KODINVAIHTO

MITÄ KODINVAIHTO ON?

Olen ollut innokas kodinvaihtaja jo jonkin aikaa, sillä se on antanut matkailuun juuri sitä paikallisuuden tunnetta ja hitaan elämän ja seikkailun tuntua, mitä matkoiltani yleensä toivonkin.

Ensimmäisen kodinvaihtoni tein San Franciscoon, Yhdysvaltoihin. Kokemus oli yllättävän helppo ja luottamus puolin ja toisin tuli luonnostaan. Tämä kodinvaihto ei ollut se perinteinen kotien vaihtaminen päikseen, vaan vaihto tapahtui käyttämämme kodinvaihtosivuston vaihtopisteitä vastaan. Tällöin me menimme San Franciscoon, mutta kukaan ei tullut vastavuoroisesti meidän kotiin. Tämä toimi moitteettomasti ja kokemuksia San Franciscon kodinvaihtomatkastamme voikin lukea täältä.

Toinen unohtumaton kodinvaihtomme oli juurikin se perinteinen päikseen kotien vaihtaminen, nimensä mukaisesti. Kaksi ihanaa nuorta naista Espanjan Valenciasta tulivat meidän kotiimme Tampereelle ja me menimme heidän kotiinsa Valenciaan. Heidän asunto oli todella kaunis ja viihtyisä ja heidän iso kattoterassi kruunasi kaiken. Tähän väliin on siis pakko jo heti todeta, että sekä Valencian että San Franciscon kohdalla matkamme olisi ollut todella paljon lyhyempi ja jopa huonompi, jos emme olisi tehneet niitä kodinvaihtona.

Kodinvaihtoa teemme ehkäpä sen kaikkein tunnetuimman kodinvaihtosivuston HomeExchange kautta. HomeExchange on luotettava, siellä on nopea ja toimiva asiakaspalvelu, erinomainen ja laaja tarjonta rekisteröityneiden kotien suhteen ja tähän mennessä emme ole kokeneet mitään huonoa vaihdoissamme. Muitakin hyviä sivustoja varmasti löytyy etsimällä, mutta itse suosittelen ehdottomasti HomeExchangea.

Rekisteröidy tästä linkistä HomeExchange.comiin ja saat lahjaksi 250 kodinvaihtopistettä, joita voit hyödyntää tulevissa kodinvaihdoissasi!


KUINKA KODINVAIHTOSIVUSTO TOIMII?

  1. Rekisteröidy sivustolle ja luo oma profiilisi rehellisesti, iloisesti ja tarkasti sekä itsestäsi että omasta kodistasi (tämä voi olla oma kotisi tai esimerkiksi kakkoskotisi).
  2. Maksa vuosijäsenyys n. 100€. Tämä jäsenmaksu on erittäin kohtalainen, sillä se maksaa itsensä takaisin jo yhdellä pienelläkin kodinvaihdolla. Vertaa esimerkiksi, että yksi hotelliyö voi maksaa jopa enemmän.
  3. Ala etsiä suosikkikohteitasi ja ei muuta kuin majoitusta ja vaihtokotia järjestämään!

Kodinvaihtoa voit tehdä omien halujesi ja mahdollisuuksiesi mukaan sekä perinteisenä kodinvaihtona (sinä menet toisen kotiin, hän tulee sinun kotiin), tai eri-aikaisena vaihtona (sinä menet hänen kotiin, hän menee paikkaan X, hän tulee myöhemmin sinun kotiin, sinä menet muualle), sekä tietenkin GuestPoint -vaihtopisteillä. Tällöin ns. vuokraat kodinvaihtopisteillä toisen henkilön kodin, mutta raha ei missään kohtaa vaihda omistajaa eikä kyseessä ole varsinainen rahallinen asunnonvuokraus.

Kodinvaihto on helppoa ja hauskaa, sillä ennen kaikkea sen kautta on mahdollista kokea paikallista elämää, tutustua uusiin ihaniin ihmisiin ja matkailla paikkoihin, joihin ei välttämättä olisi muutoin ajatellut koskaan matkustaa. Oma matkabudjettini on aina kohtuullisen köyhä, joten tämä matkailumuoto on mahdollistanut matkoja sellaisiin paikkoihin, joihin en muutoin voisi kuvitellakaan pääseväni, en ainakaan niin pitkäksi aikaa. Olen myös edelleen yhteydessä jokaiseen vaihtoperheeseen, sillä vaikka emme aina olekaan tavanneet kasvotusten, olemme kokeneet yhtäläisyyttä ja toveruutta vaihdon aikana ja jääneet kavereiksi. 🙂


ÄLÄ KOSKAAN ALIARVIOI SUOMEA MATKAKOHTEENA

Suomi on erittäin houkutteleva matkailukohde ja kiinnostaa hyvinkin monia ihmisiä ympäri maailmaa. Itse olen eniten saanut yhteydenottoja esimerkiksi Ranskasta, Espanjasta sekä Kanadasta, mutta paljon myös muualtakin ja joskus olen joutunut jopa kieltäytymään vaihdosta, sillä aika ei riitä kaikkeen kerralla.

Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä haluamiinsa kohteisiin ja muistaa, että luottamus toimii tässä tilanteessa puolin ja toisin. Jos mietit, että mitä jos sinulta varastetaan jotakin, niin usko tai älä, sinusta ajatellaan mahdollisesti samoin. Mutta tämä on itse asiassa harvinaista ajattelua kodinvaihdossa, sillä jo itse rekisteröitymisprosessissa tunnistaudutaan sivustolle luotettavasti, jokaisesta vaihtokodista on nähtävissä edellisten vaihtajien arvosteluja ja kodinvaihdossa molemmat osapuolet ovat samalla lähtöviivalla. Molemmat antavat kotinsa toisen käyttöön ja huolehtivat toistensa kodeista.


Kodinvaihto tarjoaa mahdollisuuden ilmaiseen majoitukseen matkoillasi, sekä mahdollisuuden elää kuin paikallinen. Jos et ole aiemmin kokeillut, kannattaisiko vihdoin?


Liity kodinvaihtajien iloiseen porukkaan tästä linkistä, niin saat 250 kodinvaihtopistettä heti käyttöösi tulevia kodinvaihtojasi varten!
kodinvaihto, ilmainen majoitus, matkailu, majoitus, loma, lomakoti, free accommodation, travel, homeexchange, houseexchange, talonvaihto, majoittuminen, ilmaiseksi

%d bloggaajaa tykkää tästä: