San Francisco,  Yhdysvallat

San Franciscon Castrossa näkyy kaikki sateenkaaren värit

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

San Francisco on monipuolinen, tunnelmallinen ja erittäin värikäs kaupunki, jossa tallaa monenmoista persoonaa ja ajatus siitä, että kaikki hyväksytään omana itsenään, näkyy ja tuntuu.

Castro District on värikkäiden suojateiden ja sateenkaarilippujen täyteinen seksuaalivähemmistöjen suosiossa oleva alue, jossa voit löytää pienestä turkoosinvihreäksi maalatusta kirjapuodista hyvien matkaopaskirjojen lisäksi mielenkiintoista LGBT -aiheista kirjallisuutta ja hypistellä kassatiskille levitettyjä kantaaottavia pinssejä ja tarroja, ottaa kuvia taustalla siintävälle vuorenrinteelle rakennetuista taloista tai käydä oluella suositussa Twin Peaks -baarikahvilassa.

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

Castro Districtille pääsee todella kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla, kuten esimerkiksi keskustasta ja satamasta tulevalla F-linjan vanhalla streetcarilla, eli raitiovaunulla. Päätepysäkki on Castrolla, joten ei tarvitse pähkäillä missä hypätä kyydistä. Myös eri bussilinjat kulkevat Castron pääkadulle.

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

Castro Districtin historia on vähintäänkin mielenkiintoinen ja myös me suomalaiset kuulumme alueen (ja koko San Franciscon) historiaan. Castron aluetta on 1900-luvun alussa kutsuttu Pikku Skandinaviaksi, koska alueella oli paljon pohjoismaalaisia ja erityisesti suomalaisia juuria. Sen kummemmin kuitenkaan historiaa niin sanotusti uudelleen kirjoittamatta, voivat halukkaat lukea kaupungin Suomi-juurista lisää wikipediasta.

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

Castro on yksi tärkeimpiä seksuaalivähemmistöjen keskuksia, koska alueella on käyty useita taisteluita seksuaalivähemmistöjen puolesta ensimmäisten joukossa. Vaikka itselleni on täysin itsestäänselvää, että olemme kaikki tasavertaisia ihmisiä ja kaikilla meillä on oikeus rakastaa, niin näin ei valitettavasti kaikkien kohdalla ole, vieläkään. Vaikka San Francisco on rakkauden, vapaamielisyyden ja sateenkaarien luvattu kaupunki, niin syrjintää valitettavasti on mahtunut myös tänne. Moni varmasti tietää, että homoseksuaalisuutta on pidetty sairautena ja että sitä on yritetty “hoitaa” esimerkiksi sähköiskumenetelmin. Tätä kirjoittaessani koen kyseisen faktan edelleen kovin vaikeaksi ymmärtää, kuten myös sen, että viimeiset Yhdysvaltojen osavaltiot dekriminalisoivat homoseksuaalisuuden vasta vuonna 2003. Siitä on vain 16 vuotta aikaa.

Taistelu tasavertaisuuden puolesta on siis edelleen hyvin ajankohtaista ja tärkeää ja mielestäni sen kuuluu näkyä myös katukuvassa. Moni asia, jota itse kokee täysin selkeänä ja itsestäänselvänä, ei välttämättä ole sitä kaikkien kohdalla.

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

Ensimmäisessä artikkelissani San Franciscosta pohdin, että voiko tämä kaupunki todella olla niin ihana kuin miltä ensikatsojan silmiin vaikuttaa. Tässä kohtaa näitä sateenkaaren värein maalattuja suojatieviivoja ihastellessani voin sanoa, että ainakaan vielä ei ruusunpunaiset lasit silmiltäni ole pudonneet ja kaupungin välittävä ja vapaamielinen hohto pysyy edelleen mielessäni. Peace and love.

Castro District, San Francisco, California, Usa 📍

<3: Tiina Johanna

Seuraa Instagramissa: @tiinajohannaaa
Seuraa blogia Facebookissa: Kookospalmun alla
Seuraa Blogit.fi palvelussa: Kookospalmun alla

2 Comments

 • Emma

  Mua ei jostain syystä ole koskaan Pohjois-Amerikka kiehtonut matkakohteena, mutta San Francisco on yksi niistä kaupungeista, jotka vaikuttavat kyllä ihan potentiaalisilta käyntikohteilta. Se näyttää jotenkin niin rennolta ja monipuoliselta, ei pelkältä suurkaupungilta! Liittyikö tuohon Twin Peaks -kahvilaan muuten jotenkin Twin Peaks -tv-sarja?

  • Tiina Johanna

   San Francisco on ihan omaa luokkaansa ja kuuleman mukaan eroaa paljonkin muista Yhdysvaltain isoista kaupungeista. Kaupunki sisältää paljon mielenkiintoista historiaa ja jokainen asuinalue pelkästään on jo oma lukunsa. Myös Pohjois-Kalifornian luonto on todella kaunista! San Francisco tarjoaa kyllä kaikille jotain, varmasti tulet viihtymään kun/jos joskus tutustumaan pääset vielä. 🙂 Twin Peaks baarikahvila on poliittisesti tärkeä maamerkki seksuaalivähemmistöjen ajanviettokeskuksena läpi historian, en löytänyt äkkiseltään suoraa yhteyttä tv-sarjaan nimeä lukuunottamatta.

   Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: