Kap Verde,  Sao Vicente

São Vicente Kap Verde – Kulttuurin ja paikallisen tunnelman ytimessä


*sisältää affiliatelinkkejä


Mikäli etsit Kap Verden lomalta jotain erilaista ja eksoottista, paikallista ja kulttuurinnälkää tyydyttävää, niin São Vicente on valintasi. São Vicentessä olet Kap Verden kulttuurin ja paikallisen tunnelman ytimessä, sillä sen pääkaupunki Mindelo tarjoaa kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja jokaiseen makuun sekä aitoa historian havinaa, monipuolista kulttuuritarjontaa, värikkäitä rakennuksia ja saarten suosituimmat karnevaalit ja festivaalit. São Vicenteltä on kotoisin myös maailmallakin tunnettu laulaja Cesária Èvora.

Mindelo


KAP VERDEN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI

São Vicente, tai paikallisten sanoin Soncent, on yksi Kap Verden kymmenestä saaresta ja sen pääkaupunki Mindeloa kutsutaan Kap Verden saarten kulttuuripääkaupungiksi. São Vicente ei tursua turisteista, sillä turismi on keskittynyt pääosin Salille ja Boa Vistalle. São Vicenten matkailijat ovat enimmäkseen seikkailunhaluisia omatoimimatkailijoita ja saarihyppelijöitä ja niitä, jotka haluavat pureutua paikallisen elämänmenon ytimeen.

Mindelo on aikanaan ollut tärkeä satamakaupunki ja kauppalaivojen pysähdyspaikka. Täällä merimiehet levähtivat kapakoissa ja ilakoivat bordelleissa, kunnes taas jatkoivat matkaansa varastot täytettynä kohti määränpäätä. Aikojen kehittyessä palveluiden tarve väheni ja suuri osa paikallisista lähti ruoan ja töiden perässä muille maille ja nykyään kapverdeläisistä elääkin vain noin yksi kolmasosa Kap Verdellä. Suurin kapverdeläisten yhteisö löytyy tällä hetkellä Bostonista, Yhdysvalloista ja myös esimerkiksi Portugali, Belgia, Hollanti ja Saksa pitävät sisällään useita kapverdeläisiä. Kun itse Portugalissa vuoden päivät asustin, niin suuri osa ihmisistä keitä tapasinkin sattui olemaan aina vuoron perään joko Kap Verdeltä tai Brasiliasta.

Mindelo
Mindelo


EDULLINEN HINTATASO

Me matkasimme São Vicentelle elokuussa 2022, sillä poikaystäväni on saarelta kotoisin. Nappasimme Salilta paikallisen pienlentokoneen ja noin tunnin päästä laskeuduimme São Vicenten vuoristoiseen maisemaan pilviverhojen saattelemana. Aurinko jäi taakse. Vastassa meitä oli poikaystäväni veli ja luvassa oli saareen tutustumisen lisäksi paljon sukulointia, sillä poikaystäväni ei ollut käynyt kotikulmillaan useaan vuoteen.

Majoituimme kätevästi Booking.comin kautta varatussa hyvin varustellussa kivassa asunnossa keskustan kupeessa, jonka hintakaan ei päätä huimannut. São Vicente on Saliin verrattuna edullinen ja majoituksia löytää monipuolisesti hotelleista huoneistoihin ja kohtuu kivalla hintatasolla.

Tutustu tästä São Vicenten majoitustarjontaan!

Mindelo
Mindelo


RANTAA, RUOKAA JA JUOMAA

Vietimme aikaa sukuloiden, eri ravintoloissa herkutellen sekä hieman myös shoppaillen. Minua kierrätettiin katselemassa kaupunkia ja maisemia ja pääsinpä Praia de Laginhan kuvankauniille uimarannallekin virkistäytymään kiertelyn lomassa.

Praia de Laginha

Hyvää ruokaa ja juomaa havittelevien kannattaa suunnata esimerkiksi paikalliseen kauppahalliin Mercado Municipaliin, josta löytyy niin tuoreet hedelmät kuin kivat tunnelmalliset lounasravintolatkin. Suosittelen maistamaan paikallisia annoksia, Cachupaa sekä Feijoadaa.

Mercado Municipal
Mercado Municipal
Feijoada


Illanviettoa varten erinomaisia baareja löytyy pitkin Mindeloa, mutta omat suosikkini ovat ehdottomasti keskusaukio Praca Novalla sijaitseva shottibaari Pub Art, hyvää ruokaa sekä maittavia cocktaileja tarjoileva Metalo sekä tietysti rannalta löytyvä rantaravintola Caravela. Iltavirkut suuntaavat juhlimaan esimerkiksi yökerho Crystaliin, sataman keskeltä löytyvään tiipiin malliseen yökerho Akoniin tai omaan suosikkiini, pienen taksimatkan päässä olevaan vuoren rinteeseen rakennettuun kauniiseen Martini Sunsetiin, jossa voi nautiskella cocktailien lisäksi myös infinity poolista ja upeista maisemista kohti yöllistä Mindeloa ja aavaa merta.

Akon
Martini Sunset


São Pedro ja kilpikonnat

São Vicenten visiittiin kannattaa ehdottomasti sisällyttää myös hetki São Pedron kalastajakylässä, josta pääsee snorklailemaan kilpikonnien kanssa turkoosinkirkkaassa merivedessä paikallisen puuveneen kyydissä. Tämä on ehdottomasti se parhain must do aktiviteetti São Vicentellä, joten nappaa oma retkesi heti tästä talteen!

São Pedro
São Pedro
São Pedro
São Pedro


Tutustu tästä São Vicenten aktiviteettitarjontaan:PINNAA ARTIKKELI TALTEEN PINTERESTISSÄ!


OLETKO SINÄ KÄYNYT KIERTÄMÄSSÄ KAP VERDEN ERI SAARIA TAI KENTIES JUURI SAO VICENTELLÄ? PARHAAT SAARIHYPPELYVINKIT KAP VERDELLE TULOSSA PIAN BLOGIIN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinaunderthecoconut
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

*Kaikki artikkelin kuvat: Tiina Johanna, bloggaaja
*Kuvien editointi: Loov.fi “Tropical blues” presets – tutustu!


9 Comments

  • Tiina Johanna

   Voisin kyllä hyvin kuvitella, että juuri nuo paikallisemmat saaret täällä Kap Verdellä sopisi teille parhaiten kohteiksi, itse tykkään asua täällä aurinkorantojen äärellä, mutta täältä on välillä ihanaa lähteä muille saarille hakemaan vähän muuta ajateltavaa ja muita maisemia katsomaan, ilman suuria turistimääriä. 🙂 Kilpikonnat oli todella upea kokemus ehdottomasti!

 • Mari/Kodinvaihtaja

  Hieno kohde. Saarihyppely kiinnostaisi. Onko lennot kalliita. Kokemusta, että monasti näistä saarten välisistä saa usein pitkän oennin kustantaa..

  • Tiina Johanna

   Sao Vicente on kyllä ihana! 🙂 Saarihyppely on ihan helppoa täällä, lentojen hinta vaihtelee todella paljon saarten välillä, sillä koneet täyttyvät nopeasti ja ovat aika pieniä. Lautat on paljon halvempia ja vetävät enemmän ihmisiä luonnollisesti, mutta ne vievät myös enemmän aikaa ja ovat avomerellä aika hardcore kokemuksia keinutteluineen. Teen lähiaikoina tarkemman postauksen saarihyppelystä ja kaikesta mitä se vaatii yms. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *