Alicante,  Espanja

A for Alicante!


*Artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä

Tämänkertaisen reissumme seuraava etappi: Alicante!

Viime viikko tuli siis vietettyä Alicantessa ihanassa auringonpaisteessa, jossa meillä oli myös mukava Airbnb-asunto. Asunto oli vanhassa kaupungissa pieni, mutta idyllinen ja persoonallinen koti. Täysin erilainen Valencian kotiin verrattuna, mutta oikein hyvä tämäkin ja vuoren rinteeltä maisemat oli aikas hyvät! Meillä ei varsinaisesti omaa terassia ollut lainkaan, vaan kannoimme pöydän ja tuolit sisältä ulos ja nautiskelimme aamuauringosta ja -kahvista vuokrakotimme edustalla. Katumme oli rauhallinen, joten tämähän oli lähestulkoon kuin oma terassi, vain pidempi sellainen!


Alicante oli Valenciaan verrattuna myös suurempi turistikohde. Vaaleat piirteet ja keskieurooppalaisten sekä myös suomalaisten puheensorina kuului katukuvassa paljon, paljon suuremmin. Kyllähän sieltä sitä aitoa Espanjaakin näkyi tottakai, mutta turistit ovat paikan aika hyvin omineet.

Paikkana Alicante oli kuitenkin hieno. Kävimme paljon tutkimassa vanhaa kaupunkia ja testaamassa eri ravintoloita ympäriinsä, shoppailtuakin tuli jo jonkin verran täällä. Kävimme lenkkeilemässä ja pariinkin otteeseen kiipesimme aamukuntoiluna vanhasta kaupungista Santa Barbaran linnoitukselle vuoren päälle tutkailemaan maisemia. Todella kokemisen arvoinen, ja nimenomaan kävellen, jotta pääsee parhaiten rauhassa maisemista nauttimaan.


Alicanten keskeisin uimaranta on Playa del Postiguet. Ranta oli kiva, lähellä kahviloita ja keskustaa ja sijaintinsa vuoksi myös se yleisin ranta monille muillekin. Vinkkinä, hieman kauempaa Alicanten ydinkeskustasta löytyy isompi rantaviiva nimeltä San Juan sitä kaipaaville. Tänne aiomme suunnata seuraavalla kerralla. Alicanten ranta-elämä on ehdottomasti viihtyisää ja Alicanten aurinkoiset ilmat hellivät aina, mutta itse siltikin tykkäsin enemmän Valencian leveästä La Malvarrosan rannasta.

Merivesi oli ihanan lämmintä. Kävelimme myös pitkin satama-aluetta ja rantakatua ja täälläkin päästiin viikon aikana saamaan hienoja ihmiskohtaamisia. Uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin tutustuminen reissussa on yksi parhaista asioista. Kaikilla on aina niin omat tarinansa.

Katso tästä Alicanten parhaat ja hauskimmat aktiviteetit, liput nähtävyyksiin sekä mielenkiintoiset opastetut kierrokset:
Tällä hetkellä makaan hostellin sängyllä Barcelonassa, maha täynnä herkullisesta aamiaisesta. Tänne saavuttiin junalla Alicantesta eilen. Vähän reissuväsymystä ilmassa, mutta enää muutama päivä matkaa jäljellä niin kaikki aika täytyy käyttää hyväksi ja nauttia, kohta siispä kaupunkia katsomaan!

Seuraavaksi Barcelonan seikkailuja!

<3: Tiina Johanna
IG: @tiinajohannaaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: