Iso-Britannia,  Lontoo

Lontoon parhaat katumarkkinat

Lontoossa löytyy tekemistä ja koettavaa joka viikonpäivälle aina shoppailusta nähtävyyksien kiertelyyn, kauniisiin kaupunkipuistoihin, museoihin ja teatteriin sekä muuhun kulttuuritarjontaan. Lontoossa voi helposti täyttää päivät myös kiertelemällä erilaisia katumarkkinoita ja kauppahalleja, jotka ovat jokainen omalla tavallaan erilaisia, mielenkiintoisia ja näyttäviä.


BOROUGH MARKET

Borough Market on yksi Lontoon tunnetuimpia markkinapaikkoja. Tämä on suorastaan foodien unelma, sillä täältä löytyy kaikki ruokapöydän herkut aina tuoreista hedelmistä laadukkaisiin juustoihin ja muihin elintarvikkeisiin. Borough Market koostuu myyntikojujen lisäksi myös useista erilaisista ravintoloista ja kahvilapaikoista, joten kotiinviemisten lisäksi täällä saa myös paikan päällä mahansa täyteen helposti. Borough Market on avoinna joka päivä maanantaista lauantaihin.

Wink: Tiesitkö, että Borough Marketin alueella on kuvattu myös Harry Potter -elokuvia?

Katso myös artikkelini Lontoon muista nähtävyyksistä ja Harry Potter -kävelykierroksesta täältä.

Borough Market
Borough Market


COVENT GARDEN MARKET

Covent Garden on varmasti monille jo tullut tutuksi sen ihastuttavista puukärryistä, jotka pullottavat kauniita kukkasia täynnä. Jos olet törmännyt vaikkapa instassa kuviin kukkia täynnä olevista puukärryistä, ne kuvat on mitä todennäköisimmin juuri täältä napattuja. Eikä ihme, sillä ovathan ne oikein nättejä.

Covent Garden on kuitenkin muutakin, kuin pelkkiä kukkavaunuja, sillä myös täällä on shoppailijoille pieniä ja mielenkiintoisia putiikkeja ja ruoan ystäville ruokapaikkoja. Maanantaisin markettipaikka täyttyy keräily- ja antiikkimyyjistä, kun taas tiistaista sunnuntaihin löytyy tavaraa ihan laidasta laitaan. Alueella on myös laadukkaita merkkipuoteja.

Wink: Mikäli ajatus lounaasta kukkien keskellä viulumusiikin säestämänä voisi kuulostaa sinun jutultasi, suosittelen suuntaamaan juuri tänne.

Covent Garden
Covent Garden


LEADENHALL MARKET

Leadenhall Market on kaunis kauppahalli keskustassa. Täällä on putiikkeja ja ravintoloita ja hieman sokkeloinen olemus tekee paikan kiertelystä ensikertalaiselle mielenkiintoisen kokemuksen. Jokainen “sivukuja” on katsomisen arvoinen, mutta kovin suuri Leadenhall Market ei kuitenkaan ole (ainakaan allekirjoittaneen mielestä). Valitettavasti paikassa tehtiin juuri jonkinlaista kattorakenneremonttia, joten aivan täydessä loistossaan en paikan arkkitehtuuria päässyt näkemään tällä kertaa.

Wink: Myös Leadenhall Market on Harry Potter -elokuvista tuttu.

Leadenhall Market
Leadenhall Market


PORTOBELLO ROAD MARKET

Notting Hill ja Portobello Road ovat jo itsessään nähtävyys ja moni matkailija tämän kyllä tietää, enemmän kuin tarpeeksikin. Tämä ei ole mikään ihme, sillä onhan Notting Hillin alue vaan niin kaunista seutua värikkäine rakennuksineen ja mielenkiintoisine putiikkeineen. Tänne voit suunnata milloin vain seudun tunnelmasta nauttimaan ja Portobellon putiikeissa shoppailemaan, mutta varsinaisille katumarkkinoille on syytä suunnata lauantaina. Katumarkkinat sisältävät elintarvikkeita, vaatteita, kodin tavaraa sekä vintagea ja antiikkia.

Lue artikkelini Notting Hillistä täältä.

Notting Hill buildings and colours
Portobello Road


CAMDEN MARKET

Camden Town on paikka, joka ei varmaankaan tarvitse itsessään erikoisemmin esittelyjä. Camden on mielenkiintoista seutua vaihtoehtokulttuurin kukoistuksen ja erikoisten putiikkiensa ansiosta ja täältä jokainen varmasti löytää jotakin mieltä hivelevää tekemistä tai nähtävää. Camden Market koostuu erilaisista myyntikojuista aina käsitöistä vintagekoruihin ja fetissivaatemyymälöihin, punkrock -muotiin ja turistikrääsään. Camden Marketista ei tarvitse poistua nälkäisenä, sillä alue on täynnä ravintoloita, kahviloita ja mahtavia street food -kojuja. Tänne voit suunnata minä viikonpäivänä tahansa, sillä täällä on aina tohina päällä!

Lue lisää Camden Townista täältä.

Camden Market
Camden Market


Muita käymisen arvoisia katumarkkinoita, jotka vielä jäivät odottamaan ensi kertaan..


BRICK LANE MARKET

Brick Lane Market on kirpputoriystävän helmi, varmasti. Täällä kerrotaan löytyvän niin vintagevaatetta, käytettyjä huonekaluja ja muuta kodin tavaraa, sekä esimerkiksi mausteita. Nämä sunnuntaisin parhaassa loistossaan kukoistavat second-hand katumarkkinat ovat ehdoton must see seuraavalla Lontoon matkallani.


COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

Kukkien ja puutarhan ystävien paratiisi, tai näin ainakin kerrotaan. Columbia Road Flower Market on kertoman mukaan upeaa kukkaloistoa ja kaunista esillepanoa täynnä oleva katumarkkinapaikka, joka on todella näkemisen arvoinen kaikessa väriloistossaan. Kadun varrelta löytyy myös muita putiikkeja sekä kahviloita ja suositut katumarkkinat ovat avoinna sunnuntaisin.


OLD SPITALFIELDS MARKET

Tämä katettu markkinapaikka on suosittu kaikenlaisten markkinoiden ystävien keskuudessa. Myyntikojuista löytyy niin käsitöitä, ruokia, vintagevaatteita kuin korujakin. Torstaisin paikka täyttyy antiikkimarkkinoista, perjantaisin vinyylimarkkinoista. Old Spitalfields Market sellaisenaan on avoinna joka päivä!


GREENWICH MARKET

Joka päivä avoinna oleva Greenwich Market sopii yhtä lailla kaikenlaisten löytöjen metsästäjille, sillä myös täältä löytyy kojumyyjiä aina käsitöistä koruihin ja second-hand löytöihin sekä vaatteisiin ja ruokaan. Antiikkilöytöjä varten on suositeltavaa ottaa nämä markkinat haltuun tiistaisin ja/tai torstaisin.


Oletko nälkäinen markkinakiertelijä? Katsasta myös nämä foodien must tärpit: Market Hall West End, Maltby Street Market, Victoria Park Market, Seven Dials Market, sekä antiikkikeräilijöille erittäin hyvänä spottina Marylebonen alueelta löytyvä Alfies Antique Market. Parempien merkkivaatteiden toverit löytävät itsensä varmasti lauantaisin Cabbages and Frocks torilta tekemästä löytöjään.

Borough Market
Borough Market

Oletko sinä kierrellyt Lontoon katumarkkinoita ja kauppahalleja? Mikä on lempipaikkasi? Vinkkaa myös, jos listalta puuttuu mielestäsi jokin erittäin tärkeä ja huikean huisi London Street Market! Kirpputorivinkkejä otetaan vastaan aina!

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

14 Comments

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla, itsekin pyrin aina vähintään 1-2 kauppahallia tai katumarkkinaa käymään läpi, mahdollisuuksien mukaan toki. Lontoossa niitä riittää, joten niitä voi kyllä mielellään suositellakin. 🙂

 • Elina Marjaana Travel Blog

  Olipa ihania kuvia ja kiitos hyvästä koonnista muutenkin! Omasta Lontoon reissustani on vierähtänyt jo vuosia, mutta joissakin näistä tuli käytyä silloin. Lontoo on kyllä ehdottomasti katumarkkinoiden ystävien kaupunki. 🙂

 • Mirka / Reason for Season

  Lontoo <3. Olen käynyt varmaan puolessa näistä, mutta toinen puoli vielä käymättä. Rakastan erityisesti Brick Lanen aluetta ja kaikkea sitä katutaidetta siellä. Toivon, että joskus tulee mahdollisuus viettää vähän pidempikin jakso Lontoossa, viihtyisin varmasti.

  • Tiina Johanna

   Todellakin Lontoo <3. Harmitti kovasti, etten itse päässyt tämän reissun aikana Brick Lanen aluetta käymään läpi, mutta ensi kerralla ehdottomasti mentävä ja heti ensimmäisenä! Lontoossa kyllä saa ajan kulumaan useammankin päivän ajaksi ja aina löytyy varmasti jotakin uutta koettavaa. 🙂

 • Periaatteen Nainen

  Alkoi heti kuola valua jo ensimmäisen kohteen kohdalla, ja mietin mitenkä saisin kevään matkaseuran eli 10-vuotiaan pojan innostumaan markkinoista… ja vastaus tuli heti muutamaa riviä myöhempää: Harry Potter!

  • Tiina Johanna

   Varmasti poikakin tykkäisi, markkinoilla on myynnissä paljon myös mielenkiintoista juttua, joista moni lapsikin voisi tykätä ja jos etukäteen katsotte vähän Potter -tärppejä, niin varmasti tykkää bongata näitä elokuvista tuttuja kulmia. 🙂

 • Travelloverin Annika

  Lontoon markkinat ovat tosiaan kiehtovia. Osan kanssa on vain sellainen ongelma, että ovat auki vain viikonloppuisin. Niinpä tein itse taannoin postauksen arkena auki olevista markkinoista. Postauksessasi on todella kauniit kuvat, mutta pakko sanoa kaikilla näillä markkinoilla käyneenä, että yleisvaikutelma ei ole lähellekään tällainen. Kaikkialta voi saada sen yhden superkauniin otoksen, mutta aika arkisia paikkoja ne suurimmaksi osaksi ovat.

  • Tiina Johanna

   Olen maininnut markkinoiden aukioloja niiden kohdalle tässä postauksessa, sekä arkisin että viikonloppuisin aukiolevien kohdalla, jotkut todellakin ovat vain viikonloppuisin avoinna. Uskon, että tämä asia on katsojan silmissä, sillä vaikka joku paikka tai tilanne olisi arkinen, joku voi nähdä sen silti upeana juttuna. Kirjoitin paikoista juuri niin kuin ne itse paikan päällä käydessäni näin ja tunsin. Markkinat ovat arkisia, sillä nehän ovat osa paikallisten arkea. Arki voi silti olla myös kaunista ja hienoa. 🙂 Postaukseen valitsin omat lempparikuvat paikoista joissa kävin, mutta kyllä kansiossa on useampiakin kauniita ja onnistuneita otoksia näiltä markkinoilta/kauppapaikoista. Kuten totesin, nämä ovat varmasti ihan katsojan ja kävijän silmissä ja mielipide riippuu siitä, mistä kukakin tykkää ja mitä paikalla tuntee.

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Ihanan näköistä! Näistä tuttu on ainoastaan Camden ja siitäkin on jo todella kauan aikaa. Olisi mukava päästä uudelleen kiertelemään Lontooseen. Viime kerrallakin olin työmatkalla enkä päässyt kiertelemään omaan tahtiin taikka shoppailemaan. Ensi kerralla pitää ehdottomasti tulla vain lomalle.

  • Tiina Johanna

   Lontoo on todella ihana ja niin monipuolinen kaupunki. Markkinoita on kyllä joka lähtöön ja suuri osa itselläkin vielä käymättä. Kuten paljon muutakin vielä Lontoosta. 🙂 Ensi kerralla sitten lisää!

 • Noora / Seikkailumielellä

  Kiitos kattavasta listauksesta, katumarkkinat ovat juuri sellaisia kohteita, joita tykkään reissuillani koluta läpi 🙂 Kunhan nyt vaan ensi kesälle suunniteltu pidempi kiertomatka Briteissä pääsisi toteutumaan tämänhetkisen tilanteen huomioiden, niin pääsisin pitkästä aikaa kokemaan Lontoon katujen vilinän.

  • Tiina Johanna

   Itsekin niin rakastan pyöriä markkinoilla ja kauppahalleissa sekä kirppareilla tekemässä löytöjä, joten voin ehdottomasti suositella näitä Lontoossa. 🙂 Pidän peukkuja, että matkasi toteutuu ja samalla toivon, että omatkin tulevat alkukesän matkat toteutuisivat. Haluaisin uskoa ja toivoa, että tilanne saataisiin parempaan kääntymään ennen kesää, mutta toki on aina hyvä hieman varautua pahimpaan ja siihen, että näin ei kävisikään. Katsotaan, päivä kerrallaan. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *