San Francisco,  Yhdysvallat

Kukkasia hiuksiin, nyt ollaan San Franciscossa!

San Francisco, California, Usa 📍
Golden Gate bridge

Tuskastuttavan pitkä lentomatka sai aikaan suuria epätoivon tunteita, kun pisin kymmenisen tuntia kestävä osio sisälsi jatkuvaa vauvojen kitinää, joka johti yhtä pitkäkestoiseen hermojen kiristelyyn ja valvomiseen ahtaassa keskipenkissä surkean koneruuan siivittämänä. En ollut ainoa, joka ei ollut vakuuttunut tästä korvia vihlovasta kiljumisesta ja unettomuudesta, mutta onneksi ajatus päämäärästä sekä täysille laitetut elokuvaäänet kuulokkeissa saivat kestämään tämänkin koitoksen.

Rankka lentomatka sai upean päätöksen perille saavuttua, kun kohtalaisen nopean tarkistusprosessin kautta pääsimme taksiin ja komeat Amerikan maisemat siinsivät edessä. Onneksemme pääsimme keskelle iltapäiväruuhkaa, joten ehdimme hyvin fiilistellä maisemia ikkunoista. Upeaa arkkitehtuuria, rinteille rakennettuja värikkäitä taloja, Tyyni valtameri auringon loisteessa ja surullisempana näkynä paljon kodittomia. Vaikka olen elämässäni kodittomia nähnyt, niin tämä näky oli kuin suoraan jenkkiläisistä elokuvista, enkä tiennyt mitä ajatella.

San Francisco, California, Usa 📍
Haight-Ashbury

Vihdoin pääsimme perille ihanaan mäen rinteellä sijaitsevaan viktoriaaniseen taloomme aivan Castro Districtin ja Haight-Ashburyn kupeeseen. Taustalla siintää komea Buena Vista Park ja edessä laskeutuu upea näky kaupungin keskustaan. Tipattuamme yli-innokasta taksikuskiamme törmäsimme heti mukavaan naapuriimme, joka ystävällisesti auttoi kantamusten kanssa ja toivotti tervetulleeksi kaupunkiin.

Asuntomme on täydellinen paikallista tyyliä ja kodikasta tunnelmaa sisältävä kokolattiamattoinen unelma. Aivan kuin elokuvissa ja kuitenkin parempi. Keittiössä meitä odotti sipsiä ja punkkupullo, tervetuliaisviesti ja näkymä kukkien värittämälle terassille. Asunto sisältää kaiken mitä ihminen tarvitsee ja samalla saamme nauttia paikallisesta elämästä.

San Francisco, California, Usa 📍
Haight-Ashbury

Kolme kokonaista päivää nyt takana ja olemme ehtineet kokea jo paljon. Nähtävyyksistä tulen kirjoittamaan tulevissa postauksissa lisää, mutta San Francisco on todella ylittänyt kaikki odotukset ja erityisesti ihmisten ystävällisyys ja aitous on sielua hivelevää. Täällä nautitaan elämästä, oman monipuolisen kaupungin antimista ja kaikki ihmiset hyväksytään. Toissapäivänä lenkkeilin Buena Vista Parkissa ja naapurit ja ohikulkijat tervehtivät iloisesti, toiset haluavat tulla juttelemaan ja antamaan omia vinkkejään hauskasta tekemisestä ja näkemisestä kaupungissa.

San Francisco, California, Usa 📍
Castro District

Ei haittaa viileä tuuli, kun aurinko lämmittää ja ihmiset ovat iloisia ja välittäväisiä. Onko minulla ruusunpunaiset sydänlasit naamalla enkä näe uutuuden viehätyksen taakse, vai olenko todella tullut rauhan ja rakkauden värittämään San Franciscoon?

For those who come to San Francisco, summertime will be a love in there, in the streets of San Francisco, gentle people with flowers in their hair. – Scott McKenzie

San Francisco, California, Usa 📍
Downtown

Seuraavaksi käyskentelemme merileijonien luokse Pier 39:n ja Fisherman’s Wharfin alueelle, nautiskelemme ihanista ihmisistä värikkäässä Castrossa ja hyppäämme kaapelivaunujen kyytiin keskustassa. Luvassa myös vanhoilla Streetcareilla ajelua, Haight-Ashburyn hippitunnelmaa ja Alcatrazin käsinkosketeltavaa historiaa. Pysykää kuulolla!

San Francisco, California, Usa 📍
Buena Vista Park

<3: Tiina Johanna

Instagram: @tiinajohannaaa, FB: Kookospalmun alla

8 Comments

 • Pirkko / Meriharakka

  San Francisco on niin erilainen kuin Los Angeles – ja ehkä juuri siksi olen kummallakin kerralla kaupungissa käydessäni pitänyt siitä. Ja samoin, kummallakaan kerralla Los Angelesissa en ole ko. kaupungille oikein syttynyt!
  Kivat kelitkin näyttää teitä suosineen!

  • Tiina Johanna

   Juu vastaavaa olen kuullut muualtakin, joten et ole ainoa joka tuota mieltä on 🙂 Omakohtaista kokemusta ei vielä Losista ole, joten saa nähdä sitten kun sen aika koittaa. Tämä kuitenkin todella sytytti minut ja on todella kompakti ja hieno kaupunki! Julkisetkin pelaa hienosti! 😉 -Tiina

 • Heli / Drama On The Road

  San Francisco on itselle yksi niitä unelmakohteita, jossa on pakko päästä vielä joskus käymään. En ole vielä selvinnyt rapakon toiselle puolelle lännen suuntaan, mutta joku päivä! Nää kuvat ja tarinat ihmisten reissuista saa aina hirvittävän kaipuun kyseiseen kaupunkiin vaikka en ole siellä edes käynyt. Voiko jokin paikka tuntua jotenkin kodilta vaikka siellä ei ole edes käynyt? Koska San Franciscossa on sitä fiilistä.

  • Tiina Johanna

   Samoja kysymyksiä pohdin itsekin niin paljon matkan aikana. Miten voi kotiutua niin nopeasti johonkin, vaikka tietää pian jo lähtevänsä pois? Se on vaan se tunne, San Francisco on oma maailmansa ja sieltä varmasti jokainen löytää jotakin itselleen mieleistä ja sopivaa. Monipuolinen kaupunki, joka on helppo yhdistää esimerkiksi Kalifornian roadtripiin (joka onkin todella suosittua). 🙂 Suosittelen käymään, heti kun mahdollisuus eteen koittaa. 🙂 Hyviä reissuja!

   Tiina

 • Sofia / Project Forever

  Minä tykästyin myös San Franciscoon poiketessani kaupungissa viime syksynä maailmanympärimatkalla. Kaikista parasta oli syötävän söpöt talot, Fishermans Wharfin merileijonat, Baker Beachin näkymät Golden gate-sillalle ja läheinen Muir Woods. Haluan ehdottomasti vielä palata tänne uudelleen seuraavalla Kalifornian matkalla! 🙂

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla että tykkäsit myös kaupungista! Vaikka aika harva varmaan ei tykkää. Baker Beachin näkymät jäi itsellänikin suuresti mieleen reissusta (nyt jo kotiin palanneena), Golden Gate yhdistettynä upeisiin valtameren maisemiin. Muir Woods jäi vielä näkemättä ja kokematta, kuten monta muutakin paikkaa, joten pakko palata vielä uudelleen. Sitä odotellessa! 🙂 Hyviä tulevia reissuja!

   Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *