San Francisco,  Yhdysvallat

Pier 39:n merileijonat hurmaavat matkailijat

Pier 39, San Francisco, California, Usa.

Ensimmäinen etappimme San Franciscon matkallamme oli tietenkin Fisherman’s Wharfin satama-alue ja erityisesti Pier 39, joka on tunnettu laitureilla makoilevista merileijonistaan.

Fisherman’s Wharf on edelleen hyvin toimiva kalastajasatama ja alkuperäisen tarkoituksensa lisäksi nykyisin myös hyvin tunnettu turistikohde. Alueelta löytyy runsain määrin erilaisia ravintoloita ja ruokakojuja laidasta laitaan erikoistuen erityisesti seafoodiin ja San Franciscon kuuluisaan Clam Chowderiin. Clam Chowder on amerikkalaista simpukkakeittoa, joka tarjoillaan hapanleivän sisällä.

Pier 39, San Francisco, California, Usa.

Sataman tunnetuin nähtävyys on kuitenkin Pier 39 ja sen merileijonat. Merileijonat ovat ensimmäisen kerran ilmaantuneet alueelle syyskuussa 1989 ja siitä lähtien ne ovat tulleet jäädäkseen. Kukaan ei tarkalleen tiedä syytä asialle, mutta siitä riippumatta merileijonia seurataan ja suojellaan alueella tarkoin.

Pier 39 toimii tukikohtana myös tunnetulle Aquarium of the Baylle ja merileijonien suojelu, säännöllinen tarkkailu ja kiinnostuneiden turistien valistus eläimistä on iso osa akvaarion toimintaa. Näitä suloisia löllyköitä saa tulla ihastelemaan ihan ilmaiseksi laiturille, etäisyyden päähän tietenkin.

Pier 39, San Francisco, California, Usa.

Kuten koko Fisherman’s Wharf, niin myös Pier 39 sisältää useita ravintoloita ja putiikkeja. Suuri osa puodeista on turistikrääsää, mutta joukosta saattaa tehdä ihan hyviäkin matkamuistolöytöjä. Täältä löydät myös Hard rock cafen, jos kyseistä ketjua fanitat!

Pier 39, San Francisco, California, Usa.

Sataman eteen pääsee kätevästi vanhoilla ikonisilla kaapelivaunuilla eli Cable careilla, tai vanhoilla raitiovaunuilla eli Streetcareilla. F-linjan streetcar kulkee ihan Pier 39:n edestä aina koko keskustan Market Streetin läpi Castro Districtille saakka ja sen varrelta on helppo löytää myös jatkoyhteyksiä eteenpäin vaikkapa bussien muodossa. Julkinen liikenne kaupungissa on monipuolinen ja hyvin toimiva.

Fisherman's Wharf, San Francisco, California, Usa.

Merileijonat antoivat meille mieluisan alun San Franciscon matkallamme, oli ihana nähdä näitä köntyksiä vapaudesta ja auringosta nauttimassa. Lisää tunnelmia San Franciscosta seuraavalla kerralla, joten muista pysyä kuulolla ja mukana matkassa!

Pier 39, San Francisco, California, Usa.

<3: Tiina Johanna

Instagram: @tiinajohannaaa, FB: Kookospalmun alla

18 Comments

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Pier 39 on kyllä ihan ikoninen paikka, ja sinne viedään aina meidänkin vieraat kun tulevat Suomesta tänne. Vaikkakaan alue ei ole ihan sieltä halvimmasta päästä, niin sieltähän sitä matkamuistokrääsää kyllä löytyy, ja maisemat on hienot. Yhdestä paikkaa kun saa kuvattua sekä merileijonat, Golden Gaten, Alcatrazin ja Coit Towerin. Toinenkin hauska ravintola siellä on tuon Hard Rock Cafen lisäksi. Nimittäin Bubba Gump on tuntunut olevan meidän vieraiden suosiossa.

  • Tiina Johanna

   Sitähän se on. En itsekään niin turistirysien perään ole, mutta kun näin pitkän matkan takaa kulkee niin pakko kaikki on nähdä ja kokea. 🙂 En antanut muiden turistien niinkään häiritä menoa, ja pari mukavaa kotiinviemistä onnistuin löytämään niistä matkamuistomyymälöistä. Ja ehdottomasti hyvä ja tärkeä kohde teidän vieraita ajatellen, kun näkee monta paikkaa samalta istumalta ja pakkohan ne merileijonat on omin silmin nähdä. 🙂 Hard Rockissa emme itse käyneet sisällä edes, mutta koska moni lukijani on kyseisen ketjun ystävä, niin koin aiheelliseksi sen mainita. Onko Bubba Gump käymisen arvoinen ravintola? Seuraavaa reissua ajatellen. 🙂

   Tiina

    • Tiina Johanna

     Onneksi San Francisco eroaa todella paljon muusta Usa:sta! Todella kulttuuririkas ja mielenkiintoinen kaupunki. Nämä eläimet vieläpä siihen lisäksi, ihanaa. 🙂 Ja ilman omaa autoakin pärjää paremmin kuin hyvin täällä, toisin kuin paljolti muualla Amerikassa.

     Tiina

 • Maarit - niceMatkaaja

  Terveisiä jellonille! Tuli ihan ikävä, kun näitä kuvia katselin, vaikka näin ne viimeksi joulukuussa. Ja kelpaisi San Francisco muutenkin. On niin ihana kaupunki, ettei siitä saa tarpeekseen (tosin vasta kahdesti siellä käynyt). Toivon mukaan tie vie sinne vielä jonain päivänä kolmannenkin kerran, mutta onhan Kaliforniassa paljon paljon muutakin nähtävää. Ja itselläni koko etelä-Kalifornia vielä käymättä.

  • Tiina Johanna

   Terveiset menivät perille! 🙂 Vaikka matkailu on ihanaa, niin ihan jokaiseen kolkkaan ei aina välttämättä jää kaipaamaan takaisin. San Francisco on kuitenkin sellainen, että ehdottomasti on päästävä uudelleen! Todella kaunis ja monipuolinen kaupunki, edelleen olisi paljon nähtävää. Itselläkin sama, että koko eteläinen Kalifornia odottaa edelleen bucket listillä, mutta pikku hiljaa. Onneksi San Francisco on helppo yhdistää Kalifornian muuhunkin matkailuun, esimerkiksi roadtripin muodossa. Jos vain siis budjetti ja aika yms. antavat periksi. 🙂 Hyviä reissuja!

   Tiina

  • Tiina Johanna

   Olivat kyllä todella suloisia ja hauskoja nuo merileijonat. Kaliforniassa on muutenkin todella upeaa luontoa ja paljon ihastuttavia eläimiä tietysti myös. Kävimme San Franciscon lisäksi tutkimassa hieman muutakin lähiseutua ja pääsimme näkemään valaita, delfiinejä ja hylkeitä. 🙂 Mene ihmeessä käymään heti kun vain mahdollisuus aukeaa! Hyviä reissuja!

   Tiina

  • Tiina Johanna

   Tuo on kyllä todella mielenkiintoista ja hauskaakin, että ne yhtäkkiä alkoivat hiljalleen ilmestyä vuonna 1989 paikalle. Tokihan syitä on spekuloitu monenmoisia, varmasti osa ihan todenperäisiäkin kuten sinäkin blogissasi kirjoitit aiheesta. 🙂 Onneksi ovat saaneet jäädä ja selvästi olostaan nauttivat. Itse lähinnä pelkään, että turistihössötys häiritsisi näitä ihania eläimiä, mutta toivon että asialle jotakin tehtäisiin sitten jos niin sattuu käymään. En tiedä, mutta toivotaan että ei häiritsisi.. 🙂

   Tiina

 • Stacy Siivonen

  Olen nähnyt. Niistä lähti kuvottava eltaantuneen kalan lemu. Itse alue oli vähän liian turistinen minulle, vaikka satuinkin tuon ajankohdan alkupäähän niin, ettei ollut vielä järin tunnettua, että siellä niitä merileijonia on. Niitä toki on muuallakin ja paljon.

  • Tiina Johanna

   No tuon tuoksun kanssa ei todellakaan voi väitellä, en ehkä kokenut sitä niin kuvottavana, mutta ei se kyllä hyväkään ollut. Ihania eläimiä kuitenkin ovat ja mielellään niitä ihasteli tohinoissaan. 🙂 Turistinen alue todellakin on, enkä itsekään turistirysistä liiemmin pidä. Joskus se vain on kestettävä.. 🙂 Mekin kävimme tutustumassa kaupungin ulkopuolelle hieman muuhunkin pohjoisen Kalifornian alueeseen ja oli ihana nähdä merileijonia sekä tietysti paljon muitakin eläimiä omassa elementissään muuallakin kuin näillä kyseisillä laitureilla. Hyviä tulevia reissuja sinne!

   Tiina

 • Terhi

  Tuonne tekisi mieli, ihmettelen vain, että eikö niitä laitureita käytetä mihinkään muuhun kun merileijonat ovat saaneet vallata ne. Hieno paikka jos sieltä näkyy myös silta ja vankila.

  • Tiina Johanna

   Paikka on aikoinaan ollut ihan tavallisena satamana kalastusveneille, mutta merileijonien saavuttua vuonna -89 nämä kalastusveneet passitettiin hieman kauemmaksi laitureille. Merileijonia ei haluttu häätää, vaan annettiin jäädä omaan rauhaansa. Mielenkiintoista todellakin, ja mukavaa myös! 🙂

   Tiina

  • Tiina Johanna

   Oli todella ihana kokemus, toivottavasti pääset näkemään. 🙂 Pitkin Kalifornian rannikkoahan (esimerkiksi) näitä voi nähdä, ihan tavallisilla rantakivikoillakin, jos on mahdollista vaikkapa autolla lähteä rannikkoa tutkimaan.

   Tiina

  • Tiina Johanna

   No juu, todellakin nyt kävi hieno tuuri ilmojen kanssa. En tiennyt mitä reissulta odottaa, joten kaikkihan tuli vain positiivisena yllätyksenä, mutta ero pilvisen ja aurinkoisen päivän tunnelmissa ja kuvissa on suuri. Kaikki näyttää paremmalta auringossa, niin nähtävyydet kuin oma fiiliskin. 🙂 Nyt kuulemma jälleen sadellut paljon, joten pääsimme hyvään väliin vierailemaan kaupungissa.

   Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: