Iso-Britannia,  Lontoo

Camden Town – Lontoon urbaania tunnelmaa ja vaihtoehtokulttuuria


Lontoo on täynnä monenlaista nähtävää ja koettavaa ja matkailijalle varmasti tärkeintä onkin ensimmäisenä ottaa haltuun ydinkeskustan alueet. Keskustan vilinän voi kuitenkin hetkittäin karistaa kannoiltaan ja suunnata tutkimaan laajalle levittäytyneitä ja ydinkeskustan kupeessa sijaitsevia erilaisia ja mielenkiintoisia asuinalueita, kuten Kensington, Chelsea, samannimisestä elokuvastakin tunnettu kaunis Notting Hill tai erityisesti vaihtoehtokulttuuristaan tutuksi tullut Camden.


Boheemia vaihtoehtokulttuuria

Camden Town on värikäs, mielenkiintoinen, erikoinen ja omaperäinen alue. Täällä viihtyvät niin rock-ihmiset, punkkarit, hipit, vintagen ystävät kuin kulinaristitkin. Alue on aikoinaan 1970 -luvulla kehkeytynyt punkrock -musiikin keskittymäksi ja Camdenissa on viihtynyt sekä esiintynyt niin Sex Pistols, The Ramones, The Clash kuin Amy Winehousekin. Camden Town on kehittynyt viime vuosien aikana roimasti, mutta alueen viehätys ei ole hävinnyt kehityksen myötä. Päinvastoin.

Camden High Street on täynnä toinen toistaan hauskempia vaatekauppoja ja pikkuputiikkeja sekä ruokapaikkoja ja vähintään joka toisella liikkeellä komeilee jotakin isoa tennaria, elefantin päätä, nenärengasta tai muuta vastaavaa rakennelmaa seinillään ja katoillaan. Kadun varrelta voi helposti tehdä hyviä löytöjä, mutta toki myös turistikrääsää mahtuu mukaan.

Ihmisvilinä ei haitannut menoa, sillä maisemat veivät kaiken huomion ja keskityin tunnelmoimaan sitä jotakin, mitä vanhoina lapsuuden Sex Pistols -aikoinani jo kuvittelin täältä löytyvän. Rokkia ja rosoisuutta, punkkia ja vaihtoehtomeininkiä, mielenkiintoisia putiikkilöytöjä. Alue ei ehkä ole sama kuin 1970 -luvulla (toisaalta mistäpä minä tietäisin, enhän ollut edes syntynyt vielä silloin) mutta kyllä siltikin rokkiminä täällä viihtyi enemmän kuin hyvin näin 2020 vuonnakin.

IMG_20200207_114716-01
IMG_20200207_113846-01
IMG_20200207_114201-01


Vintagelöytöjä ja herkullisia ruokia

Camden Market on kauppapaikka, jossa pääsee tutkimaan torikojuja toisensa perään ja nauttimaan kirpputorilöydöistä. Camden Marketilta saat varmasti myös runsain määrin inspiraatiota, mikäli olet omaperäisestä pukeutumisesta kiinnostunut.

Camden on loistava paikka myös herkullisen ruoan ystäville, sillä alueen ravintolatarjonta sekä katuruokakojut ja jälkkäriherkut pitävät huolen, ettei täältä tarvitse lähteä nälkäisenä pois. Nämä eivät ole ylihintaisia eikä suinkaan pelkkää turistimössöä, vaan oikeasti kokeilun arvoisia syömisiä. Kylläpä vain tämänkin vegaanihipin mieltä lämmitti, kun pääsi täysin vegaanisen burgeriravintolan antimien ääreen. Jälkiruoaksi oli hyvä vetäistä vielä High Streetin varrelta löytyvästä jäätelöbaarista vegaaninen suklaajätski. Namskis.

Suuria ostoksia en lähtenyt kojuista tekemään, koska olin vain pienellä repulla reissussa, mutta muutama uusi nenäkoru sekä korvakorut kyllä tarttui mukaan. Onneksi korut mahtuvat pieneenkin tilaan, eivätkä lisää liiemmin painokilojakaan lentokoneessa.


Aurinkoisen kanaalin varrelta kohti rokkitunnelmia

Myös tänä virkistävänä päivänä Camden Townissa minua helli lämmin aurinko ja maisemat näyttivät jotenkin erityisen kauniilta sen vuoksi. Oli ihana tallustella Regent’s Canal -joen varrella aamun auringosta nautiskellen ja imeä itseensä tätä Lontoon elinvoimaista tunnelmaa, ennen kuin lähtisimme siirtymään Lontooseen juuri Portsmouthista saapuneiden ystävieni kanssa kohti Brixtonin aluetta ja Steel Pantherin rokkikonserttia. (Konsertti oli hauska ja viihdyttävä, loppuilta sumuinen ja itse Brixtonin asuinalue jäi laimeaksi kokemukseksi).


Seuraavaksi käydään läpi Lontoon kauppahalleja ja matkan parhaita paloja, sekä siirrytään tutustumaan Englannin rannikolla sijaitsevaan satamakaupunkiin nimeltä Portsmouth!

Oletko sinä käynyt Camdenissa? Oliko paikka mielestäsi hot or not? Kerro kommenttikenttään!

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

18 Comments

 • Hanneli / toisiinmaisemiin

  Camden on mahtava. Just suunnitellaan viikonloppumatkaa tyttären kanssa Lontooseen ja siihen kuuluu ehdottomasti käynti Camdenissa. Viimeksi olin liikkeellä aamupäivällä, ja moni paikka oli silloin vielä kiinni, joten nyt pitää tähdätä toiseen kellonaikaan.

 • Sonja | FIFTYFIFTY

  Siitä on jo yli kymmenen vuotta, kun olen käynyt Camdenissa, mutta mieli tekisi kovasti uudestaan! Muistaakseni söin silloin juuri tuon kanaalin varrella, mutta juuri muuta en muista. Olisi selkeästi siis korkea aika taas Lontooseen. 😀

  • Tiina Johanna

   Sinne vain, ihana paikka! 🙂 On varmasti jonkin verran ehtinyt kymmenessä vuodessa muuttua, olisi varmasti mielenkiintoista verrata miltä näyttää nyt. 🙂

 • Sanna I Seven Seas

  Camden on yksi suosikeistani Lontoossa. Edellisestä vierailusta on tosin jo useampi vuosi, mut aikoinaan tuli käytyä enemmänkin. Kestää aikaa ja kehittyy sopivasti ajan mukana, mutta siltikin just oikea historian havina.
  Tosi kivoja kuvia!

 • Reeta / Tarinoita valoisista maisemista

  Tämä on yksi niitä Lontoon kaupunginosia, jotka jäivät odottamaan seuraavaa reissua. Upeita kuvia!

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia kommentista! 🙂 Tätä paikkaa voin kyllä ehdottomasti suositella, sitten kun se seuraava reissu tulee koittamaan. Huikea ja mielenkiintoinen alue.

 • Ne Tammelat

  Ihanan aurinkoisia kuvia Camdenista! Se on yks ihan ehdottomista suosikkialueistamme Lontoossa ja käydään siellä aina kun ehditään. Viimeksi mentiin kävelykierrokselle vähän sivummalle, johon sisältyi Primrose Hill -kukkula.

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia kommentista! 🙂 Camden todella on ihan mahtava ja sinne on päästävä uudelleen koluamaan nurkkia vielä lisää, ehdottomasti. Primrose Hill kiinnostaisi myös kovasti, se oli varmasti mukava kävelykierros! 🙂

  • Tiina Johanna

   Camden on ihana <3 Ehdottomasti, Haight-Ashbury on yksi omistakin lempipaikoista San Franciscossa ja kieltämättä vähän samaa tunnelmaa on havaittavissa! 🙂

 • Anna | Tämä matka -blogi

  Olen käynyt Lontoossa useasti ja Teppo vielä useammin. Kuitenkin kaupungista ei ole tullut kirjoitettua mitenkään riiittävästi. Siksi on aina ilo lukea näitä postauksia. Olen 100% samaa mieltä, että mainitsemasi paikat ovat mukavia.
  Jos korona-viirus jatkaa leviämistään, tulee matkailuun väkisinkin ongelmia, mutta uskon että tämä kohde pysyy suosikkina, kun matkailu taas avautuu!T

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla, Lontoo itsessään on varmasti sellainen kohde, joka vetää puoleensa matkailijoita aina. Se on kiinnostava, kaunis ja monipuolinen matkailukaupunki ja keskeinen paikka myös vaihtolentoyhteyksille ja tämän myötä moni pysähtyy kaupunkiin lay-overillekin. Uskon vahvasti samaa! 🙂 Jää nähtäväksi, mitä kaikkia tuhoja tuo viirus aiheuttaa matkailualan saralla lopulta..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *