Barcelona,  Espanja

Barcelonan kautta kotiin


*artikkeli sisältää kumppanuusmarkkinointia


Huhhuh, Espanjan cityhoppingista kotiuduttu!

Oli ihan mahtavaa! Ei voi sanoin kuvailla sitä tunnetta, mitä tämä kolmisen viikkoa Espanjan rannikkokaupunkeja kierrellen sai aikaan. Toki on ennenkin tullut matkusteltua, mutta jotenkin reissut ne vaan paranevat jatkuvasti ja tällä kertaa kotiinpaluu tuntui todella vaikealta. Minä koen aina sen kulttuurishokin vasta kotiinpaluun kohdalla, se on hirveää ja totuttelu ottaa aikansa. Ehkä ei pitäisi palata? Heh.


Pientä reissuväsymystä tosiaan oli ilmassa jo reissun aikana pari viimeistä päivää, mutta lähinnä siksi, että emme olleet ehkä kovin tyytyväisiä viimeiseen kohteeseemme. Matkan viimeiset neljä päivää ennen kotiinpaluuta vietimme Barcelonassa, hyvällä keskeisellä sijainnilla olevassa ok-tasoisessa hostellissa. Hostelli oli mitä oli, ei hääppöinen, mutta ajoi asiansa emmekä sillä hinnalla muuta odottaneetkaan. Kaikki aterioinnit piti tällä kertaa hoitaa muualla, sillä enää ei ollut omaa keittomahdollisuutta. Onneksi läheltä löytyi kiva (tosin hieman kallis) kahvila nimeltä Federal, josta sai hyviä smoothieita ja terveellisiä aamiaisia vatsan täytteeksi. Tämä aamiainen olikin päivittäin se meidän juhlallisin ateria, sillä muuten menimme budjetilla.


Kiertelimme ensimmäisenä päivänä kaikki mielenkiintoisimmat Barcelonan nähtävyydet ja keskustan nurkat läpi, sillä halusimme saada ne pois alta ennen seuraavan päivän väkipaljouksia Katalonian johtajan parlamenttipuheen vuoksi. Me kun satuimme keskelle Katalonian mielenosoituksia. Nämä mielenosoitukset ei oikeastaan muutoin näkyneet kaupungissa kummemmin, mutta saapumispäivänämme oli todella paljon hässäkkää, sillä juuri silloin oli ollut kolme eri mielenosoitusta ja niiden vuoksi tuhansia ihmisiä liikkeellä. Juna-asemalta jouduimme kävellen kulkemaan koko keskustan läpi laukkujemme kanssa aina hostellille asti, sillä taksikuski ei suostunut ajamaan mielenosoitusten vuoksi. No, tämä oli onneksi vain ensimmäisenä päivänä ja muutoin suuria turistilaumoja lukuunottamatta saimme rentoutua rauhassa ilman hässäkkää. Loppuajan vietimme kierrellen vanhaa kaupunkia ja syöden hyvissä ravintoloissa, sekä tietenkin rannalla nauttien auringosta.


Mutta kuten alussa sanoin, tällä kertaa Barcelona ei enää niin kovasti sytyttänyt. Hohto oli jotenkin nuupahtanut, turisteja oli älyttömästi liikaa meidän makuun ja joka nurkan takaa tuli aina joku tyrkyttämään huumeita vähintään sen viisi kertaa päivässä. Kaupunki on ilman muuta hieno ja ehdottomasti kokemisen arvoinen, mutta tällä kertaa tunnelmaa latisti turistimassat ja ravintoloiden turistikauden hinnat, sillä jotekin olimme ajatelleet, että enää syys-lokakuun vaihteessa näitä ei olisi näin paljosti. Olimme väärässä. Itse olen kerran aiemmin ollut Barcelonassa ja silloin paikka tuntui ihan huikealta! Ajankohta oli toukokuu, eikä turisteja ollut näin paljoa.


Kokonaisuus ratkaisee

Kokonaisuutena matkamme läpi Espanjan kauniiden rannikkokaupunkien oli mahtava. Valencia ja Alicante olivat ihania ja Barcelonakin ok. Koimme upeita hetkiä, näimme kauniita maisemia, tutustuimme kulttuuriin ja söimme hyvin. Seuraavan Espanjan reissun suunnittelu pyörii jo kiivaasti päässä ja äkkiä on takaisin matkaan päästävä. Seuraavalla kerralla lisätään panoksia entisestään ja katsotaan mihin päädytään.

Katso tästä parhaimmat ja persoonallisimmat aktiviteetit, nähtävyydet sekä opastetut kierrokset Barcelonaan:


<3: Tiina Johanna
IG: @tiinajohannaaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *