Travel Lifestyle,  Uncategorized

10 Matkailufaktaa minusta


Huh huh, alkuvuosi on ollut kovaa tohinaa töiden parissa ja uusien juttujen kehittämistä. Otin itselleni vihdoin hetken aikaa istahtaa tämän jo pitkään houkuttaneen blogihaasteen pariin, jossa pääsen kertomaan erilaisia kivoja matkailufaktoja itsestäni.

Meitä matkailijoita on monenlaisia ja kaikilla meillä on omat juttumme ja kiinnostuksemme, sekä tietysti taustamme. Jokaisen blogitekstin takana on aina ihminen, jolla on oma tarinansa ja usein se paistaa tekstissä mukana ja näkyy erilaisten reissuvalintojenkin kautta, mutta se ei silti paljasta kaikkea. Joskus on kuitenkin ihana avata vielä hieman lisää sitä, kuka täällä ruudun takana oikeasti kirjoitteleekaan. Kiitoksia haasteen aloittamisesta Unelmatrippi -blogin Jenni!


1. HURAHDIN MATKAILUUN VASTA AIKUISENA

Olen tehnyt muutamia matkoja kotimaassa sekä Euroopassa jo lapsena äitini kanssa, mutta varsinaisesti hurahdin itse matkailuun vasta aikuisiällä. Parin aurinkoisen pakettimatkan ja nuoruuden kasvupyrähdysten myötä aloin löytää matkailun palon itsestäni ja jo pitkään kytenyt ihastukseni kohti Espanjaa alkoi vahvistua, kun 24-vuotiaana lähdin ensimmäistä kertaa yksin Barcelonaan ja sitä kautta ystävääni tapaamaan Zaragozaan. Ne tapakset, se kieli, se iloinen elämänmeno – ne veivät mennessään. Tästä into matkailuun alkoi kasvaa ja matkakohteita tuli ruksittua lisää, kunnes lopulta lähdin myös opiskelemaan matkailualaa vuonna 2017.


2. OLEN OMATOIMIMATKAILIJA JA RAKASTAN KIERTOMATKOJA

Rakastan suunnitella itse omat matkani ja haluan aina napata useamman kuin vain yhden kohteen kerralla. Aina, kun saan idean tai syyn lähteä matkalle johonkin, kasaan sen idean tai syyn ympärille kokonaisen kiertomatkan useamman kohteen kautta. Kun menimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa käymään yhdessä Espanjassa, kiersimme Barcelonan, Valencian ja Alicanten, koska mielestäni ei ollut järkeä valita vain yhtä niistä, ovathan ne samaa rantaviivaa kuitenkin. 😀 Silloin, kun lähdin Teneriffalle vapaaehtoistyöhön, halusin samalla kiertää koko saaren omatoimisesti ja täten saaden enemmän irti Teneriffasta. Myös silloin, kun olimme hankkineet liput Puolaan katsomaan yhtä lempibändiämme, halusimme konsertin ohelle kasata muitakin Puolan kaupunkeja ja nähtävyyksiä kuin vain konserttikaupunkinamme toimivan Varsovan. Tätä matkaa emme kuitenkaan tehneet koronan vuoksi. Jos siis minun kanssani haluaa matkalle, kannattaa varautua siihen, että se ei tule olemaan vain yhden kohteen hotelliloma, heh.


3. OLEN ASUNUT VALENCIASSA, ESPANJASSA JA SE OLI ELÄMÄNI PARASTA AIKAA

Muutimme matkailualan opintoihini liittyvän 6kk mittaisen työharjoittelujakson vuoksi Valenciaan, Espanjaan ja se oli ehdottomasti elämäni tähän mennessä parasta aikaa. Olin haaveillut siitä pitkään ja tein ison työn löytääkseni itse mieluisan harjoittelupaikan nimenomaan Valenciasta. Muutto ulkomaille avasi silmiä ja opetti omasta itsestäni minulle paljon, enkä palannut takaisin Suomeen enää samana ihmisenä kuin mitä olin lähtiessäni. Kaipuu takaisin on kova ja heti kun omat työasiat ovat selvinneet, palaan takaisin kodiksi muodostuneeseen kaupunkiini. <3


4. OLEN OPISKELLUT SAKSAA PÄIVÄKODISTA LÄHTIEN JA MATKASIMME SAKSAAN LUOKKARETKELLE JUURI 9/11 AIKAAN

Olen ollut saksankielisessä päiväkodissa sekä ala-asteella Tampereella ja opiskellut useat ala-asteen oppiaineet saksankielellä. Teimme luokkaretken Saksaan ollessani kuudennella luokalla ja menomatkamme osui juuri sopivasti 9/11 tapahtumien kanssa päällekkäin. Tämä aiheutti hieman huolta kotipäässä, mutta luokkaretki oli hauska ja unohtumaton.


5. RAKASTAN LENTOKENTTIÄ, MUTTA PELKÄÄN TURVATARKASTUKSIA

Minusta on ihana pyöriä lentokentällä ja kuunnella matkalaukkujen raahaamisen ääniä ympärilläni. Lentokentät edustavat minulle porttia maailmalle ja uusia elämyksiä ja nykyään minulla menee aina kylmät väreet, kun telkkarissa näkyy lentokoneita ja lentokenttiä. Sen sijaan turvatarkastuksia pelkään ihan älyttömästi ja ne saavat minut panikoimaan joka kerta. Olen aina tunnollinen ja tiedän, ettei ole mitään syytä pelätä, mutta alan aina kuvittelemaan olevani suurikin rikollinen turvatarkastukseen mentäessä ja pelkään, että olen pakannut jotakin väärin, vaikka en ole. Myös turvatarkastuksen hektinen ympäristö ahdistaa ja kiireentuntu aiheuttaa paineita entisestään, vaikka toki itsekin haluan tämän hoituvan nopeasti. Se, että joudun lähes poikkeuksetta aina Helsinki-Vantaalla “satunnaistarkastukseen”, ei herätä luottoa myöskään lisää. 😀


6. SUOSIN PERSOONALLISIA JA EDULLISIA MAJOITUKSIA

Minua kiinnostaa aina eniten persoonalliset, boheemit ja mielenkiintoiset majapaikat eikä niinkään isot luksushotellit. Oli kyseessä sitten asunto, hotelli, hostelli tai b&b, on siinä oltava sitä jotakin särmää jotta se kolahtaa minulle. Myös se, että kyseessä olisi paikallinen pienyrittäjä on iso plussa, vaikkei tämä must itselleni olekaan. Joskus on ihana hemmotella itseä ja valita esimerkiksi kohde, jossa on kiva uima-allas tai vastaavaa, mutta silloinkin paikassa on oltava jotakin persoonallista ja mielekästä. Joskus on täytynyt tehdä poikkeuksia sääntöön tilanteiden sitä vaatiessa, mutta näillä yleensä mennään.


7. MERI, DELFIINIT JA VALAAT

Kolme sanaa, jotka kuvaavat elämäni suuria rakkauksia. Ei ole olemassa mitään ihanampaa, kuin nämä kolme yhdistettynä samaan pakettiin ja näkymään. Delfiinit ja valaat ovat olleet minulle pienestä saakka tärkeitä ja siksi mertensuojelu kiinnostaa kovasti. Olen joka vuoksi vähintään kerran käynyt ihastelemassa valaita ja delfiinejä luonnossa (ainoa oikea tapa <3) eikä edes korona saanut tätä viime vuonna estettyä. Elämällä on tapana johdattaa meitä siihen suuntaan mihin meidän kuuluu mennä ja viime vuoden muuttuneet matkasuunnitelmat johdattivat meidät lopulta Norjaan katselemaan miekkavalaita ja ryhävalaita, joka oli unohtumattoman upea kokemus ja unelmien täyttymys. Olen tehnyt myös vapaaehtoistyötä valaiden ja delfiinien parissa ja tykkään yhdistää vapaaehtoistyötä muillakin tavoin matkoihin, jos vain mahdollista ajan, kohteen ja budjetin puitteissa.


8. SOOLOMATKAILU ON MINULLE TÄRKEÄÄ

En nuorempana koskaan ajatellut, että voisin matkustaa yksin. Olen kuitenkin huomannut, että se auttaa todella hyvin lataamaan akkuja ja sen kautta saa otettua sitä omaa tilaa ja antaa itselleen mahdollisuuden kasvaa oma itsenä. On ihana tunne huomata, että selviää ulkomailla eri tilanteista omin avuin ja tämä kasvattaa omaa itsevarmuutta huimasti. Innostun aina kovasti uusista asioista, mutta samalla jännitän kaikkea todella paljon. Soolomatkailu on auttanut käsittelemään omaa jännitystä ja pelkoja ja se on minulle eräänlaista terapiaa. Rakastan matkailla mieheni kanssa, mutta joskus tahdon sen oman irtiottoni, sillä se on se minun hetkeni löytää jotakin uutta niin itsestäni kuin maailmasta.


9. SUOSIN EKOLOGISIA JA VEGAANEILLE SOPIVIA VALINTOJA

Tässä kohtaa ajattelen, että oppia ikä kaikki ja pyrin pikkuhiljaa kohti ekologisempia valintoja. Helpot ekologiset teot ovat minulle kuitenkin arkipäivää ja nämä samat teot teen niin kotona kuin matkoilla ja koska niistä on tullut tapa, eivät ne aiheuta stressiäkään. Helppoja ekologisia tekoja minulle on esimerkiksi kierrätys, kestojuomapullot muovisten sijaan ja muovin vähentäminen muutenkin, roskien talteen ottaminen – eli ei siis heitetä omia roskia luontoon (kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta tämä on ongelma, myös Suomessa ja erityisesti nyt korona-aikana kertakäyttömaskien myötä), vegaaninen luonnonkosmetiikka, sekä tietysti omien kulkupelien valinnat. Minulla ei ole ajokorttia, joten automaattisesti suosin omia jalkoja ja julkisia kulkuneuvoja arjessa ja matkoilla emmekä miehenikään kanssa ole innokkaita autonvuokraajia, vaikka hänellä kortti onkin.

Jatkossa aion kiinnittää entistä enemmän huomiota majapaikan ekologisiin valintoihin ja omiin matkailumuotoihin, ehkä voisin jatkossa vaihtaa esimerkiksi muutaman lentomatkan junamatkaksi ja niin edelleen.

Olen itse vegaani ja tämä ohjaa myös paljon esimerkiksi majoitusvalinnoissa. Olen hyvä keksimään itse itselleni syötävää enkä oleta toisten sitä puolestani tekevän, mutta jos vaihtoehtona on aamiaismajoitus hyvällä vegaaneille sopivalla aamiaistarjonnalla ja majoitus ilman vegevaihtiksia, niin valintani on aika selkeä.


10. AURINKOA, MERTA, LUONTOA JA KAUPUNKEJA HYVÄSSÄ TASAPAINOSSA

Matkoillani tykkään kokea vähän kaikenlaista monipuolisesti ja pyrin aina mahdollisuuksien mukaan ottamaan matkaan niin luontomatkailua kuin kaupunkimatkailua. Luonnossa ja meren äärellä mieli lepää, kun taas kaupungin sykkeessä se saa virikkeitä ja erityisesti vanhat kaupungit ovat mieleeni. Joskus sitä kaipaa jompaa kumpaa enemmän kuin toista ja sen mukaan matka myös rakennetaan, mutta usein pyrin mukavaan tasapainoon näiden välillä. Valenciassa asuessamme kotimme oli meren lähellä, mutta työni oli keskustan hulinassa. Näiden välissä oli ihana kaupunkipuisto vehreyden kaipuuseen ja hyvillä kulkuyhteyksillä pääsi nopeasti kauemmas luonnon helmaan halutessaan. Se toimi meille oikein hyvin eikä auringon lämpö ollut ollenkaan haitaksi. 🙂

****

10 matkailufaktaa minusta -blogihaaste

Osallistu 10 matkailufaktaa minusta -blogihaasteeseen! Tee näin ja kopioi nämä ohjeet mukaan omaan postaukseesi:

 • Kirjoita 10 matkailufaktaa minusta -blogipostaus, jossa kerrot otsikon mukaisesti 10 matkailuun liittyvää faktaa itsestäsi.
 • Linkitä jutussasi alkuperäiseen, Unelmatrippi-blogin liikkeelle laittamaan 10 matkailufaktaa minusta -postaukseen.
 • Haasta mukaan haluamasi määrä muita bloggaajia.
 • Haasteeseen voi halutessaan tarttua kuka tahansa bloggaaja myös ilman haastetta.

Toivottavasti haasteen myötä saadaan lukea paljon erilaisia matkailufaktajuttuja!

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

24 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuo 2. kohta tosiaan yhdistää meitä. Kaikki matkat ollaan tehty omitoimimatkoina ja useimmiten yritetään saman matkan aikana ehtiä mahdollisimman paljon. Tuo itse asiassa korostuu sitä enemmän, mitä kauempana ollaan. Sehän on ekologistakin, että joka kerta ei lennä kotoa uudestaan läheiseen kohteeseen, vaan pyrkii tekemään pidemmän ja laajemman matkan kerralla.

  • Tiina Johanna

   Ihan totta. Koskaan en ole ollut kovin innokas lähtemään vain parin päivän reissulle kun ulkomaanmatkailusta kyse, sillä koen omalla kohdallani hölmöksi nähdä lentämisen vaiva vain parin päivän pintaraapaisun vuoksi. Mieluusti tutkin rauhassa, nautin ja seikkailen ja näen enemmän samalla kerralla. Lyhyet viikonloput vietän lähikohteissa kotimaassa ja kotona säästäen isompaan reissuun. 😀 Toki Virossa on tullut poikettua pikalomalla joskus. Seuraavana suurempana haaveena olisi lähteä kiertämään Etelä-Amerikkaa! Teidän reissuista inspiroituneena 🙂

 • Jenni / Unelmatrippi

  Kiva, että osallistuit tähän! Kiertomatkat ovat minustakin ihan parhaita. Etenkin kauemmas matkustaessani käyn kaikkein mieluiten “samalla vaivalla” useammassa kohteessa kuin vain yhdessä. Siinä yksinkertaisesti näkee ja kokee enemmän, ja samalla matkaan tulee vähän lisää reissaamisen tuntua, kun majapaikkakin välillä vaihtuu.

  • Tiina Johanna

   Nimenomaan! Ehdottomasti näin. 🙂 Ja varsinkin kun kaukomaille lähtee, niin onhan se jotenkin hölmöntuntuista lentää yli 10 tuntia vain lyhyen miniloman vuoksi. Nykyään julkinen liikenne pelaa myös ympäri maailmaa ainakin suurimmaksi osaksi vähintään ok-tasoisesti, eli roadtrippaaminen junalla/bussilla onnistuu yhtä lailla kivasti kuin autollakin. Seuraavia isoja reissuja odotellessa! 🙂

 • Anne / Elämää Nomadina

  Kiva postaus! Täältäkin ääni omatoimisille kiertomatkoille! “Entisessä elämässä” kun matkailuun oli käytettävissä vain rajalliset lomaviikot, tuli suunniteltua melkoisia jättikierroksia, kun halusi mahduttaa mahdollisimman monta kohdetta ja maata samaan reissuun. Nyt jälkeenpäin hengästyttää jo, kun lukee noista matkoista tallessa olevat suunnitelmat, sillä tahti oli kaikkea muuta kuin rentouttava, ja kotiinpaluukin usein ajoitettu niin, että piti palata suunnilleen suoraan kentältä takaisin töihin. No, tulipahan ainakin nähtyä monelaista 🙂 Edelleen kierrellään, mutta huomattavasti maltillisemmalla tahdilla.

  • Tiina Johanna

   Heh, kyllä itsekin on tullut tehtyä välillä tiiviitä reissuaikatauluja ja joskus se on ollut hauskaa, mutta joskus käynyt vähän turhan raskaaksi. 😀 Nykyään myös itsekin tykkään reissata hitaammin, vaikka useampia kohteita kierränkin. 🙂 Välillä on kyllä ehdottomasti hauska lukea vanhoja matkatarinoita, varmasti paljastuu
   aina kaikkea mielenkiintoista jota oli jo ehtinyt unohtaakin.

 • Ne Tammelat

  Valaat ja delfiinit vapaana luonnossa ovat meillekin kultaakin kalliimpia kokemuksia <3 Tuo Norjan valasristeily olisi kyllä huikea. Ehkä hienoin juttu meille on ollut sinivalaan kohtaaminen Huippuvuorilla ja delfiinit Los Angelesin edustalla.

  Mekin rakennamme reitit ajatuksella more is more ja karttoja tulee syynättyä tarkasti, että saisi mahdollisimman paljon nähtyä kaikenlaista.

  • Tiina Johanna

   Olen niin samaa mieltä. <3 Se oli kyllä todella upea kokemus, voin suositella. Jotenkin ei malta lähteä reissuun vain yhteen kohteeseen, uteliaisuus jo pelkästään sanoo että enemmän on parempi! 😀 Mutta onhan se myös ekologisempaa, kun ei lentele edestakaisin aina vain yhtä kohdetta kerralla vaan pysyy pidempään ja kiertää esim. junalla paikkoja maata pitkin. 🙂

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Nämä haasteet on olleet kivoja kun on oppinut vähän tuntemaan ihmisiä blogin takana paremmin. Meri ja defiiinit on jotenkin olleet minullekin aina iso juttu. Kasvoin meren rannalla niin on vaikea ajatella, että en olisi lähellä merta. Delfiinit ja valaat ja muut taas on jotenkin niin upeita. Niihin ei vaan kyllästy koskaan.

  • Tiina Johanna

   Ehdottomasti, itsekin olen tykännyt kovasti lueskella muiden kirjoituksia ja kertomuksia itsestä. Olen niin samaa mieltä, delfiinit ja valaat ovat maailmamme rikkaus! 🙂

 • Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Vaikutat jotenkin tosi mukavalta ja positiiviselta ihmiseltä 🙂 Kiva oli lukea näitä juttuja. Pystyin samaistumaan aika moneen kohtaan, kuten yksinmatkailun tarpeeseen, monen kohteen koluamiseen saman matkan aikana, Espanjassa asumiseen ja ekologisiin pyrkimyksiin myös matkoilla. En muista puhuttiinko just sun kanssa joku aika sitten tosta turvatarkastushommasta. Itekin kun joudun lähes aina satunnaistarkastukseen tai muihin vastaaviin. Oon myös joskus lukenu, että nimenomaan tunnollisilla ihmisillä on usein tollasia pelkoja viranomaisia kohtaan. Pystyn siihenkin samaistumaan 😀 Aina kun näkee vaikka poliisin, niin tulee olo, että pitää jotenkin olla entistä skarpimpi ja yli-normaali 😀

  • Tiina Johanna

   Ihana kiitos tästä, samoin! 🙂 Taisi olla juu, mistähän se johtuu että tunnollisilla ihmisillä tällaista tapahtuu ja on näitä pelkoja 😀 Heh, pitänee ryhtyä vähemmän tunnolliseksi ja heittää ranttaliksi seuraavalla reissulla! Se on jännä, poikaystäväni on kaikenlisäksi vartija! 😀

  • Tiina Johanna

   Kiitos, se oli kyllä unohtumaton kokemus myös. Harmi, ettei lapsena osannut arvostaa sitä niin paljoa kuin nyt aikuisena muistellen. No, onneksi nykyään osaa! 🙂 Kiertomatkat on best!

 • Pirkko / Meriharakka

  Rakastat lentokenttiä 🙂 – ihan oikeastiko löytyy matkailijoita, joille lentokentät ja lentäminen eivät ole vaan se välttämätön paha kohteeseen pääsemiseksi.

  Mutta siis, kiva fakta, saahan sitä olla tuotakin mieltä.

  Itse en ole vieläkään tästä haasteesta innostunut, mutta katsotaan …

  • Tiina Johanna

   Kyllä vain, mielestäni lentokentät ovat todellakin kivoja paikkoja ainakin suurimmaksi osaksi. 😀 Turvatarkastukset sen sijaan ei ole koskaan kivoja. Pidän myös lentokoneista, mutta taas varsinaisesti lentämisestä, koska en jaksa istua paikallani pitkiä aikoja. Haasteeseen oli hauska tarttua, vaikken itsekään aluksi ajatellut keksiväni mitään sopivaa kirjoitettavaa.

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Huokaisu ikävästä tuli, kun luin sun olleen 6 kk Valenciassa. Itse olen viettänyt kaupungissa vain muutaman päivän, mutta tykkäsin siitä niin vietävästi, että uudestaan on joskus päästävä. Komppaan sua myös tuossa soolomatkailussa. Vaikka miehen kanssa matkustetaankin paljon yhdessä, kaupaan välillä ihan omia reissuja ja irtiottoja. Yksin tehdyt reissut ovat jotenkin ihan erilaisia, tekisi mieli sanoa, että niillä näkee jopa enemmän 🙂

  • Tiina Johanna

   Valencia on ihana ja niin omanlaisensa, suosittelen ehdottomasti menemään joskus uudelleen! 🙂 Itse olen muuttamassa sinne takaisin heti, kun vain saan Suomen päässä työasiat järjestettyä kuntoon. Soolomatkoilla tuo enemmän näkeminen varmasti johtuu osittain ainakin siitä, että ei tarvitse ottaa kenenkään muun toiveita tai tarpeita huomioon. Vaikka kuinka olisi samanlaisia intressejä yhdessä reissatessa, niin on niitä pieniä hetkiä, jolloin molemmat joutuvat venymään suuntaan tai toiseen edes vähän. Molemmat matkailumuodot silti kivoja, riippuu aina niin fiiliksestä mitä matkalta milloinkin haluaa. 🙂

 • Katja / Lähtöselvitetty

  Mukavia faktoja! Minä pystyin samaistumaan parhaiten kohtiin 1,2 ja 6, mutta muistakin kohdista löytyi yhtäläisyyksiä. Soolomatkoja taas en ole juuri tehnyt, mutta ehkä sekin päivä koittaa. Minä kävin Valenciassa muutama vuosi sitten, ja siitä asti olen haaveillut paluusta sinne. Meidän piti itse asiassa alkuperäisen suunnitelman mukaan lähteä sinne juuri näinä päivinä Suunnaton-blogin Pilvin kanssa. Itse olen tehnyt myös lyhyempiä ulkomaan pyrähdyksiä, mutta ne olivat se matkustamisen muoto, josta päätin luopua jo ennen koronaa. Kahden päivän takia tuntuu enää tyhmältä lentää mihinkään, vaan samalla kannattaa viettää kohteessa pidempikin aika – tai ottaa ohjelmaan useampi kohde.

  • Tiina Johanna

   Ihanaa, että Valencia on löytänyt tiensä myös sinne sydämiin. 🙂 Se on kyllä upea kaupunki! Toivottavasti saatte uuden mahdollisuuden matkaan pian. Olen samaa mieltä, ei tunnu kivalta eikä järkevältä lennellä vain parin päivän vuoksi paikasta toiseen. Mukavampaa viettää kohteessa pidempi aika ja nähdä ja kokea samalla kerralla enemmän, yhdellä lennolla. 🙂

 • Merja / Merjan matkassa

  Espanja on ihana! Olen haaveillut, että pääsisin sinne asumaan edes muutamaksi kuukaudeksi. Opiskelin joitakin vuosia sitten espanjaa ihan toden teolla. Nyt hieman harmittaa, että suurin osa kielitaidosta on valunut hukkaan, kun sitä ei ole päässyt käyttämään. Joku preppauskurssi olisi paikallaan. Minäkin tykkään kiertomatkoista. Samalla kertaa on kätevä nähdä muutakin kuin vain se yksi kohde 🙂

  • Tiina Johanna

   Espanja on ihana todellakin! 🙂 Olne opiskellut kieltä nyt jo noin 1,5 vuotta ja asunut Valenciassa, enkä silti koe osaavani tarpeeksi kieltä, joten oppia ikä kaikki. 😀 Suomessa kieltä ei pääse kauheasti kuulemaan ja käyttämään, joten helposti unohtuu asiat. Toivottavasti pian pääsisimme taas kiertelemään maailmaa!

 • Kohteena maailma / Rami

  Mielenkiintoista tutustua bloggaajaan tällä tavalla. Isoin ero meidän välisessä matkailussa on se, että soolomatkojen sijaan matkustan lähes poikkeuksetta aina seurassa. Tykkään siitä, että saa jakaa livenä kokemuksia jonkun kanssa. Toisaalta sitten itse reissatessa hakeudun baaritiskille tarinoimaan paikallisten kanssa, joten itse kaipaan kyllä tarinointia reissuilla. Mutta parhaimmillaan kavereiden tai perheen kanssa on kiva matkustaa.

  • Tiina Johanna

   Seurassa on myös mukavaa reissata, ehdottomasti! 🙂 En itsekään aina soolona reissaa, enemmänkin 60% yhdessä ja 40% yksin. Se on aina samalla sellaista omaa henkistä kasvua ja itsensä haastamista reissata yksin, itse kun olen kova jännittämään kaikenlaista vaikka innolla asioita tekisinkin. Molemmissa tavoissa siis puolensa ja se riippuu aina niin siitä, että millä mielellä reissuun on lähdössä ja mitä matkalta hakee milloinkin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *