Kodinvaihto,  Monterey,  San Francisco,  Yhdysvallat

San Franciscon jälkitunnelmia – ikimuistoisia hetkiä ja henkeäsalpaavia maisemia


*sis. HomeExchange – alennuslinkin

San Franciscon matkastamme on nyt noin parin kuukauden verran aikaa ja edelleen mietin, kuinka koko matka jätti ihanan ja todellakin lähtemättömän vaikutuksen.

Yhdysvaltoihin matkustaminen ja erityisesti Kalifornian kokeminen on ollut yksi suurimmista haaveistani matkailun saralla aina ja jokainen hetki sekä maisema matkaltamme on kyllä todella piirtynyt verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi. Ajallisesti vietimme reissun päällä vain kaksi ja puoli viikkoa, mutta ehdimme nähdä todella paljon ja aikataulu tuntui silti todella rennolta ja vapaalta. Aikataulua meillä ei kyllä oikeastaan edes ollut.

Lähdimme matkaan vain muutaman kuukauden varoitusajalla hetken mielijohteesta ja kaikki sujui silti enemmän kuin sujuvasti. Matkojen järjestelyt ovat itselleni niin mielekästä puuhaa, että kaikki hoitui vaivatta ja kaikessa hulluudessani jopa nautin näistä erilaisista varausprosesseista ja kaavakkeiden täytöistä.


Itse olen vielä opiskelija ja eläminen tapahtuu aika kädestä suuhun -periaatteella, joten budjettia on väkisinkin pakko ajatella Yhdysvaltoihin lähdettäessä. Tottakai säästöjä meillä oli kasassa juuri ja juuri tarpeeksi, mutta olisi voinut olla ehkä enemmänkin. Aina kannattaisi olla enemmän, kun mietitään. Mukanamme oli toki luottokortti, mutta tätä emme oikeastaan edes tarvinneet.

Lennot saimme edullisesti Norwegianin alesta, noin 500€/menopaluut henkilöltä. Varmasti olisimme saaneet vieläkin halvemmalla, mutta äitini töiden vuoksi emme voineet joustaa liian paljoa päivien suhteen. Ruokailut hoituivat ihan kohtuullisen normaalilla, tai jopa hieman halvemmalla budjetilla. Kävimme todella vähän ravintoloissa, koska majapaikassamme oli mukava itse kokkailla ja lähellä sijaitsi paljon hyviä ruokakauppoja. Muutamaa lounasreissua sekä välipalahetkeä lukuunottamatta säästyimme siis suuremmilta ravintolalaskuilta.

Kulkemisen hoidimme majapaikkamme omistajien tarjoamilla Clipper Cardeilla, eli matkakorteilla. Näihin saimme itse ladata matkoja ja meillä meni tähän lystiin keskimäärin 20 dollaria henkilöltä. Kortit kävivät kaikkiin julkisiin ja tietysti myös San Franciscon ikonisiin vanhoihin kaapeliraitiovaunuihin, jotka muutoin maksaisivat hieman ekstraa. Näiden lisäksi hyödynsimme myös jonkin verran Uberia, koska äitini ei jaksanut kävellä liian pitkiä matkoja ja tarvitsi välillä helpotusta kulkemiseen.


Majapaikkamme oli kuitenkin säästöistä parhain ja matkamme olisi ollut varmasti paljon lyhyempi tai ainakin varallisesti hankalampi ilman tätä mahdollisuutta. Saimme nimittäin San Franciscon kymmenen päivän majoituksemme järjestymään HomeExchange -kodinvaihtosivuston kautta ilmaiseksi.

HomeExchange – kodinvaihto on edullinen ja rahallisesti lähes ilmainen tapa majoittua matkoilla. Olen kertonut kodinvaihdosta tarkemmin tässä erillisessä artikkelissa, mutta sen tuomia mahdollisuuksia ei voi koskaan hehkuttaa liikaa. Vastaavia sivustoja on monia, mutta periaate sivustoilla on aina sama.

Perinteisin kodinvaihto on nimensä mukaisesti kotien vaihtaminen päikseen kahden henkilön/perheen välillä, mutta tässä tapauksessa meidän kodinvaihtomme tapahtui GuestPointseilla, eli vieraspisteillä. Tällöin kukaan ei tullut meidän kotiimme, vaan niin sanotusti vuokrasimme majoituksemme näillä pisteillä. Pisteitä saa rekisteröidyttäessä ison kasan käyttöön lahjana, joten jos ei halua omaa kotiaan vielä avata muille, on tämä helppo tapa lähteä liikkeelle.


Majoituksemme oli ihana viktoriaaninen ja kaunis kaksikerroksinen talo täydellisellä paikalla kaupungin parhaimpien asuinalueiden keskiössä, helppojen kulkuyhteyksien päässä keskustasta ja nähtävyyksistä. Pääsimme nauttimaan paikallisesta elämästä ja mukavista naapureista, erityisesti alakertamme ystävällinen naapuri jäi mieleen avuliaisuutensa vuoksi. Saimme majoittua hyvin varustellussa kotimajoituksessa, jossa oli kaikki tarvittava ja enemmänkin. Jos olisimme tämän kaiken maksaneet rahalla, olisimme nyt ainakin 800 euroa köyhempiä eikä matkamme olisi ollut näin onnistunut saati pitkäkestoinen!

Jos siis pitää omasta rauhasta ja kotimajoituksen tarjoamista hyödykkeistä, sekä paikallisesta tunnelmasta ja elämänmenosta, on kodinvaihto oivallinen vaihtoehto! Satasen vuosimaksu jäsenyydestä maksoi itsensä takaisin jo pelkästään tämän yhden matkan aikana kymmenkertaisesti. Onko se siis kokeilun arvoista? On. 🙂


San Franciscosta jäi mieleen paljon muutakin kuitenkin, kuin vain pelkkä ihana majoitus. Kaupungin rento ja ajaton tunnelma, ystävälliset ihmiset, upeat maisemat ja monipuoliset, erilaiset asuinalueet. Näistä linkeistä voit tutustua tunnelmiin matkamme ajalta:


Lisäksi matkasimme reissumme aikana myös muutamaksi päiväksi Kalifornian rannikkoa hieman alaspäin, Kalifornian vanhaan pääkaupunkiin, Montereyhin. Monterey tarjosi meille pikkukaupungin letkeää tunnelmaa ja luonnonrauhaa, sekä mieleenpainuvan upean valassafarin. Montereyn tunnelmista ja valassafarista pääsee lukemaan lisää seuraavista linkeistä:


Näihin tunnelmiin onkin aika jättää heipat San Franciscolle ja Pohjois-Kalifornian komeudelle, mutta onneksi vain toistaiseksi. Suunnitteilla on jo seuraava reissu ja silloin tulemme näkemään ja kokemaan Kaliforniaa entistä enemmän ja entistä kauemmin. Ennen sitä luvassa paljon muutakin hauskaa matkantynkää!


Mikäli kodinvaihto kiinnostaa, niin muista napata itsellesi talteen tästä linkistä 100 kodinvaihtopistettä ekstralahjana ja pääset nauttimaan sivuston tarjoamista ihanista majoitusmahdollisuuksista seuraavalle reissullesi! Lisää tietoa kodinvaihdosta täältä.


<3: Tiina Johanna

Seuraa matkassa mukana:
Instagram: @tiinajohannaaa
Facebook: Kookospalmun alla
Blogit.fi: Kookospalmun alla 


8 Comments

 • Pirkko / Meriharakka

  Ehkä tuo kodinvaihto, jos ne vaihdettavat kodit ovat oikeasti myös tavallisessa asumiskäytössä, onkin eettinen tapa verrattuna ainakin niihin Airbnb-kämppiin, jotka ovat siirtyneet kokonaan matkailijoiden käyttöön.
  San Francisco on kyllä ihana, kaksi kertaa olemme siellä käyneet ja kolmattakaan kertaa en mitenkään panisi pahaksi.

  • Tiina Johanna

   Suurin osa asunnoista ja taloista on ihan ihmisten omia koteja ja moni matkaileekin perheineen/itsekseen pelkästään kotiaan vaihtamalla. Joukossa saattaa joskus olla esimerkiksi joidenkin ns. kakkoskoteja, mutta nekin ovat heidän omassa käytössä sekä vaihtokäytössä, ehkä joku saattaa kakkoskotiaan pitää myös vuokralla, mutta sitähän ei voi tietää. 🙂 Itse tykkään kovasti tästä majoitustavasta, se mahdollistaa paljon myös pienemmällä budjetilla matkaaville. 🙂 San Francisco on niin ihana! -Tiina

 • Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Tästä tuli hyvälle tuulelle 🙂 huomaa, että miten paljon nautit matkastasi 🙂 Tuo teidän majoitus vaikuttaa ihan unelmalta, itsekin tykkään juuri tuontapaisista majoituksista, vaikka kodinvaihtoa ei ole tullutkaan vielä kokeiltua. San Franciscossa oon käyny kerran, mutta luulen et pitää mennä uudelleen joku kerta 😉

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla, että tunnelma ja ajatukset välittyivät hyvin. 🙂 Matkasta tuli todellakin nautittua. San Francisco ja Pohjois-Kalifornia ovat niin upeaa seutua kyllä. Ehdottomasti kannattaa mennä uudelleen, jos vain mahdollisuus tulee! Ja kodinvaihtoa kannattaa kokeilla ja/tai ainakin tutustua siihen yhtenä vaihtoehtona, koska se todella nappaisee aika ison määrän rahallisesti reissua halvemmaksi. Ja lisäksi kokemus paranee paikallisen tunnelman vuoksi. 🙂 -Tiina

  • Tiina Johanna

   Suosittelen ehdottomasti käymään, erityisesti jos Losista pidit. Moni on kehunut San Franciscoa entisestään paremmaksi kokemukseksi Losiin verrattuna. Toki jos mahdollista, niin Kalifornian kiertomatka/roadtrip kattaisi mukavasti molemmat! 😉 Kodinvaihtoa voin todella lämpimästi suositella, se mahdollistaa matkailun pienemmälläkin budjetilla ja vaikka pidemmäksi aikaa kuin mitä hotellissa lomailu. Lisäksi pääsee asumaan paikallisten keskellä ja samalla voi saada jopa uusia ystäviä naapureista tai asunnon omistajista. 🙂 -Tiina

  • Tiina Johanna

   Suosittelen todellakin tutustumaan ainakin lähemmin, on helppoa ja hauskaa. 🙂 Reissuun pääsee vaikka pienelläkin budjetilla ja rahaa jää muuhunkin kuin majoittumiseen. Majoituksiakin löytyy niin laidasta laitaan ja koen ainakin itse tämän hieman ystävällisempänä vaihtoehtona AirBnb:hen verrattuna, kun tässä ei raha vaihda omistajaa eikä kyse olla vuokrausbisneksestä. Samalla voi myös tutustua uusiin ystäviin ja hyödyntää kontakteja jatkossakin! 🙂 Sivusto on myös tukena aktiivisesti ja helposti, jos tulee kysymyksiä tai mitä tahansa mieltä painavaa eteen. -Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *