Matkasuunnitelmat

Matkasuunnitelmat 2020 – Uusi unelmien matkavuosi


Niin huipentui mahtava matkailuvuosi jälleen ja uusi vuosi 2020 on otettu avosylin vastaan. Matkailujalkaa vipattaa jo kovasti ja monenmoisia matkasuunnitelmia on tullut päässä pyöriteltyä tulevan vuoden ja jopa seuraavankin varalle. Osa suunnitelmista onkin jo laitettu täytäntöön ja osa on vielä mietintä-asteella, mutta onhan tässä vuosi aikaa siirtyä ajatuksista tekoihin.

Lue vuoden 2019 parhaista reissupaloista täältä.

Mitä luvassa vuonna 2020?


Matka2020 -Messut


Mikä parempi paikka aloittaa matkailuvuosi kuin Matka2020 -Messut? Matkamessut tarjoaa inspiraatiota, ideoita, haaveita ja mahdollisuuksia uudelle vuodelle ja parasta onkin lähteä messuille avoimin mielin. Inspiraation lisäksi odotan tapaavani uusia samanhenkisiä matkailijasieluja ja muita matkabloggaajia, sillä mielestäni uusille reissukavereille on aina tilaa!

Jälkitunnelmia viime vuoden messuilta täällä.

Lontoon kadut kutsuvat

Lontoo / Pixabay


Helmikuussa odottelee ensimmäinen kunnollinen Lontoon matkani, kun pääsen vihdoin Gatwickin lentokentän ulkopuolelle tutustumaan kaupunkiin. Viime vuonna käväisin maassa peräti kolmesti, mutta maisemia näin vain yläilmoista käsin ja brittiaksenttia sain kuulla vain lentokenttämyymälässä välipalaostoksilla. Josko nyt vihdoin olisi siis aika ottaa Lontoo haltuun kunnolla? Matkan tarkoituksena olisi myös nähdä ihania uusia Englannissa asuvia ystäviäni, joihin sain kunnian tutustua viime vuoden syksyisen vapaaehtoistyömatkani aikana Teneriffalla.

Äidin kuusikymppiset vietetään maailmalla


Olemme nyt ilmeisesti puolivahingossa luoneet perinteen, jossa jokaiset syntymäpäivät vietetään ulkomailla reissaten. Viime vuonna lähdimme viettämään äitini syntymäpäiviä San Franciscoon ja Pohjois-Kalifornian luontomaisemiin ja tänäkin vuonna synttärimatka olisi edessä. Kohde on vielä avoinna ja tällä kertaa eivät aikataulut anna periksi pitkälle kaukomatkalle, mutta unohtumaton matka on varmasti silti luvassa. Päässä on kuitenkin pyöritelty sellaisia kaupunkikohteita, kuten Pariisi, Rooma, Firenze, Lissabon.. Saa nähdä, mihin lopulta päädymme.

Meistä ei muuten ole koskaan matkoilla otettu kovin montaa yhteiskuvaa ja tämäkään Kalifornian matka ei ollut poikkeus. Tämä yllä näkyvä kuva on toinen kahdesta olemassa olevasta yhteiskuvasta ja tämäkin on kohtalaisen epäonnistunut kaikin puolin, kiitos tuulen muovaaman tukan ja äitinkin silmät sattuivat menemään kiinni juuri kuvaushetkellä. Tämän täydellisen epätäydellisen turistikuvan taustalla komeilee Montereyn komea Bird Rock, joka on tuo tasainen leveä kivi keskellä merta vasemmalla. Lintuja siitä ei pahemmin erota.

Viime vuoden Kalifornian unohtumattomia matkakokemuksia löytyy täältä.

Konserttimatkalle Puolaan

Varsova / Pixabay


Jos joku on aiemmin blogia lukenut, niin on voinut mahdollisesti rivien välistä huomata minun olevan suuri Guns N’ Roses -bändin fanittaja ja yhtyeen keikoilla on tullut kierreltyä muuallakin kuin vain Suomessa. Viime vuoden maaliskuussa käväisimme katsomassa kitaristi Slashin toista kokoonpanoa Madridissa ja vuonna 2018 meidät saattoi bongata Gunnareiden keikalta Barcelonasta.

Tänä vuonna emme suinkaan mene bändiä katsomaan Espanjan lämpöön, kuten olisi ehkä voinut olettaa, vaan suuntaammekin tällä kertaa heidän perässään Puolaan ja kauniiseen Varsovan kaupunkiin. Matkalla olisi tarkoitus tutustua myös maahan pääkaupungin ulkopuolella ja käydä mahdollisesti myös Krakovassa sekä Auschwitzissä.

Itselläni olisi pienenä kasvavana haaveena napata myös toinenkin yhtyeen konsertti kesälle, mutta vielä toistaiseksi sopivaa lokaatiota ei ole valikoitunut reissusuunnitelmiin (budjetista puhumattakaan, heh..).

Espanjan kaunis Andalusia, Baleaarit, sekä kotoinen Valencia

Menorca / Pixabay


En osaa edes ajatella matkavuottani ilman Espanjaa. Tuttuun vanhaan kotikaupunkiin Valenciaan on ehdottomasti mentävä tänäkin vuonna auringosta nauttimaan ja ystäviä tapaamaan ja tälläkin kertaa olisi tarkoitus yhdistää matkaan myös jotakin uutta Espanjaa. Tämä “jokin uusi” on vielä avoinna, mutta näin harvinaisena suomalaisena esimerkiksi Andalusia on itselleni vielä täysin uutta ja koluamatonta seutua ja kauniit Baleaarien saaret olisi taas kätevästi saavutettavissa lautalla Valenciasta, joten arpaa heitämme tänä vuonna näiden vaihtoehtojen välillä.

Nämä reissusuunnitelmat olisi tarkoitus ajoittaa myös mahdollisesti omien syntymäpäivieni kohdalle, sillä paras tapa juhlia syntymäpäiviä on edelleenkin tietenkin reissaaminen!

You, me, New York

New York / Pixabay


Kun puhutaan unelmien kaupungista, alkaa lämmin onnellisuuden tunne samantien valtaamaan mieleni ja silmieni edessä näen Manhattanin siluetin. Mielessäni alkaa pyöriä Sinkkuelämää -sarjan jaksot ja Yksin kotona 2 -elokuvan jouluinen tunnelma ja jos minulta kysytään, mitä haluaisin kaupungissa nähdä ja kokea, vastaisin kaiken. New York on haaveideni kaupunki ja tänä vuonna toteutan tämän suuren haaveeni lähtemällä viettämään joulua ja vuodenvaihdetta tähän upeaan paikkaan, johon niin monet unelmiaan lähtevät toteuttamaan. Matkan kruunaa vielä joulun aika, sillä kukapa ei haluaisi viettää edes kerran elämässään Christmas in New York? No, minä ainakin haluan.

Muita tavoitteita ja toiveita uudelle vuodelle 2020?


Edellä mainittujen matkojen lisäksi tänä vuonna olisi tavoitteena, tai ainakin suurena toiveena, päästä tekemään jälleen jokin todella mielekäs blogiyhteistyö sekä täyttää nämä vielä toistaiseksi avoimena olevat aukot matkasuunnitelmissa. Haluan jättää vuoteen myös tilaa spontaaniudelle ja yllätyksille ja vaikka osa suunnitelmista onkin tehty, voi ne aina myös muuttua. Erilaiset vapaaehtoistyöprojektit ja työmahdollisuudet maailmalla kiinnostavat myös kovasti, joten tästäkin syystä on hyvä jättää tilaa muutoksille ja uusille ideoille matkavuoden varrella.

Matkailun ohella on tavoitteena myös juhlia vihdoista viimein venähtänyttä valmistumisjuhlaani täällä Suomessa sekä jatkaa espanjankielen opintojani eteenpäin.

En malta odottaa, että pääsen näitä haaveita toteuttamaan ja innolla odotan, mitä kaikkea muuta vuoteen tuleekaan vielä mahtumaan. Palataan siis tarkastelemaan tämän matkavuoden suunnitelmien toteutumista ja kehittymistä uudelleen puolivuosikatsauksen merkeissä kesällä.


Mitä suunnitelmia sinä olet tehnyt tälle uudelle matkavuodelle 2020? Tykkäätkö suunnitella kaiken valmiiksi vai jätätkö tilaa spontaaniudelle? Kerro kommenttikenttään!

Hyvää uutta vuotta 2020!

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

28 Comments

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Siinähän sitä olikin jo monenlaista mielenkiintoista suunnitelmaa. Itse tykkään kanssa suunnitella asioita hyvissä ajoin, ja sitten jostain syystä monet suunnitelmat vuoden varrella muuttuu ja tulee myös uusia pienempiä suunnitelmia lisäksi. Aika kiva tuo synttärireissu äidin kanssa. Me tavattiin myös tehdä äidin kanssa reissuja mutta nyt hän on sen verran iäkäs, ettei enää paljoa reissaile. Nauti siis äidin seurasta! Ja hyvää uutta vuotta!

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia kommentista! Niinpä, jotenkin ne suunnitelmat aina matkan varrella tuppaavat hieman muuttamaan muotoaan. 🙂 Eihän sitä ihan kaikkea voi kuitenkaan etukäteen valmiiksi suunnitella, kun kokonaisesta vuodesta puhutaan. Katsotaan, mitä eteen vielä tupsahtaa. Oikein hyvää uutta vuotta! 🙂

 • Suunnaton

  Oi Valencia <3 Mä olen haaveillut sinne palaamisesta kohta jo vuosikymmenen (hui!), mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi palata tuohon entiseen kotikaupunkiini. Sieltä muuten tein aikoinaan roadtripin Andalusiaan Granadaan, Cordobaan ja Sevillaan.

  Ja vau, New York! Se on ihana joulun aikaan!

  • Tiina Johanna

   Ihanaa, että siellä on toinen Valencian asukki. 🙂 Se on niin upea kaupunki kyllä. Tässä kovasti pohditaan, että lähdemmekö junatripille Andalusiaan Valenciasta vaiko tosiaan lautalla Baleaarien saaria kiertämään. Molemmat erinomaisia vaihtoehtoja, mutta eiköhän se selvene tässä vuoden edetessä vielä. Seuraavana vuonna joka tapauksessa sitten hoituisi se toinenkin, joten paitsi ei tulla jäämään! Heh. Nykiä odotan kovasti, se on varmasti niin kaunis joulun aikaan. 🙂

 • Maijuc

  Hyvän kuuloisia suunnitelmia! Synttärireissut on aina hyvä tapa juhlistaa elämää, mutta eritoten ilahduttaa puolestasi joulu ja uusi vuosi New Yorkissa. Itse olen menossa sinne nyt pääsiäisenä ystävän kanssa. Minulle tämä on kolmas kerta New Yorkissa ja olen edelleen _aivan_ yhtä innoissani kuin ekallakin kerralla. Se on unelmien kohde ja samoin myös haaveissa on joskus viettää joulu ja uusi vuosi siellä. Katsotaan milloin.

  Ihanaa alkanutta reissuvuotta!

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla ja kiitoksia kommentista! 🙂 New Yorkissa riittää kyllä nähtävää ja koettavaa, joten tuskin tuokaan ainoaksi matkaksi tulee jäämään. Ihana yhdistää joulun tunnelma vieläpä matkaan, mutta minkähänlainen tuo pääsiäinen siellä mahtaa olla sitten? Innolla odotan teidän matkapostauksia sieltä. 🙂 Hyvää Nykin matkaa ja alkanutta reissuvuotta myös!

 • Raija

  Helmikuussa matkustan tyttäreni kanssa Meksikoon. Kesäkuussa ystäväni ja hänen lapsenlapsensa kanssa Torreviejaan. Loppuvuoden matkoille etsisin vinkkejä matkamessuilta.

  • Tiina Johanna

   Meksiko on varmasti todella upea kokemus kaikin puolin, sinne itsekin haaveissa suunnata lähivuosina. 🙂 Matkamessuilta varmasti löytyy jos jonkinmoista vinkkiä ja ideaa tulevien matkojen suunnitteluun. Hyviä messuja ja tulevia reissuja! 🙂

 • Piyya

  Huh, ihan hengästyin kun luin kaikkia sun kivoja matka suunnitelmia 😉
  Itsellä vasta mahdollinen matka Pohjois-Makedoniaan tässä kevät kaudella. Mutta eihän siinä kauan mene kun matkan varaa kun sellainen tilanne tule kohdalle 😉

  • Tiina Johanna

   Heh, olen tainnut vähän turhankin innoissani suunnitella jo kaikenlaista, mutta kun matka-inspiraatio iskee niin minkäs teet 😉 Pohjois-Makedonia kuulostaa mielenkiintoiselta, se on varmasti hieno reissu. Hyvää uutta vuotta! 🙂

 • Sini matkakuumeessa

  Tälle vuodelle on alkupuolisko suunniteltuna: luvassa on Aasian lämpöä, Arabiemiraatteja ja kevätreissut Kiovaan sekä Berliiniin. Kesä sekä loppuvuosi on vielä iso kysymysmerkki. Syksyllä on työrintamalla uusia kuvioita ja en vielä tiedä, paljonko silloin pystyy reissaamaan.
  Tykkään suunnitella reissut etukäteen, koska on vuorotyö. Sen takia mun on hankala tehdä mitään ex-tempore. Esim. Jos saa lyhyellä varoitusajalla tiedon jostain kivasta matkasta tai juhlista, vuorojen vaihtaminen ei oikein onnistu.

  Hyvää uutta vuotta 2020 sinulle. 😊

  • Tiina Johanna

   Sielläkin selvästi monenmoista matkaa tulossa, ei kuulosta ollenkaan huonolta matkavuodelta! 🙂 Matkapostauksia odotellen! Ymmärrän kyllä niin hyvin tuon vuorotyön tuoman haasteen spontaaneihin matkoihin.. Itsellä myös tällä hetkellä keikkatyö ja miehellä taas kokopäivätyö ja vuorotyö. Välillä on todella hankala sovittaa yhteisiä aikatauluja reissujen suhteen, joten siksi täytyy reissata välillä ystävien tai luottoreissukaverini eli äitini kanssa, tai sitten soolona. Kaikki onneksi hyviä vaihtoehtoja. Hyvää uutta vuotta! 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Kiva tuo synttäreitä maailmalla äitisi kanssa.
  Me emme, nykynuoriin verrattuna, myöhään matkailu-uraamme maailmalla aloittaneina emme vanhempiemme kanssa sitten lapsuuden oikein ehtineet matkustaa, mutta omassa parisuhteessamme jossain vaiheessa alkoi kyllä syntyä perinne, että molempien synttärit, jotka onneksi ovat ½ vuoden etäisyydellä toisistaan, vietetään maailmalla. Tai ellen nyt ihan jokaista, niin vähän tasaisemmat ainakin!

  • Tiina Johanna

   Mekin olemme nyt vasta ns. aikuisiällä löytäneet toisistamme äitini kanssa hyvät reissukaverit. Itse olen nyt kolmekymmentä ja hän täyttää kuusikymmentä toukokuussa. Aiemmin olemme reissanneet vain hyvin satunnaisesti tai erikseen, mutta nyt olemme huomanneet, että tämähän sujuu. Heh. 🙂 Ihanaa, että tekin tykkäätte ulkomailla synttärit viettää molempien kohdalla ainakin suurimmaksi osaksi, se on oivallinen tekosyy lähteä matkalle! 😀 Hyvää uutta reissuvuotta teille!

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia Asko kommentista! 🙂 Olen samaa mieltä, kyllä niitä reissuja vaan aina jotenkin tulee sieltä ja suunnitelmatkin kokee aina muutoksia jollakin tapaa matkan varrella. Hyvä jättää vähän liikkumatilaa siispä muuttujille. Kiitoksia vinkistä, täytyykin käydä tutustumassa noihin juttuihin Andalusiasta enemmän! Hyvää alkanutta matkavuotta sinne. 🙂

 • Heidi - Maailman äärellä

  Ihania suunnitelmia ja unelmia! Erityisesti tämä jouluinen New York. Se on todellakin kuin sadusta – tai siitä Sinkkuelämää-sarjasta ;). Minä olen mennyt jouluna New Yorkissa naimisiin, joten se on senkin takia minulle erityinen kohde. Käytiin myös viisivuotishääpäivänä siellä fiilistelemässä (ja kävin mm. Sinkkuelää Carrien lempparikenkäkaupoissa – mistä mies ei ehkä ihan niin innoissaan ollu). Joskus pitää mennä taas – ja tota kai joulun aikaan.
  Espanja on myös minun suosikkimaani, jossa olen ollut lukemattomia kertoja, ja jos kaikki menee suunnitellusti, lähden ensi syksyksi Madridiin töihin. Mutta Valenciassa en ole käynyt vielä kertaakaan. Ehkä sitten Madridista sinne voisi tehdä viikonloppureissun.
  Ihanaa uutta reissuvuotta sinulle!

  • Tiina Johanna

   Voi kuulostaa mahtavalta! 🙂 New Yorkissa on siis selvästi ihan omanlaisensa merkitys sinulle, kun olet mennyt kaupungissa naimisiinkin joulun aikaan. Varmasti unohtumaton kokemus kaikin puolin! Suosittelen ehdottomasti vierailemaan Valenciassa kun Madridiin pääset ja Madridista kulku on vieläpä todella nopeaa high speed junalla. Hyvää reissuvuotta! 🙂

   • Sari / matkalla lähelle tai kauas

    Kivasti sinulla on suunnitelmia luvassa! Täällä myös yksi joka pyörittelee erilaisia vaihtoehtoja päivittäin.
    Ainoastaan yksi reissu on vasta nytkähtänyt eteenpäin. Lähdemme kesällä Lofooteille autolla.
    Mukavaa matkavuotta 2020!

    • Tiina Johanna

     Se on tämä levottomien jalkojen tauti kun ei malttaisi pysyä paikoillaan ja jatkuvasti miettii uusia mukavia matkasuunnitelmia 😉 Lofootit on kyllä varmasti hieno paikka ja hieno matkakokemus, nauttikaahan matkasta! Odotan innolla postauksia blogiin matkasta. 🙂 Hyvää matkavuotta sinnekin!

 • Anna / Muuttolintu

  Aika hieno matkavuosi tulossa! Meillä ei oikein matkailujalkaa vipata, mutta puhetta on ollut, että 1 tai maksimissaan 2 ulkomaan reissua tehdään sen lisäksi, että loppuvuodesta tullaan Suomeen. Tykkään yleensä suunnitella reilusti etukäteen, mutta tänä vuonna mennään fiiliksen mukaan. Ihanaa matkavuotta 2020 🙂

  • Tiina Johanna

   Ymmärrän kyllä hyvin, tekin olette ehtineet niin paljon reissata viimeisimpien vuosien aikana, että joskus sitä varmasti haluaakin vähän hidastaa tahtia. 🙂 Ja tervetuloa Suomeenkin pitkästä aikaa taas! Ihanaa matkavuotta ja vuotta ylipäänsä teille molemmille! 🙂

 • Cilla Maria

  Ei oo oikein muita suunnitelmia kun Meksiko jälleen kerran maaliskuussa ja Irlanti joskus alkukesästä. Vähän kiinnostelis myös Marokko, mut en halua yksin sinne lähtee. Aasian reppureissu olis kans jepa, mut tuskin tapahtuu tänä vuonna. Sit ehkä jotain lyhyempiä lähimatkoja, Pietari, Hollanti miljoonannen kerran jne. Mua kiinnostais myös vapaaehtoistyö ulkomailla. Mut saa nähdä..
  En siis suunnittele kovin tarkasti eteenpäin 🙂
  Hyvää reissuvuotta 2020!

  • Tiina Johanna

   No tuossahan on jo kaikenlaista ideaa ja suunnitelman alkua! 🙂 Meksiko on kyllä varmasti ihan huikea paikka, itse siitä edelleen vain haaveilen. Ehkäpä ensi vuonna vihdoin pääsisin sinne itsekin, sen verran se houkuttelee myös. Hyvää reissuvuotta! 🙂

 • Tomi / Vaihda Vapaalle

  Kaikenlaista kivaa sulla tiedossa tälle vuodelle, varsinkin toi New York kruunaa sitten koko vuoden siellä ihan lopussa. Meillä ei ole vielä mitään varattuna tälle vuodelle, mutta eiköhän tässä vielä kaikenlaista kivaa keksitä. Ei tiedä vaikka ensi viikon messuilta löytyisi jotain kivaa. Ei siis kovin paljoa etukäteen tule suunniteltua reissuja. Helmi-maaliskuussa olisi kyllä kiva jossain lämpimässä käväistä.

  • Tiina Johanna

   Samalla mielellä itsekin messuille menossa, josko jotakin uutta ideaa vielä keksisi ja erityisesti lämpimiä kohteita meilläkin hakusessa täydennykseksi kalenteriin. 🙂 Ehkäpä törmäämme siis messuilla! Hyvää reissuvuotta ja hauskoja matkamessuja! 🙂

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tykkään suunnitella etukäteen varsin tarkasti. Koen, että näin saa matkasta paljon enemmän irti, kun on miettinyt etukäteen, mitkä ovat niitä upeimpia paikkoja, jotka haluaa nähdä.

  Meillä on tulossa aika vauhdikas matkusteluvuosi. Kevättalvella Krakovaan, vielä ennen kesää Intiaan kiertämään kansallispuistoja ja tiikereitä bongailemaan, kesällä vajaan kuuden viikon matka Alaskaan ja muualle Pohjois-Amerikkaan pääasiassa kansallispuistoja kiertelemään ja patikoimaan, ja sitten vielä Kiinaan katselemaan muutamaa maan kansallispuistoa. Varsin luontopainotteinen matkailuvuosi siis tulossa. Ehkä muutama viikonloppumatka johonkin Eurooppalaiseen kaupunkiin voisi olla mukava lisä.

  • Tiina Johanna

   Kyllä itsekin reissujen sisältöä tykkään jonkin verran suunnitella etukäteen, varsinkin jos on tiukka aikataulu ja paljon nähtävää. Teillä on kyllä ihanan kuuloinen vuosi edessä, paljon upeita luontokohteita! Tuo Pohjois-Amerikka erityisesti kiinnostaa itseänikin. Tasapainon vuoksi ei kuulosta ollenkaan huonolta ajatukselta joku pieni kaupunkiloma Euroopassa, niitähän riittää ja mukavia sellaisetkin reissut kuitenkin. 🙂 Innolla odottelen teidän tulevia matkapostauksia! Hyvää reissuvuotta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *