalot ei tietenkään löydy saman asuinkadun varrelta. Kannattaa siis tutkia seutua rauhassa, mielenkiintoista nähtävää löytyy varmasti!
Oletko sinä käynyt Notting Hillissä? Mitä pidit? Jaa kokemuksesi kommenttikenttään! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

12 Comments

 • Hannele Laakso

  Kiitos! Ihana paikka ja ihania kuvia. Matkakuumeeni nousee ja google mapsini saa uusia merkittyjä paikkoja:) On kyllä niin upean näköistä, että tuolla alueella ei taida pari tuntia riittää. Täytyykin muistaa ottaa tarpeeksi rahaa mukaan, etten minäkin joudu jättämään ruokailua väliin, heheee! Erityiskiitos tuosta korukauppavinkistä. Turkoosit korut on vaan niin ihania…… Jos tulee mieleen jotain muita erityisiä liikkeitä, otan mielelläni vinkkejä vastaan:)

  • Tiina Johanna

   Kiitos kommentista! 🙂 Ehdottomasti kannattaa varata aikaa (ja rahaa) Notting Hilliin ja Portobello Roadin tallusteluun, sillä nähtävää riittää ja itsekin taisin ihan vain pintaa tässä hieman raapaista. Ensi kertaa odotellen, silloin lähden liikenteeseen itsekin enemmällä ajalla ja rahalla! Turkoosit korut ovat ihania, ja tuossa kyseissä puodissa ne olivat vieläpä jokainen uniikkeja kappaleita. Ei siis mikään turistikrääsäkauppa, vaan korut ovat jopa aika hintavia. Ruokailu Churchill Armsissa on kuulemma maistamisen arvoinen kokemus, joten varmasti kannattaa poiketa sinnekin. Ehkä minäkin ensi kerralla. Heh. 🙂

 • Taina / Seikkailupyöräilijä

  Tämä postaus synnytti kyllä akuutin Lontoo-kaipuun! Olen käynyt siellä vain kerran, mutta Notting HIllissä en ehtinyt ekalla kerralla käymään. Seuraavalla kerralla on kyllä pakko käydä myös siellä, sillä rakastan juurikin tällaisia boheemeja ja värimaailmaltaan hurmaavia kaupunginosia.

  • Tiina Johanna

   Itselläkin jo uusi Lontoo-kaipuu, vaikka juuri sieltä vasta palasin. 🙂 Ymmärrän hyvin siis! Notting Hill on todella kaunis ja värikäs alue, suosittelen käymään heti kun vain mahdollisuus tulee eteen. Onhan se toki turistien suosiossa, mutta kun tämän faktan tiedostaa jo etukäteen niin varmasti osaa nauttia reissusta ja löytää myös ne omat väljemmät paikat! 🙂

 • Anna

  Ai vitsi miten ihania kuvia olet ottanut. Tuli saman tien Lontoohon ikävä vaikka juuri olinkin siellä joulun alla. Portobello Roadilla tuli käytyä mutta Notting Hill on jäänyt varmaan kymmeneksi vuodeksi välistä. Olisi varmaan aika taas käydä…

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia! 🙂 Itselläkin on jo ikävä takaisin tuonne, vaikka sieltä juuri vasta palasinkin. Notting Hill ja Portobello Road ovat kyllä kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja, paljon jäi vielä näkemättäkin. No, onpahan koettavaa vielä ensi kerrallakin sitten! 🙂

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Olen käynyt Lontoossa kolme kertaa, mutta koskaan kaupunki ei ole oikein sytyttänyt. No, ekalla kerralla toki (vuonna 89!) se oli mielenkiintoinen, mutta ne kaksi muuta on sitten olleet edellisten toistoa ja jopa jollain tavalla tylsiä kokemuksia. Mutta syynä on varmasti se, että en ole ollut tällaisilla boheemeilla alueilla. Olisin varmasti viihtynyt hyvin tuolla, ihanassa värikylläisyydessä!

  • Tiina Johanna

   Eihän kaikki paikat voi aina miellyttää täysillä ihan jokaista. 🙂 Ensi kokemus on aina omaa luokkaansa, mutta ymmärrän hyvin, jos alkaa samat kulmat kyllästyttää useamman vierailun jälkeen. Ehkä ensi kerralla voisi olla mielenkiintoisempaa suunnata ydinkeskustan laitamille ja käydä katselemassa näitä erilaisia asuinalueita, kuten tämä Notting Hill sekä tietysti vaikkapa Camden Town! 🙂

 • Noora / Seikkailumielellä

  Olipa mielenkiintoista lukea Notting Hillin historiasta! Lontoo on yksi suosikkikaupunkejani ja tykkään kierrellä joka vierailulla hieman uusia alueita. Olen ymmärtänyt, että Notting Hillissä Instragram-turistit ovat jo suorastaan riesa paikallisille asukkaille ja tästä syystä suhtaudun alueeseen hieman kahtalaisesti. Nuo vintage-liikkeet ja muut pienet putiikit kyllä kiinnostaisivat 🙂

  • Tiina Johanna

   Lontoo on ihana, toden totta! 🙂 Olen myös lukenut jo pitkään samaa noista instaturisteista ja itsekin valitettavasti näitä jouduin Notting Hillissä näkemään. Olin itse hyvissä ajoin liikenteessä, joten ehkä pahin iltapäiväruuhka olisi ollut vasta edessä, mutta ehdin alta pois. Ilman muuta alue kannattaa silti kokea ja nähdä, muistaa vain itse toimia vastuullisesti ja ehkä suunnata paikalle jo hyvissä ajoin aamulla suurimmat ruuhkat välttääkseen.. Paljon hienoa alue kuitenkin pitää sisällään! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *