RISTEILYMATKAT,  Suomi,  Yhteistyö

Viking Grace – Rauhallisen viihtyisä merimatka Itämerellä


*Kaupallinen yhteistyö: Viking Line Suomi


Kaunista saaristomaisemaa Itämeren laineilla


Saimme mahdollisuuden lähteä nauttimaan pienestä arjen irtiotosta upeiden Itämeren saaristomaisemien keskelle ja tutustumaan ensimmäistä kertaa myös Viking Linen paljon kehuttuun ja kovin viihtyisään Viking Grace -laivaan. Vaikka emme yleensä risteilymatkailijoita suuremmin olekaan, tuli tämä tilaisuus tähän hetkeen juuri sopivasti ja päätimme siihen tarttua kaksin käsin.

Viking Grace seilaa Turku – Tukholma välillä ja matkalla voi nautiskella ihastuttavien luontomaisemien lisäksi myös laivan hyvästä tarjonnasta niin viihteen, ostosmahdollisuuksien kuin ravintoloidenkin parissa. Oman kotoisan hyttimme merinäköala suoraan risteilijän keulassa kruunasi omalta osaltamme meidän risteilytunnelman.


RAUHALLINEN ARKILÄHTÖ VARMISTI TURVAVÄLIT JA OMAN TILAN

Lähdimme kevyelle budjetille uskollisena bussilla Tampereelta kohti Turun satamaa, jonne on helposti suorat yhteydet sekä bussilla että junalla Tampereelta. Kieltämättä tunne oli kutkuttava, sillä korona-aikojen keskellä pienikin matkantunne saa meikämatkailijan ihokarvat tanssahtelemaan onnesta. Vastuullisuus huomioiden meillä oli kasvomaskit sekä käsidesit mukana, enkä muista nähneeni yhtäkään maskitonta kasvoa bussin kyydissä.

Turun satamassa oli hiljaista ja terminaalissa oli vain muutamia ihmisiä, joten omaa tilaa ei ollut vaikea löytää eikä turvavälejä näin ollen ollut hankala pitää. Mietimme, että voiko todella olla mahdollista, ettei laivaan tämän enempää ihmisiä tule, mutta kyllä se oli. En olekaan koskaan näin väljällä risteilyllä ollut.


MERINÄKÖALOJA JA MONIPUOLISET OSTOSMAHDOLLISUUDET

Viking Grace oli miellyttävä kokemus jo heti laivaan noustessamme ja innolla lähdimme omaa hyttiämme hakemaan käytäväsokkeloista. Hyttimme oli nimeltään Seaside Double ja se sijaitsi aivan laivan keulassa mahtavien merinäköalojen kera. Leveä parisänky ja iso ikkuna, sekä pieni loungetila antoivat ripauksen luksusta ja kylpyhuoneessa oli kuluneen suihkuverhon sijaan kiiltävät lasiovet ja puhdas tuoksu. Ai että kyllä kelpasi!

Ensimmäisenä halusimme ehdottomasti käydä tutustumassa Merimyymälän tarjontaan ja alkuvuoden huikeisiin alennuksiin. Merimyymälän tarjontaan kuuluu perinteisesti kosmetiikkaa, vaatteita ja asusteita, tuliaisia sekä runsas ja laadukas alkoholijuomatarjonta jokaiseen makuun sopivaksi. Olemme nykyään aika huonoja shoppailemaan, sillä käytämme rahaa mieluummin matkailuun ja elämyksiin, mutta pitihän meidän muutamia tarpeellisiä kosmetiikkatuotteita ja kotiintuomisia hankkia. Katsastimme myös Merimyymälän vierestä löytyvän pienen Victoria’s Secret -pisteen sekä kiersimme uteliaisuuttamme vaatteiden outlet -myymälän, joka olikin tarjonnaltaan aikas hyvä ja laaja, joten sinne suosittelenkin ehdottomasti poikkeamaan jos mahdollisuus tulee.


HYVÄÄ RUOKAA JA SAARISTOMAISEMIA HILJAISESSA LAIVASSA

Risteilyajankohtamme oli tiistai, joten tämä osaltaan myös vaikutti laivamatkan rauhallisuuteen. Tiistai kun ei yleensä ole se suosituin menopäivä. Meitä oltiin jo etukäteen informoitu siitä, että kaikki laivan palvelut ei olisi avoinna meidän lähdöllämme ja yksi näistä oli laivan buffet dinner, mutta sen sijaan pääsimme nauttimaan illallista tyylikkään Oscar á la carte -ravintolan ikkunapöytään. Maisemia emme nähneet, sillä ulkona oli jo pimeää, mutta ruoka oli maittavaa ja ravintolassa oli mukava tunnelma ja todella ystävällinen henkilökunta. Mika tykkäsi kovasti vasikan kyljyksestä ja ja minätyttö vegaanina söin vegehampurilaisen.

Hyvän ja rentouttavan illallisen jälkeen oli sopivaa käydä vielä tutustumassa vähän laivaan ja kiertelimme hieman ympäriinsä ennen kuin suuntasimme nauttimaan vielä lasilliset viiniä ainoaan avoinna olevaan paikkaan, eli Rockmore Bariin. Olemme rokkijuttujen ystäviä, joten paikkavalinta oli osuva ja paikan päällä esiintyi myös erinomainen irlantilainen rocktrubaduuri, jonka kanssa tutustuimmekin vielä hieman lisää keikan jälkeen. Rockmore oli ainoa avoinna oleva ravintola illalla, joten luonnollisesti suurin osa matkustajista oli täällä, mutta jokainen huolehti omalta osaltaan hyvin turvaväleistä ja tilaa oli riittämiin levittäytyä. Illallisen lisäksi tämä oli ainoa paikka jossa itseasiassa muita ihmisiä näimme, sillä matkustajia oli todella vähän.

Palveluiden sulkeutuessa aikaisin vetäydyimme myös me ajoissa hyttiin. Seuraavana aamuna aamiainen odotti ja syötyämme mahat täyteen kävimme kannella ihastelemassa auringonpaistetta ja ympärillä siintäviä saaristomaisemia. Pohdimme menevämme spa :han, mutta pari muuta samaa ajatellutta matkailijaa ilmoittivat, että spa oli harmiksemme kiinni. Niinpä otimme rennosti ja pyörimme laivan myymälöissä ja nautiskelimme olostamme ikkunoista näkyvissä kauniissa luontomaisemissa. Kävimme lounaalla jälleen Oscarissa ja tällä kertaa ikkunapöydästämme oli aurinkoisemmat näkymätkin kuin edellisiltana.


Normaaliaikoina ja matkustajamäärän ollessa hieman isompi laivan ravintolapalveluihin kuuluu:

 • Oscar á la Carte – tyylikäs ravintola
 • Seamore Champagne Lounge
 • Frank’s Casual Dining – rennompaan ateriointiin
 • The Buffet – buffetissa on kaikkea kaikille
 • Café Sweet & Salty
 • Retro Bar
 • Rockmore Bar
 • Club Vogue

Ravintolapalveluiden lisäksi Viking Grace tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden rentoutua Sauna & Spa -osastolla porealtaiden, hierontojen ja saunomisen muodossa.


Vaikka moni näistä palveluista ja ravintoloista oli meidän aikanamme kiinni, saimme kuitenkin oikein mieluisan ja tarpeellisen irtioton arjesta laineilla. Halusimme rentoutta ja tilaa kulkea rauhassa niin hyvin kuin mahdollista ja tätä saimmekin. Laivalla piti suorastaan etsimällä etsiä muita ihmisiä. Sen sijaan henkilökunnan kanssa kävimme mukavia keskusteluita ja kaikki olivat niin ystävällisiä, että ei tarpeeksi tätä asiaa voi edes kehua. Mikäli siis menevämpää risteilyä haluat, suosittelen valitsemaan ajankohdaksi viikonlopun, jolloin todennäköisesti myös palveluita on enemmän auki ja ihmisiäkin hieman enemmän. Jos taas rauhaa ja väljyyttä kaipailet ja minimaaliset palvelut riittävät, valitse alkuviikon arkilähtö.


MIKÄ VIKING GRACE?


Viking Grace on ahvenanmaalaisen merenkulkuyhtiö Viking Linen ympäristöystävällisin laiva ja laivayhtiölle on myönnetty Visit Finlandin toimesta myös vastuullisesta matkailupalvelusta kertova Sustainable Travel Finland -merkki. Viking Line panostaa kierrätykseen, muovin vähentämiseen sekä vihreiden arvojen noudattamiseen ja Viking Grace on edelläkävijä tässä. Grace käyttää ympäristöystävällistä polttoainetta, alus on yksi maailman hiljaisimmista risteilijöistä ja sen runko on optimoitu hydrodynaamisesti aaltojen muodostumisen minimoimiseksi. Viking Grace käyttää myös ensimmäisenä aluksena maailmassa energiankierrätysjärjestelmä Ocean Marinea. Lue lisää laivayhtiön ja Gracen ympäristöpolitiikasta ja arvoista täältä.

Matkusta turvallisesti ja vastuullisesti noudattaen suosituksia myös Itämeren aalloilla. Laivoilla on erittäin hyvin otettu suositukset, hygienia ja rajoitukset huomioon ja matkailijan omalla panostuksella matkasta varmistetaan onnistunut. Varmista esimerkiksi väljemmät turvavälit valitsemalla rauhallisempi arkilähtö. Viking Gracen vuorokauden risteily ei sisällä lainkaan maihinnousua, joten koronatestiä eikä karanteenia vaadita. Lisää koronaohjeistuksesta täältä.


OLETKO KÄYNYT VIKING GRACELLA? MIKÄ OLI LEMPIJUTTUSI LAIVALLA JA MIKSI? JAA VINKKISI KOMMENTTIKENTTÄÄN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

13 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Ei ole tullut Viking Gracella käytyä, vaikka Turussa olen 8 vuotta asunutkin. Useampi kaveri kävi Turussa asuessani monta kertaa Viking Gracella ja oikeastaan lähes pelkästään positiivisia kommennteja tuli. Oma valinta varsinkin korona-aikaan olisi alkuviikon arkilähtö, todennäköisesti myös muuhunkin aikaan, vaikka tietysti silloin joutuu käyttämään enemmän lomapäiviä.

  • Tiina Johanna

   Kiva kuulla, että olet kuullut paljon positiivista Gracesta! Se oli todellakin kieltämättä mukava kokemus, jopa näin korona-aikaan palveluiden ollessa rajoitetut. Samoilla linjoilla mekin olimme ajankohdan suhteen, joten esimerkiksi valitsemamme tiistai toimii hyvin jos väljyyttä ja reilua tilaa haluaa vähäisellä ihmismäärällä. Maskit jätimme suosiolla hyttiin, sillä vastaantulijoita ei oikeasti ollut. Ainoastaan ravintolassa näki muita matkustajia.

 • Jaana

  Olipas hyvä ja tyhjentävä kuvaus laivasta, jolla minäkään en ole vielä ehtinyt matkustamaan. Olen enemmän kookospalmuihminen, mutta tämän kuvauksen jälkeen voisin hyvin sopeutua Viking Gracelle: )

  • Tiina Johanna

   Kiitos kommentistasi! 🙂 Itsekin olen enemmän kookospalmuja rakastava (kuten blogin nimestäkin voi päätellä, heh), mutta näin korona-aikana on tullut tutustuttua myös lähimatkailutarjontaan hieman enemmän. Tämä hiljainen risteily sopi oikein hyvin, sillä en yleensä ole kovin innokas risteilymatkailija. Laiva oli viihtyisä ja menisin ehdottomasti toistekin! 🙂

  • Tiina Johanna

   Kieltämättä oli kyllä yllätys että näin hiljaista oli. En odottanutkaan suuren suuria tungoksia koronan vuoksi, mutta siltikin. Reissu tuli todella tarpeeseen ja se oli helppo toteuttaa myös näin poikkeuksellisempina aikoina. Viking Gracen ympäristöpolitiikka yllätti itsenikin positiivisesti, sillä vaikka olin tietoinen sen vihreämmistä arvoista etukäteen, en kuitenkaan täysin tiennyt mitä se pitää sisällään ennenkuin luin asiasta tarkemmin. Tämä syy juurikin yleensä on se, miksi en kauheasti risteilyistä piittaa (varsinkaan ilman maihinnousua), mutta Viking Grace ja sen paremmat arvot kohti vihreämpiä valintoja herätti kiinnostuksen. 🙂

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Tuntuu ihan uskomattomalta, että Suomessa voi vielä käydä risteilyillä. Me täällä maailmalla voimme vain haaveilla merelle pääsystä. Vaikka nythän tämä tilanne vähän räjähti siellä Suomessakin, että saapas nähdä miten käy. Toivotaan, että nopeasti kääntyisi paremmaksi.

  Meidän viime risteily siellä Suomessa oli juurikin tällä Viking Gracella mutta laiva oli silloin ihan uusi. Taitaa olla siitäkin jo aikaa. Tykkäsimme kyllä, että se oli oikein kiva ja siisti laiva vaikka emme silloin noin kivassa hytissä olleetkaan. Nyt varmasti sai vielä nauttia enemmän itse laivastakin, kun oli niin vähän muita matkustajia.

  • Tiina Johanna

   Tilanne elää täälläkin jatkuvasti. Itse voin toki sen verran sanoa, että suuremmalla todennäköisyydellä tartuntavaaraan joutuu ruokamarketissa kuin tuolla kyseisellä risteilyllämme, sillä ihmiskontaktia oli todella minimaalisesti laivalla (ainakin meidän aikana) ja myös matkustajat toimivat hyvin tietoisesti koronaturvallisuuteen liittyen omalta osaltaan. Yllätyin ihan positiivisesti tästä. Muutama päivä sitten Lidlissä ruoka-ostoksilla taas oli niin paljon väkeä samaan aikaan ja kaikki kylki kyljessä samoja hyllyjä penkomassa ilman mitään mahdollisuutta tai kiinnostusta turvaväleihin. En henkilökohtaisesti ymmärrä miksi kaikki on kaadettu matkailun ja ravintoloiden niskaan, kun kaupoissa ei ole mitään rajoituksia, toisin kun taas muualla maailmassa on. Isommat festarit täällä Suomessa kaupoissa tällä hetkellä on kuin mitä vaikkapa tuolla laivassa oli, heh. Saa nähdä kuinka tilanne nyt etenee täällä seuraavaksi, tällä hetkellä veivataan ihan edestakaisin että mitä suljetaan/rajoitetaan ja mitä ei. Eräs opettajana työskentelevä ystävänikin on viettänyt koko talvilomansa suunnitellen jo ainakin kolmatta kertaa uusiksi tuntiohjelmaa oppilailleen vain siksi, että hallitus ei osaa päättää onko etäopetukseen siirryttävä vai ei.

   Kiva että tekin olette Gracella päässeet käymään, se on kyllä kiva laiva ja oli oikein mielenkiintoista tutkiskella laivaa rauhassa, ilman vastaantulijoita. 🙂

 • INDIVUE

  En ole vielä päässyt käymään Viking Gracella, mutta se johtuu vain siitä, ettei laiva lähde kotinurkilta. Mielenkiinnolla odotan kyllä tulevaa Viking Glorya. Ja Ruotsin risteilyjä ylipäätään. Myös Helsingin ja Turun väliset risteilyt ovat kiehtova idea.

  • Tiina Johanna

   Itsekin olen tuosta Glorysta lukenut ja sitä myös odotellaan mielenkiinnolla! Tämä Grace oli itselle uusi kokemus ja tykkäsin kovasti, myös sen vihreämpien arvojen vuoksi. Harmi, että ihan kaikki ravintolapalvelut ei olleet auki meidän risteilyllä vähäisen matkailijamäärän vuoksi, mutta samalla olen oikein tyytyväinen siihen, että näin korona-aikana tämä mahdollisuus eteen tuli risteilylle lähteä. Hyvin oli kaikki järjestetty ja ihmiskontaktia oli todella vähän. Näinä aikoina se on toki hyvä asia. 🙂

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Kivalta näyttää toi laiva. Itselleni vielä kokematta. Hyvin näytti matkanne olevan myös koronaturvallinen. Tuli turvavälit pidettyä 🙂 Voi kunpa pian päästäisiin taas risteilemään. Rakastan niin kepeää ja huoletonta fiilistä laivoilla ja ennen kaikkea pitkiä ja kiireettömiä ruokailuja merimaisemissa.

  • Tiina Johanna

   Grace oli tosi kiva kokemus, voin ehdottomasti suositella, myös näin korona-aikana. Koronaturvallisuus oli hyvin otettu huomioon eri palveluiden saralla, matkustajamääriä on pienennetty huomattavasti ja hygieniatasot ovat todella erinomaiset. Tosiaan ajankohdalla on myös tekemistä väljyyden kanssa, enemmän varmasti olisi ollut väkeä viikonloppuna. Ruokailut merimaisemissa oli ihania, tuo Gracen a la carte -ravintola sijaitsee vielä sopivasti keulassa hyvien näkymien siivittämänä! 🙂

 • riitta vesterinen

  laidit laivalla ! käytän aina craysiä lähtiessäni risteilylle ! lähdimme Matin ja Tepon musan tahtiin tanssimaan maanantaina ja vaikka ajttelimme että parasta ennen päiväys on mennyt ohi kun peiliin katsoo niin pakko antaa loistavat arvostelut henkilö kunnalle ! terminaaliin tullessamme saimme heti loistavaa palvelua iloisten ilmeiden ja huumorin kera ,hissille vietiin saman tien .kemikaali osastolla aurinkoisetmyyjät kertivat tuotteista ja saimme hyvät tuotteet,suurkiitos Jaanalle sekä muille ,alkon puolella ihanat myyjät opastivat huumorin kera kertoivat myös tuotteista ! Baaritiskillä pyysin Bloody maryn joka on ollut aiemmin pettymys mutta tällä kerralla se oli onnistunut kun kerroin mikä vika on ollut aiemmin ,nuori baarimikko teki upean drinkin ,kiitos !täydestä laivasta huolimatta kellään ei ollut kireä tunnelma ja kaikki ihmiset olivat hyvän tuulisia yöpalalla löyti katkarapuleipiä ym reilusti mikä oli pettymys uudella laivall keväällä ku hyllyt loistivat tyhjyyttään ! pois lähtiessä törmäsin vielä henkilökuntaan joka kyseli kuinka viihdyimme ja toivotti hyvää syksyä ja tervetuloa uudelleen ,no kuukauden jälkeen on taas ilo palata ,lopuksi vielä parkkipaikalla tanssittaja tuli halaamaan et oli kiva nähdä ! siis täydellinen vuorokausi ! osaatteko arvostaa upeaa henkilö kuntaanne joka tekee meille matkustajille ihanan elämyksen terv. Mimma , Avantouimari

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *