Ilha Do Sal,  Kap Verde,  Muutto Ulkomaille,  Reppureissut,  Santo Antao,  Sao Vicente

Saarihyppely Kap Verdellä – Parhaat vinkit!


*Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä

Saarihyppely Kap Verdellä kuuluu monien ihmisten bucket listille. Kap Verde koostuu kymmenestä keskenään erilaisesta saaresta ja jokainen saari tarjoaa jotakin omanlaistaan ja mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää.

Suuri osa turismista jaottuu Salille ja Boa Vistalle upeiden hiekkarantojen ja hyvien palveluiden vuoksi, mutta tiesitkö, että Kap Verdellä pääsee myös kiipeämään tulivuoren huipulle, patikoimaan vehreisiin ja jylhiin vuoristomaisemiin, pulahtamaan luonnon omiin uima-altaisiin banaanipuiden keskellä sekä snorklaamaan kilpikonnien kanssa?AURINKOA JA VAALEAA HIEKKARANTAA

Aurinkoa ja vaaleaa hiekkarantaa silmänkantamattomiin tarjoilee Salin ja Boa Vistan lomasaaret. Suuret matkatoimistot tekevät matkoja ainoastaan näille saarille ja näin ollen suuri osa Kap Verden turismista keskittyy myös näihin. Itse asun tuoreen aviomieheni, sekä kahden koiramme kanssa Salilla jokapäiväisestä auringosta nautiskellen, ja muita saaria reissanneena en vaihtaisi asuinsaartani mihinkään. Olen silti sitä mieltä, että kun tänne asti matkustaa, niin ehdottomasti kannattaa katsastaa myös muita saaria, sillä Kap Verdellä on niin paljon muutakin koettavaa kuin nämä tasaiset hiekkamaastot!

Sal
Sal


KULTTUURIA, HISTORIAA, KARNEVAALITUNNELMAA JA KILPIKONNIA

Kulttuuria, historiaa, kaupunkielämää ja karnevaalitunnelmaa Brasilian Rion tapaan pääsee ammentamaan Sao Vicenten saarella. Sao Vicente on paikallinen, viihtyisä, eläväinen ja kaunis saari, jossa pääsee shoppailemaan ja asumaan halvalla, nauttimaan laajakirjoisesta ravintolatarjonnasta ja saaren jokavuotiset karnevaalit vetävät väkeä ympäri maailman. Nämä karnevaalit ovat toiseksi suosituimmat heti Rion karnevaalien jälkeen. Moni yhdistää Sao Vicenten matkaan myös läheisen Santo Antaon saaren tai muutaman tunnin lauttamatkan päässä olevan Sao Nicolaun saaren, jossa yhdistyy myös kauniit vehreät luontomaisemat sekä kaupunkielämä.

Sao Vicentellä pääsee myös snorklaamaan kipikonnien kanssa, kun suuntaa pääkaupunki Mindelosta Sao Pedron idylliseen kalastajakylään ja hyppää jonkun paikallisen puisen kalastajaveneen kyytiin, mitä nyt tarjolla sattuu olemaan. Mukaan saattaa hypätä vielä muutama innokas rannalla leikkivä nuori hyppimään kilpikonnien sekaan ja pitämään sinulle seuraa.

Mindelo
Sao Pedro
Sao Pedro kilpikonnat


VEHREÄÄ VUORISTOA JA TROOPPISIA LUONNON UIMA-ALTAITA

Santo Antao on monen patikoijan numero ykkönen ja sopii loistavaksi vastapainoksi Salin hiekkamaastolle. Santo Antaolle pääsee helposti alle tunnin kestävällä lauttamatkalla läheiseltä Sao Vicenten saarelta. Santo Antao on täynnä perinteistä tunnelmaa, historiaa, pieniä vuoristokyliä ja upean jylhää vuoristomaisemaa. Santo Antao on vehreä ja sen luonto on vailla vertaansa. Tällä saarella ehdottomasti oma suositukseni on pulahtaa johonkin useista trooppisista luonnon omista uima-altaista, joita löytyy patikoidessa niin hedelmäpuiden keskeltä kuin paikallisista pikkuravintoloistakin!

Santo Antao
Santo Antao
Santo Antao


MUSTAA LAAVAHIEKKAA JA TULIVUORIMAISEMAA

Fogo on karun kaunis, mustahiekkainen tulivuorisaari Kap Verdellä. Täällä pääsee kiipeämään tulivuoren huipulle ja juoksentelemaan mustassa hiekassa vuoren rinnettä pitkin, sekä ottamaan vaikkapa päiväretken viereiselle pienelle Bravan saarelle lautalla.


PÄÄSAARELLA YHDISTYY KAIKKI

Pääsaari Santiagolla yhdistyy vähän kaikki aina kauniista uimarannoista vilkkaaseen kaupunkielämään, sekä saaren pohjoispuolella sijaitsevaan vehreään vuoristoiseen luontoon. Pääkaupunki Praiassa on suositeltavaa myös pitää varansa vorojen suhteen, sillä rikollisuutta on täällä enemmän kuin muualla Kap Verdellä. Tästäkin huolimatta saari tarjoaa paljon kaunista koettavaa ja nähtävää, joten tätä ei kannata missata.

Lue lisää Santiagon saaresta:MITEN SAARIHYPPELY KAP VERDELLÄ ONNISTUU?

Saarihyppely Kap Verdellä onnistuu kuten mikä tahansa muukin saarihyppely, liikkuen saarelta toiselle joko lautalla tai lentäen. Lentokoneet ovat hyviä ja huomattavasti nopeampi vaihtoehto, mutta myös todella kysyttyjä tämän vuoksi. Lentoja ei kulje joka välillä päivittäin, joten omat lentoliput kannattaa hankkia hyvissä ajoin ja koska lentoja ei kulje päivittäin, en ehkä suosittelisi saarihyppelyä alle kahden viikon lomalle. Lentomatkat ovat myös kalliimpi vaihtoehto, jonka vuoksi suuri osa taipuu lautan puoleen. Lennot maksavat noin 80€-150€ väliltä per henkilö riippuen matkakohteesta, kun taas lautta on noin 8€-30€ väliltä per henkilö kohteesta riippuen.


Lentoihin voi tutustua lisää täällä: BestFly Cabo Verde


Lauttamatkat ovat halpa ja hyvä vaihtoehto. Lauttamatkat ovat myös pitkäkestoisia ja paikoin todella rankkakin kokemus, sillä merenkäynti voi yltyä kovaksikin ja tästä voi seurata useamman tunnin keinuva inferno, jopa niille jotka eivät yleisesti matkapahoinvoinnista kärsi.

Meidän oma lauttamatkamme Sao Vicenteltä takaisin Salille (pysähtyi välissä hetkeksi Sao Nicolaulle) kesti kokonaisuudessaan lähemmäs kymmenen tuntia ja otimme molemmat peräti kolme pahoinvointilääkettä suositusannos yhden sijaan. Taisimme olla koko lautan ainoat, jotka eivät oksentaneet koko sieluaan ulos koko lauttamatkan ajalta. Eräs nainen myös kertoi Salin satamassa, että hänellä oli jatkuvasti niin kurja olo, että ei päässyt kulkemaan edes vessaan asioimaan vaan virtsasi allensa. Hänellä oli edessä vielä toinen taival Santiagolle, joten sääliksi kävi.

Toisaalta taas lauttamatka Sao Vicenteltä Santo Antaolle kestää vain alle tunnin ja on hyvinkin viihtyisä ja rauhallinen ja tämän matkan aikana siemailimme rennosti aamukahvia auringossa laivan kannella. Lautat ovat myös hyväkuntoisia ja tarjoilevat myös pientä syötävää ja juotavaa matkan varrella.


Tutustu lauttamatkoihin ja hanki omasi täältä: CV InterIlhas


Matkoja voi ostaa myös kaikista paikallisista matkatoimistoista täältä paikan päältä, mikäli lippuja on vielä saatavilla. Näissä saattaa päteä kuitenkin pienet matkatoimistolisät hinnoissa.

Santo Antao
Sao Vicente
Sal
MITEN VARAUTUA SAARIHYPPELYYN?

Saarihyppelyyn kannattaa varautua avoimin mielin ja kärsivällisin asentein, sillä Kap Verdellä toiminta on paikoin hidasta eikä kaikki suju aina kuin vettä vaan. Kannattaa myös varata matkakalenteriin vähän ylimääräistä aikaa muutoksia varten, sillä koskaanhan ei voi tietää jos se oma lauttamatka vaikka myöhästyy tai siirtyy, tai lento peruuntuu ja täytyy keksiä vaihtoehtoinen matkatapa. Älä siis lähde liikkeelle liian tiukkaan ahdetulla aikataululla! Varaa myös matkakassaan hieman ekstraa nimenomaan näitä mahdollisia epäonnisia muutoksia varten, jottei käy hullusti.

Saarten välillä matkailuun ei tarvitse sen erikoisemmin varata mitään muuta tai tehdä mitään paperiasioita, sillä ovathan kaikki saman maan sisällä. Voimassaoleva passi ja omat matkaliput riittää siis.

Matkatavarat ja vaatetus kannattaa miettiä tarkkaan omien saarikohteiden pohjalta, sillä esimerkiksi Salille kannattaa varata esimerkiksi paljon kesävaatetta, kun taas Santo Antaolle enemmän patikointiin ja vähän viileämpiinkin hetkiin sopivia varusteita.


NAPPAA TÄSTÄ PARHAAT AKTIVITEETIT JA OPASTETUT RETKET KAP VERDEN SAARIHYPPELYLLE:APUA MATKAN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN?

Haaveiletko matkasta ja/tai saarihyppelystä Kap Verdellä? Tarjoan apua ja palvelua matkan suunnittelussa, aikatauluissa, aktiviteeteissa, varauksissa sekä matkalippujen hankinnassa toiveidesi mukaan.

Suosin matkojen suunnittelussa laadukkaita paikallisia retkitarjoajia, aktiviteetteja ja oppaita, joten samalla pääset tukemaan paikallisia tekijöitä ja yrittäjiä. Autan sinua ja seuruettasi saamaan parhaan mahdollisen matkan aina alusta loppuun tai niin paljon kuin haluatte. Mukaan saat myös hyvät ravintolasuositukset!

Mikäli siis suuret matkatoimistot eivät ole sinun juttusi ja haluat kokea jotain erilaista ja paikallista oman makusi mukaan räätälöitynä, laita sähköpostia minulle osoitteeseen: kookospalmunalla@kookospalmunalla.fi ja suunnitellaan sinulle yhdessä omannäköisesi Kap Verden loma!


Autan sinua unelmiesi Kap Verden loman suunnittelussa, laita viestiä!


Houkuttaako saarihyppely Kap Verdellä? Oletko kenties jo käynyt hyppimässä saaria täällä? Jaa kokemuksesi, ajatuksesi ja askarruttavat kysymykset kommentteihin! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinaunderthecoconut
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

*Kaikki artikkelin kuvat: Tiina Johanna, bloggaaja
*Kuvien editointi: Loov.fi “Tropical blues” presets – tutustu!

21 Comments

 • Cilla Maria Travel

  Tuo Santo Antao jäi mieleen heti ensimmäisellä kerralla kun näin sen sun blogissa tai instassa. Ehdottomasti päästävä sinne joskus! Ja tosi hyvä idea kaupata personoituja matkapalveluja suomalaisille suomeksi 🙂

   • Laura

    Kap verden muut saaret jäivät kyllä houkuttelemaan, varmasti niille vielä palaamme.
    Oon ehkä kysynytkin aiemmin mutta oliko niin ettei kaikille saarille des pääse lautalla vaan vain lentäen, muistelisin paikallisen oppaan sanoneen näin

    • Tiina Johanna

     Hmm, hän tarkoitti ehkä toisin päin? Sillä joillekin saarille ei pääse lentäen, mutta vain lautalla, esimerkiksi Santo Antao on sellainen. Kyseisen saaren lähin lentokenttä on Sao Vicenten saarella, josta sitten n. 30-45min lautalla Santo Antaolle. 🙂

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Heh, toisaalta viime jutun perusteella taisi selvitä oma suosikkisaari, mutta tällainen vaihtoehto voisi olla kaikkein paras. Pääsisi tutustumaan laajasti koko saari ryhmään. En oikein tiennyt tämän olevan edes mahdollista, luulin yhteyksien olevan paljon hankalampia. Kiitos siis vinkistä!

  • Tiina Johanna

   Juu ehdottomasti uskon, että Santo Antao olisi se teidän saarenne, mutta saarihyppely antaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin paikkoihin ja muihinkin saariin kivasti. Ainoa iso tekijä on vain aika, eli täytyy varata riittävästi aikaa matkalle siirtymiä ja mahdollisia epäonnisia muuttujia varten. 😀

 • Mari/Kodinvaihtaja

  Tuttuni lapsi on oppaana Salin saarella ja hän ei suositellut saarihyppelyä juuri tuon mainitsemasi epävarmuustekijöiden tähden. Nämä saaret kyllä kiinnostaisi. Jos olisi kolme viikkoa aikaa, niin miten jakaisit ajan (toiveena ainakin tuo vaellusssaari)? Salin saarta olen kuullut arvosteltavan niin paljon, että siellä vain lentopäivät, jos tulee ongelmia lentojen/lauttojen kanssa. Pitääkö saarilla vuokrata auto vai toimiiko yleiset jossakin hyvin?

  • Tiina Johanna

   Saarihyppely onkin hankalaa, jos lähtee matkaan matkatoimiston valmismatkalla, joka kestää viikon tai kaksi. Itsekään en suosittele edes harkitsemaan saarihyppelyä alle kahden viikon loman aikana, sillä muutoksille on täällä valitettavasti pakko jättää pieni mahdollisuus ja lentoja ei kulje päivittäin.

   Ajan jakaisin ihan sen pohjalta, mikä sinua eniten kiinnostaa, mutta jos Santo Antaon vehreät vaellusmaisemat houkuttelevat eniten ja lento sattuu tulemaan Salille, niin viettäisin ensin pari päivää Salilla ja sitten suuntaisin Sao Vicentelle, jossa tutustuisin Mindelon kaupunkiin ja snorklaisin kilpikonnien kanssa (mikäli sellainen kiinnostaa siis), ja täältä sitten onkin hyvät lautta-yhteydet Santo Antaolle kaksi kertaa päivässä. Suurimman osan ajasta viettäisin Santo Antaolla, sillä saari on suuri ja vaellusreittejä monia. Sitten samaa reittiä takaisin Salille. Loppujen lopuksi ajan jakaminen täytyy katsoa ihan lentojen/lauttojen aikataulujen pohjalta ja rakentaa niiden ympärille tuo kolme viikkoa. Sal on ihana saari (enhän täällä muuten asuisi), joten kannattaa jättää tilaa oman mielipiteen muodostamiseen myös eikä tyrmätä oitis. 🙂

   Yleiset kulkupelit toimii joka paikassa ja erityisesti Salilla pärjää ilman omaa autoa. Santo Antaolle suosittelen auton vuokraamista, sillä etäisyydet ovat pitkiä ja julkisia kulkee harvemmin ja erityisesti iltaisin voi koitua hankalaksi päästä paikasta toiseen.

 • Pirkko / Meriharakka

  Lentoretkien haasteena, noin ihan yleisesti, on se, että kentillä pitää olla hyvissä ajoin, joten lyhytkin lento tarkoittaa helposti puolta päivää matkaan. Kap Verdellä vietimme aikoinaan vaan viikon ja kahden lapsen/teinin kanssa, joten emme harkinneetkaan saarihyppelyä. Azoreilla sen sijaan teimme sellaisen ja se onnistui hyvin suunnitellen ihan päiväretkenä, aamun ekalla lennolla toiselle saarelle ja iltalennolla takaisin.

  • Tiina Johanna

   Näinhän se on ja tämäkin vain jos kaikki sujuu kuten pitää, heh. Viikon reissu täällä ei kyllä anna tilaa saarihyppelyyn enkä suosittele hyppelyä edes kahden viikon reissulle, ellei kyseessä ole vain esimerkiksi Sao Vicente ja Santo Antao, jolloin lennot tapahtuisi siis Sao Vicentelle suoraan eikä esimerkiksi tänne Salille. Sao Vicenteltä on mahdollisuus tehdä ihan päiväretki lautalla Santo Antaolle, jossa voi hypätä etukäteen varatun saarikierroksen kyytiin. Tämä toki mahdollistaa vain pintaraapaisun näkemisen saaresta. 🙂

 • Merja / Merjan matkassa

  Olen käynyt Salin saarella pari vuotta sitten. Opas mainitsi saarihyppelyn olevan hankalaa, koska lautat ja lentokoneet eivät kulje joka päivä ja lennot olivat kalliita. En selvittänyt sitä sen enempää, koska meillä riitti tekemistä Salin saarellakin ja olimme siellä tosiaan vain viikon, joten aika epävarmaa olisi hyppely ollut näin lyhyellä matkalla. Mutta ihania maisemia näyttää noilla muillakin saarilla olevan. 🙂

  • Tiina Johanna

   Ihana että tykkäsitte Salista 🙂 Juu, itsekään en lähtisi missään nimessä saarihyppelyä lyhyelle lomalle suosittelemaan juurikin noiden ajallisten tekijöiden takia. Kyllä ihan minimi olisi sellainen kolmen viikon loma tai sitä pidempi, jotta saarihyppelyä olisi fiksu suunnitella. Toki riippuu mihin saarelle ne tukikohtalennot ottaa ja kuinka monta saarta haluaa hyppiä. 🙂

 • Eveliina / Reissukuume

  Tällainen saarihyppely olisi kyllä unelma! Mutta pitäisi tosiaan varmaan olla melko pitkä loma, jotta tällaisen ehtisi tehdä ja että siitä saisi kaiken mahdollisen irti. Toisaalta, ei mikään kuukauden loma noissa maisemissa pahalta kuulosta! 😉

  • Tiina Johanna

   Kuukausi olisikin jo hyvä aika saarihyppelyyn 😉 Kyllähän kuukauden irtiotto tänne aurinkoon varmasti olisi kiva juttu monelle. Valitettavasti täällä ei alle kahden viikon reissun aikana kannata edes harkita hyppelyä, kun ajallisesti ei ihan aikataulut anna siihen periksi.. Ehkä joskus sekin kehittyy paremmaksi ja lentoja/lauttoja kulkisi useammin! 🙂

 • Hannele/ Hipaisuja maapallolla

  Saarihyppely kuulostaa loistavalta ja kiitos, että varoittelet aikatauluttamisesta, sillä helposti sitä lähtisi soitellen sotaan ja olisikin kenties ongelmissa huonon suunnittelun takia. Instagram kertoikin ihanista uutisistasi: onnea juuri vihkiytyneelle! Olisi muuten mielenkiintoista kuulla, millaista on häiden järjestäminen Kap Verdellä.

 • Ismo for Takeoff

  Kattavaa tietoa. Santo Antao kuulostaa noista äkkiseltään suosikilta, mutta selvästi tuo saarivaltio on aika monipuolinen. Onnea tuoreeseen liittoon ja myös yritystoimintaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *