Espanja,  Madrid

Espanjalaistunnelmaa Madridissa


Matka on alkanut vauhdikkaasti ja nyt istumme väsyneenä vanhassakaupungissa Madridissa hostellimme aulassa tekemässä hieman tietokonehommia, koska tämä on ainoa paikka missä wifi toimii.

Muuttomme Suomessa tapahtui kaikki yhden päivän aikana, kamat varastokoppiin ja asunnon loppusiivous siihen perään. Pääsimme vasta myöhään illalla tätini luo nukkumaan, seuraavana aamuna aikaisin lento tänne Madridiin. 

Jo heti lentokentällä alkoivat kommellukset, kun toinen matkalaukuistamme hajosi jo Hki-Vantaan päässä. Tunne oli mitä jännittynein, kun saimme vain ihastella jo laukkuhihnaa pitkin matkaavaa Mikan matkalaukkua, josta vetoketju oli päättänyt posahtaa rikki juuri hihnalle päästyään. Ei auttanut kuin toivoa että laukku kestäisi joten kuten perille saakka matkalaukkuvyön voimalla. Onneksi kesti, emmekä joutuneet keräilemään kalsareita ja sukkia ympäri Madridin kenttää. 😉


Hostellimme on rento, nuorekas ja vähän sopivasti rähjäinen. Niin kuin odottaa voi halvalta vanhankaupungin hostellilta. Silti ihan okei. Muut vieraat ovat onneksi kohtuu hiljaisia, suurin osa äänistä kuuluu vain kadulta. Muutaman kanssa on tullut jo tuttavuuttakin tehtyä ja kaikki ovat olleet todella mukavia.

Alue on juuri meille sopiva, koska rakastamme vanhoja kaupunginosia ja erilaisia asuinalueita enemmän kuin ydinkeskustan modernia vilskettä. Ympärillä on vanhaa taiteellista arkkitehtuuria ja värikkäitä rakennuksia, todella mielenkiintoista asukaskuntaa ja ihania paikallisia pieniä baareja ja ravintoloita, joita ei ole hinnalla pilattu. 


Olemme kävelleet paljon tutustumassa paikkoihin, keskustaan ja sen ulkopuolelle. Suosimme ehdottomasti ihania pieniä paikallisia tapasbaareja, joissa on aito espanjalainen tunnelma ja henkilökunta osaa hädin tuskin sanaakaan englantia. Oma kielitaito on päässyt jälleen yllättämään, kannattaa vain uskaltaa puhua! 

Nähtävyyksiä on kierrelty toki myös, Kuninkaallinen palatsi ja Plaza de Espana, Gran Vian ihmisvilinä ja Puerta de Toledo. Valitettavasti ilmat täällä ei ole ihan sitä mitä Espanjan reissulta yleensä voisi odottaa näin touko-kesäkuun vaihteessa, täällä nimittäin satelee vettä ja lämpöasteita on hädin tuskin kahtakymmentä välillä. Suomessa parhaillaan taas nautitaan kuulemma mitä parhaimmista kesäilmoista.


Kiitos Madrid, ensi kertaan! Seuraavaksi suuntaamme kohti uutta kotiamme Valenciassa.

<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *