Agaete,  Gran Canaria,  Kanariansaaret,  Las Palmas

Agaete – Gran Canarian hurmaava valkoinen kylä


*Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä


Agaete, Gran Canarian hurmaava valkoinen kylä sijaitsee saaren luoteisosassa aivan rannikolla. Agaeten korkeat kalliot ja rento kalastajakylätunnelma sekä tummat hiekkarannat ihastuttavat ja houkuttelevat tutustumaan ja viettämään päivää auringosta ja meren tuoksusta nauttien.

Agaeten valkoiseksi kalkitut talot sinisine ikkunanpielineen ja kalastajatyylisine koristeluineen ovat nähtävyys jo itsessään. Agaetessa on kuitenkin muutakin. Täällä vehreässä laaksossa voi ihastella myös komeita kaktuksia ja muita ihania kasveja, sekä isoja mäntypuita. Laaksossa kasvaa appelsiinit, viinit ja kahvi.

Agaeten valkoiset talot


PUERTO DE LAS NIEVES

Agaeten satama Puerto de las Nieves on vilkas kalastajasatama-alue, josta löytyy erinomaisia ravintoloita edulliseen hintaan. Puerto de las Nievesin satamasta kulkee myös matkustajalautta viereisen Teneriffan saaren pääkaupunkiin, Santa Cruziin.

Matkasimme Agaeteen eräänä aurinkoisena lomapäivänämme paikallisbussilla numero 103 Las Palmasin keskustasta. Matka maksoi vain alle viisi euroa henkilöltä per suunta. Paikallisbussit, eli guaguat, ovat erinomainen tapa matkustaa ympäri saarta ja tutustua eri paikkoihin ilman omaa vuokra-autoa ja yhteydet toimivat hyvin. Toinen vaihtoehto on napata kätevä opastettu saarikierros, jonka aikana pääsee näkemään saaren kaikki parhaat palat paikallisoppaan johdolla.

Puerto de las Nieves
Aurinkoa, vuoria, kalastajakylän tunnelmaa
Valkoiset talot, siniset koristelut


Nautiskelimme Agaeten rauhallisesta ja rennosta tunnelmasta, sekä ihastelimme kylän valkoisia rakennuksia pitkin laaksoa. Eräs mieheni vanha tuttu asuu Agaetessa, joten hän esitteli meille paikkoja ja tarjosi meille herkullisen lounaan ystävänsä paikallisessa satamaravintolassa, jonka nimeä en valitettavasti enää muista.

Lopuksi kävimme virkistäytymässä Las Salinas -luonnonaltailla. Tämä on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka Agaetessa, eikä edes maksa mitään. Luonnonaltaat ovat suosittu uimapaikka ja siellä on kaiteita ja portaita, joten altailla on helppo kulkea ongelmitta. Kohde sopii kaikille ikäryhmille ja on vain pienen kävelymatkan päässä Puerto de las Nievesin satamasta rannikkoa pitkin.

Salinas luonnonaltaat


Miksi Agaete?

 • Lyhyen matkan päässä pääkaupunki Las Palmasista
 • Helppo päiväretkikohde
 • Viihtyisä ja kaunis valkoinen kylä
 • Uimaranta ja luonnonaltaat
 • Patikointireittejä
 • Edulliset hinnat ja hyvä ruoka
 • Paikallinen kalastajakylä


TUTUSTU TÄSTÄ AGAETEN JA GRAN CANARIAN PARHAISIIN AKTIVITEETTEIHIN JA OPASTETTUIHIN RETKIIN:


OLETKO SINÄ KÄYTYT AGAETESSA JA PUERTO DE LAS NIEVESISSÄ? VAI ONKO KENTIES MATKA VASTA SUUNNITTEILLA? JAA KOKEMUKSESI JA KYSYMYKSESI KOMMENTTIKENTTÄÄN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinaunderthecoconut
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

*Kaikki artikkelin kuvat: Tiina Johanna, bloggaaja
*Kuvien editointi: Loov.fi “Tropical blues” presets – tutustu!

13 Comments

 • Taru/Tarun tapaan

  Kiitos esittelystä! Elämäni ensimmäinen Gran Canarian matka tulossa loppuvuodesta. Majoitumme etelärannikolla ja aikomuksena on kyllä käydä myös Agaetessa (ja Las Palmasissa myös). Pääseeköhän etelästä päin Agaeteen bussilla vai onkohan vuokra-auto ainoa vaihtoehto?

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla! Varmasti tykkäät Gran Canariasta. 🙂 Saarella on tosi hyvät yhteydet ja ainakin eteläpuoliskon ja Las Palmasin välillä kulkee bussi. Las Palmasista sitten voi jatkaa Agaeteen toisella bussilla. En tiedä onko suoraa yhteyttä eteläpuolelta suoraan Agaeteen, mutta voitte tarkistella aikatauluja osoitteessa guaguaglobal.com 🙂 Toki myös saarikierrosten ja opastettujen retkien yhteydessä pääsee Agaeteen tutustumaan helposti.

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Näyttävät tosiaan kiinnostavilta nuo valkoiset talot. Niin ikään taustalla olevat vuoret näyttävät hienoilta. Kuulostaa kieltämättä varsin näppärältä vierailukohteesta Las Palmasista käsin. Las Salinas -luonnonaat olisivat itsellä myös varmasti vierailukohteena.

 • Raija / Kohti avaraa maailmaa

  No onpas todella valkoista, vähempikin riittäisi 🙂 Olisinkohan miettinyt tätä kylää kun maaliskuussa olin Kanarialla. Majoituin kuitenkin San Agustinissa (kirjoitin siitä juuri jutun myös), ja sieltä olisi sitten ollut mielestäni liian pitkä matka tuonne. Las Palmasissa minulla oli kolme yötä ja aivan liian vähän aikaa lähteä minnekään, edes kaupungille! Mutta jospas joskus uudelleen?

  • Tiina Johanna

   Ehdottomasti voin suositella. 🙂 Olimme itse reilu viikon Las Palmasissa ja siinä ehti vaikka miten kierrellä kyllä, mutta pysyimme saaren tällä pohjoispuolella emmekä lähteneet eteläpuolelle ollenkaan. Tuo San Augustin taisi olla juuri siellä eteläpuolella? Seuraavaksi mekin sitten sinne puolelle suuntaisimme tutustumaan!

  • Tiina Johanna

   Voin kyllä lämpimästi suositella 🙂 Oikein mukava saarikohde ja tekemistä riittää. Ei ole niin väliä missä kaupungissa majoittuu, kun joka paikasta pääsee helposti ihan julkisillakin kulkemaan ympäri saarta, mikäli kiertely kiinnostaa. 🙂

 • Virpin Maailma

  Gran Canaria on kiva saari. Vähän olisi suunnitelmissa josko ensi talvena sinne lomalle. Täytyy muistaa Agaete, kuulostaa kivalta kylältä, siellä voisi piipahtaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *