Iso-Britannia,  Lontoo,  Reppureissut,  Soolomatka

Punaiset puhelinkopit ja kaksikerrosbussit – Lontoo kutsuu!


London calling!

Ensi viikolla olisi vihdoin edessä tämän vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka ja samalla ensikosketukseni upeaan Lontoon kaupunkiin sekä eteläisen Englannin rannikkomaisemiin. Mikäpäs parempi ajankohta olisikaan rannikkoon tutustua, kuin talvinen helmikuu.

Matka tulee olemaan puoliksi soolomatka ja puoliksi kaverimatka, sekä myös konserttimatka. Vietän alkupuolen matkasta itsekseni Lontoota kierrellen ja kaupungin tunnelmasta ja vilinästä nauttien, jonka jälkeen tapaan viime vuonna Teneriffan vapaaehtoistyömatkalla tutuiksi tulleita uusia ystäviäni ja käymme yhdessä nautiskelemassa komediallisesta rock-musiikista Steel Pantherin keikan muodossa. Ei muuta kuin verkkosukkikset jalkaan ja pörröinen kasaritukka pystyyn siis!

Konsertin lisäksi aiomme viettää porukalla viikonlopun yhdessä Lontoon hulinassa ja vaihdella kuulumisia, koska kokoonnumme yhteen kaikki vähän eri puolilta Englantia sekä minä Suomesta. Luvassa on varmasti paljon hauskaa ja hulvatonta menoa ja tietysti on mukava tutustua Lontooseen myös tällä tavalla sen omatoimisen kaupunkikiertelyn lisäksi.


Konserttiviikonlopun jälkeen aiomme laittaa nokat kohti parin ystäväni kotikontuja ja suunnata rannikolle Portsmouthiin. Täällä kuluukin reissun loppupuolisko mukavasti maisemia ja nurkkia koluten ja heidän rescuekoiria paijaten. Nämä rescuekoirat muuten ovat myös Teneriffalta kotoisin, joten olemme kaikki yhtä isoa tenskuperhettä (on muuten ällöttävä sana :D). Koirien pörröttelyn lisäksi aiomme käydä autolla tutustumassa myös lähiseutuihin ennen kotiinpaluutani.


Matkalta odotan tietenkin upeita Lontoon nähtävyyksiä, mutta erityisesti kaupungin vilkkaaseen tunnelmaan sukeltamista. Majoitukseni tulee olemaan aivan keskustassa, joten tutustuminen paikkoihin tulee olemaan helppoa. Itseäni kiinnostaa kovasti erilaiset asuinalueet ympäri kaupunkia, mutta aika on rajallinen, joten kaikkea ei tietenkään voi kerralla saada haltuun. On myös todella mielenkiintoista päästä näkemään Englantia pääkaupungin ulkopuolella ja päästä tutustumaan paikalliseen elämänmenoon ystävieni luona Portsmouthissa.


Olen myös suuri Harry Potter -fani, joten pakkohan matkalle oli edes jotakin pientä Potter -aiheista keksiä. Tällä matkalla en valitettavasti ehdi Harry Potter Studioille, joten se täytyy jättää vielä toivelistalle ja ensi kertaa odottamaan. Jotain kuitenkin piti saada, joten varasin itselleni pari tuntia kestävän Harry Potter -aiheisen kävelykierroksen, joka tulee kattamaan useita elokuvien lokaatioita ja samalla paljon kehuttu opas tulee pölisemään potterjuttuja ja myös yleisesti hieman Lontooseen liittyvää nippelitietoa. Ensi viikolla allekirjoittaneen voi siispä bongata taikasauvajengistä Lontoon kaduilta. Potterin lisäksi Lontoo tarjoaa myös muita elokuvista tunnettuja nähtävyyksiä kuten esimerkiksi Notting Hill sekä mestarietsivä Sherlock Holmesin Baker Street.


Jää nähtäväksi, kuinka paljon kaupungista jää tällä reissulla käteen, mutta innolla odotan lähtöä ja uuteen matkakohteeseen uppoutumista. Paljon olen mahtavia vinkkejä matkaa varten saanut, mutta jos sinulla on joku älyttömän mielenkiintoinen tärppi jaettavaksi, niin kommenttikenttä on vapaa! 🙂

Brexitin siirtymäkausi starttaa 1.2.2020, jonka jälkeen matkailu Iso-Britanniaan pysyy nykyisellä mallillaan vuoden loppuun. Siirtymäajan jälkeen vapaa liikkuvuus muuttuu ja maahan voi matkustaa viisumivapaasti 90vrk maksimissaan.

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

Kuvat / Photos: Pixabay.fi

8 Comments

 • Pirkko / Meriharakka

  Mites sattuikin, että hetki sitten postilaatikkoon kolahtivat liput Lontooseen huhtikuun alussa!
  Edellisestä reissusta on kohta kymmenen vuotta, joten jo olikin aika päivittää tämäkin kaupunki.
  Kiva fiilistellä matkaa jo tätä juttuasi lukemalla.

  • Tiina Johanna

   Kiitos kommentistasi Pirkko! 🙂 Ilman muuta Lontooseen vain, itsekin innolla odotan matkaan pääsyä, joka alkaakin ihan parin tunnin sisällä tänään! Hienoa päästä kokemaan Lontoo ensimmäistä kertaa, toivottavasti rakastun ja palaan uudelleen. 🙂 Hyvää tulevaa huhtikuista reissua teillekin!

 • Suvi / Suvin matkassa

  Oih ihana Lontoo!! Mäkin odotan toukokuussa koittavaa Lontoon matkaa kuin kuuta nousevaa. Helpottaakseni matkakuumetta täytyy tulla lukemaan sun tulevat Lontoo jutut täältä. Ihanaa matkaa!!

 • Virpi/Hätälasku matkablogi

  Lontoossa olisi kyllä aivan mahtavaa päästä käymään vuosikymmenien jälkeen (kauhea, kuinka vanha oikein olen!) 😀 Lontoo on siis tuttu leirikoulu ajoilta, silloin olin 15v. joten varmasti on kaupunki muuttunut.

  • Tiina Johanna

   Ilman muuta sitten vain päivittelemään kokemuksia kaupungista, varmasti erilainen nyt, kun aikuisena sitä muutenkin katselee maailmaa hieman erilaisella tavalla kuin teininä. 🙂 Lontooseen vain! 🙂

 • Noora / Seikkailumielellä

  Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani, jossa olen tähän mennessä käynyt kahdesti ja ensi kesälle on tiedossa kolmas visiitti, kun starttaan parin viikon BritRailin Lontoosta. Seurailen mielenkiinnolla, mitä tuumaat tuosta eteläisestä rannikkoseudusta, sinne kun aion itsekin mahdollisesti suunnata reilireitilläni 🙂

  • Tiina Johanna

   Voi että, jo kolmas kerta! Wau! 🙂 BritRail kuulostaa hauskalta, sellaiselle voisin kyllä itsekin lähteä joskus. Tykkään seikkailla useampia kohteita samalla sysäyksellä, joten ei huono vaihtoehto ollenkaan. Tulee varmasti ihana matkakokemus sinulle siitä, odotan mielenkiinnolla matkakertomuksiasi! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *