Espanja,  Valencia

Viva Valencia!


*Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä


Terveisiä auringon alta!

Saavuimme viime sunnuntaina vihdoinkin tänne Espanjaan, ensimmäisenä Valenciaan. Kohdevalinta on todella osunut nappiin. Ilmat, maisemat, ympäristö ja ihmiset ovat olleet todella suopeita meitä kohtaan. Lämpöä on ollut joka päivä vähintään 30 astetta ja yölläkin tarkenee shortseissa. Parhaillaan nautin mango frappea rannalla meren kohistessa vieressä. Kohta täytyy mennä uimaan!


Paljon on tullut vietettyä aikaa rannalla nautiskellen ja uiden, sekä tietysti lenkkeilemällä paikkoja tutkien. Joka päivä olemme käyneet kiertelemässä ympäristöä, sillä AirBnB -kotimme sijaitsee aivan ihanalla kalastajakylä-alueella rannan tuntumassa. Aluetta kutsutaan nimellä El Cabanyal.

Rakennukset ovat jokainen erilaisia ja kauniita ja seutu on persoonallinen ja sielukas. Kaupungin keskustaa olemme myös käyneet koluamassa ja erityisesti vanhan kaupungin alue El Carmen on todellinen helmi. Niin paljon nähtävää ja koettavaa, olemme jo niin kotiutuneet! Tänne on tultava toistekkin.


Shoppailua emme ole harrastaneet, mutta ulkona syömistä sitäkin enemmän. Täällä on tullut käytyä ihan mahtavissa ravintoloissa tapaksilla ja lounailla ja tietenkin kuuluisaa paikallista paellaa vetämässä. Paella on alunperin Valenciasta lähtöisin, joten tämä on ainoa oikea paikka sen alkuperäisen paellan makuihin tutustumiseen!

Mikäänhän Espanjassa ei paljoa maksa, viintä saa alle eurolla ja pihviä alle kympillä. Kannattaa hakeutua paikallisten suosimiin paikkoihin, eikä turistiravintoloihin joissa myös hinnat ovat turistihintoja. Kämpillä on tullut kokattua myös pari kertaa, kun kaupasta tarttui mukaan edullisia ja hyviä raaka-aineita. Ja viintä.


Valencia on ollut huikea, kaunis ja värikäs kokemus kaikin puolin. Suosittelen kohteena kaikille, sillä kaupungin lumo on ihan omaa luokkaansa ja jokaiseen makuun löytyy varmasti mielekästä nähtävää ja puuhaa. Valenciaan ei tule Suomesta suoria lentoja, mutta vaihtolennolla tai vastaavasti junalla/bussilla meidän tapaan esimerkiksi Barcelonasta pääsee kätevästi kulkemaan.

Katso tästä parhaat paikalliset vinkit ja kaupungin tarjonta opastettuine kierroksineen Valenciassa:
<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *