Tallinna,  Viro

Äitienpäiväksi Tallinnaan


Eilen vietimme ihanaa päivää äitiemme kanssa merillä, kun päätimme viedä heidät yllätykseksi äitienpäivän kunniaksi Tallinnaan pienelle päiväretkelle. Tarkoitus oli viettää hieman laatuaikaa äitien kanssa, ennen kuin muutamme hieman pidemmäksi aikaa Espanjan aurinkoon.

Olemme tosiaan käyneet tämän vuoden alkupuolella jo kertaalleen Tallinnassa viikonloppumatkalla, mutta talvinen kylmyys sai meidät vannomaan, että seuraava kerta saisi olla kesäaikaan. Kesäinen Tallinna todella on upea.

Muutaman tunnin maissaolon aikana ei paljoa ehtinyt nähdä tai tehdä, mutta auringonpaisteessa pitkin vanhan kaupungin katuja oli silti ihana viettää aikaa. Kävimme syömässä tutussa ravintolassa Hell Huntissa (emme halunneet kuluttaa aikaa ravintolan etsintään ja halusimme saada 100% varmasti hyväksi todettua) ja ruokaa sulateltiin lähiympäristössä kävellen ja valokuvia ottaen. 


Yleensä kaksin reissussa ollessamme kuljemme paljon kävellen, mutta nyt äitien kanssa päätimme satamasta ottaa taksin vanhaankaupunkiin siirtymiseen. Opimme jo viime reissulla, että taksien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä huijareita on paljon. Taksi sataman ja vanhankaupungin välillä on aina maksimissaan 5-6 euroa, sovi tämä hinta selväksi kuskin kanssa jo ennen liikkeelle lähtöä, jos haluat olla varma hinnasta. 7-8 euroa on jo kalliimmanpuoleinen, mutta siihen voit ehkä vielä suostua.

Nyt kesäaikaan taksien ohella katukuvassa pyörii myös paljon riksatakseja, jotka repivät turisteilta hulluja hintoja. Sellaisen kyydissä maisemien katselu on varmasti mukavaa, mutta muistakaa hoitaa hinnan sopiminen kaikkia miellyttäväksi jo etukäteen myös. Toisin sanoen, älä suostu yli 20 euron maksuihin mitä he yleensä pyytävät, se on huijausta. Alle kympillä selviää näissäkin, kun pysyy itse tiukkana.

Molemmat laivamatkat sujuivat onneksi leppoisasti hyvässä äitien seurassa kannella aurinkoisista merimaisemista nauttien, taxfreessä pyörien ja ravintolassa istuskellen. Paluumatkalla ihmisillä oli selkeästi jo hieman enemmän energiaa, sillä tanssilattialle uskaltautui jo muitakin kuin vain pikkulapsia. Syy toki saattoi olla myös alkoholitarjoilussa, tiedä sitten 😉 Matkamme oli kaikessa helppoudessaan onnistunut paketti äitienpäivänviettoon.

Seuraava kerta Viron mailla tullaan viettämään jo vähän erilaisissa maisemissa, sillä kyllä vanhakaupunki upeudestaan huolimatta on nyt aika hyvin koluttu. Tulemme käymään erilaisilla asuinalueilla ja eri kaupungeissa, suunnitteilla matkata myös Latvian ja Liettuan puolelle tutkimaan paikkoja. Tämä kuitenkin vasta mahdollisesti ensi vuonna, sillä tämä vuosi tullaan keskittymään Espanjaan, siellä asumiseen ja matkailuun. 🙂 Lähtö lähenee, pysy kuulolla!

<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: