17-Mile-Drive,  Monterey,  Yhdysvallat

17-Mile-Driven maisemareitti on pala kauneinta Kaliforniaa

17-Mile-Drive, California


Kun San Franciscon huikean ystävällinen ja vapaamielinen tunnelma ja kaupunkivilinä on jäänyt taakse, Kalifornian rannikkoa on huristeltu alaspäin ja tutustuttu Montereyn pieneen ja historialliseen kaupunkiin, sekä käyty hankkimassa ikimuistoisia matkakokemuksia valassafarin parissa, alkaakin Pohjois-Kalifornian matkamme siintää jo loppuaan (tältä erää).

Vielä olisi kuitenkin pari hyvää vinkkiä tuleville roadtrippaajille, niille jotka eivät vielä ole käyneet siis. Nimittäin Montereyn kaupungista on erinomainen idea lähteä tutustumaan myös erittäin kauniille ja helposti ajettavalle 17-Mile-Driven maisemareitille. Reitti sisältää nimensä mukaisesti 17 maisemapistettä ja tästä kauniin vehreästä reitistä kuuluu nauttia hiljalleen ajaen, ei missään nimessä onnensa ohi kaahaten.

Point Pinos Lighthouse, Pacific Grove, California
17-Mile-Drive, California
17-Mile-Drive, California


17-Mile-Driven varrella näkyy niin hohtavan kaunista turkoosia merenrantamaisemaa kuin vehreää ja tiheää metsämaisemaakin, sekä huoliteltuja ja värikkäitä kukka-istutuksia ja tietysti se yksinäinen sypressipuu. Tämä yksinäinen sypressipuu on ehkä kuvatuimpia puita Pohjois-Kaliforniassa ja sen uskotaan olevan noin 250 vuotta vanha. Puuta tuetaan kaapeleilla ja sitä on runnellut niin tulipalot kuin myrskytkin, viimeisimpänä tragediana vuonna 2019 tapahtuneen myrskyn seurauksena puu menetti yhden oksansa.

The Lone Cypress Tree, 17-Mile-Drive, California


17-Mile-Drive kulkee aina Montereyn vieressä sijaitsevan Pacific Groven, Pebble Beachin ja sypressimetsän läpi ihastuttavaan Carmelin kaupunkiin saakka. Reitillä pääsee ihastelemaan myös suuria kartanoita ja maailmankuuluja golfkenttiä, sekä lintuja täynnä olevan Bird Rockin ja mahdollisesti myös merileijonia, hylkeitä ja hyvällä tuurilla jopa lahdessa uiskentelevia valaita.

Bird Rock, 17-Mile-Drive, California


Carmel, tai Carmel-by-the-Sea, on todella kaunis ja idyllinen pieni kaupunki Montereyn niemimaalla, Montereyn maakunnassa. Carmelissa rakennukset ovat mielestäni kuin taiteellisesta hobittikylästä ja yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Carmelia ovat asuttaneet monenmoiset taiteilijat ja myös näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwood on toiminut kaupungin pormestarina kahden vuoden ajan.

Carmel-by-the-Sea, California
Carmel-by-the-Sea, California
Carmel-by-the-Sea, California


Hintataso Carmelissa asuntoja ajatellen onkin kuulemma myös sen verran suuri, että tavallinen mattimeikäläinen voi tyytyä vain ihastelemaan sivusta näitä suloisia taloja. Kieltämättä, itse en kokenut paikkaa kuitenkaan omakseni, koska olen enemmän boheemin ja edullisen elämän ystävä. Äitini sen sijaan ihastui ikihyviksi ja onhan Carmelissa kuitenkin maisemien puolesta sen verran kaunista, että vierailu kannatti ja oma suosikkini oli tietenkin se pitkä valkohiekkainen upea uimaranta, johon päiväretkemme myös päättyi sopivasti.

Carmel-by-the-Sea, California


<3: Tiina Johanna

Seuraa matkassa mukana:
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

12 Comments

  • Tiina Johanna

   Suosittelen kyllä ehdottomasti! Ja ajallisesti ei vaadi paljoa, ihan 1-2 päivän pyrähdys riittää hyvin. Maisemareitti ei ole kovin pitkä, eli autolla menee alle tunnissa vaikka vähän pysähtelisikin. Hieno paikka ja kokemus oli kyllä! 🙂

   Tiina

  • Tiina Johanna

   Oli todellakin. Kävin lukaisemassa ennen lähtöämme sunkin blogin puolelta teidän reissusta ja oli ihan mahtavaa päästä itsekin nyt paikan päälle näkemään näitä seutuja ja maisemia. 🙂

   Tiina

 • Stacy Siivonen

  En muista yksinäistä sypressipuuta, mutta kun itse olin tuolla, se oli vain 230 vuotta vanha. Muuten olen aika samoissa mietteissä, kovin on kallista ja gentrifikoitunutta. Rahan käyttö tuolla paljastaa nopeasti, ettei alue ole tarkoitettu rahvaalle. Suosittelen tietysti vielä Montereyn akvaariota ja Santa Cruzin Mystery Spotia. Minusta on tullut liian laiska tai sitten käytän rahat viisaasti, että lähtisin sinne uudestaan. Nähtävää kun Kaliforniassa on loputtomiin.

  • Tiina Johanna

   Montereyn akvaario jäi meillä näkemättä ja Santa Cruz tältä erää myös, mutta ehkä ensi kerralla, jos vielä samoille kulmille eksymme. Tuskin ainakaan näin pitkäksi aikaa, mutta pyörähtämään.. Tykkään itsekin käydä aina uusissa paikoissa, enkä niinkään palata aina vanhoihin nähtyihin, mutta jotkut paikat jäävät niin mielen päälle ettei voi olla palaamatta! 🙂 Kaliforniassa nähtävää riittää, ensi vuonna sitten nappaamme jotain uutta koettavaksi.

   Tiina

 • Sanna I Seven Seas

  Ah, ihana Kalifornia! Rakastan tuota Pacific Coast Highway -reittiä. Olen ajanut sen pari kertaa, mutta en oikein kunnolla ajan kanssa siten että olisi päiväkausia aikaa oleilla juuri noissa kaupungeissa, joista kirjoitat. Ihania kuvia ja välittyy niin hyvin tunnelma!

  • Tiina Johanna

   Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Tuo reitti on kyllä todellakin niin upea ja oli ihana saada nauttia sen kauniista tarjonnasta. Tämä meidän roadtrip oli hitaampi ja vain nämä muutamat kohteet sisällään pitävä, joskus on mukava ottaa rauhassa ja nauttia näinkin, vaikka tykkään kyllä viipottaakin paikasta toiseen! 😉

   Tiina

 • Paula - Viinilaakson viemää

  17 mile drive on kyllä kaunis. Mekin ollaan viety useat vieraamme tälle ajelulle, kunhan ei vaan satu paikalle golf-kisojen aikaan. Ja se ehkä kannattaa lukijoille mainita, että tämähän on yksityistie, joten siellä ajamisesta peritään maksu. Yleensä me sitten käveleskelemme Carmelissa reitin lopuksi. Carmelissahan on muuten sellainen hassu laki voimassa vanhoilta ajoilta, että siellä ei saisi kävellä korkokengillä. Ja Missio Carmel on kiva ja kaunis vierailukohde. Ihania seutuja!

  • Tiina Johanna

   Se on kyllä niin upea reitti! 🙂 Onpas hassu laki tuo korkokenkäkielto, en ole kuullutkaan ennen. No, kieltämättä en kiinnittänyt edes huomiota kenenkään jalkineisiin, mutta voisin kuvitella, että vaikuttaa paikan rauhaisaan tunnelmaan aika mukavasti sellainen korkokenkien kopina ja sen puuttuminen. Ei hullumpi laki siis! 🙂

   Tiina

 • Anni | Rajatapaukset

  Seuraavan kerran kun suuntaan Länsi-Yhdysvaltoihin niin Kalifornian rannikko on kyllä sellainen alue jota joutaisi ihmettelemään vähän pidemmäksikin aikaa. Kävin keväällä Kaliforniassa mutta silloin heiluimme pääasiassa kauempana rannikosta muutamaa päivää San Franciscossa ja San Josessa lukuunottamatta. Enemmän Kaliforniassa kyllä kiinnostaisi luonto kuin kaupugit 🙂

  • Tiina Johanna

   Luonto nimenomaan onkin kyllä se juttu Kaliforniassa. Sitä riittää ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi ja sen monimuotoisuus on todella upeaa. Pohjoisen ja Eteläisen Kalifornian luonto eroaa kuitenkin toisistaan vaikka samaa rannikkoviivaa ovatkin. Pohjoispuoli on todella vehreää. 🙂 Itse viihdyn kyllä kaupungeissa, mutta se niin riippuu kaupungista kyllä!

   Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: