Vuoden parhaat

Vuosikatsaus 2019 – Matkavuoden parhaat palat


Vuosi 2019 alkaa lähentyä loppuaan ja joulun tunnelmallisuus on hiipinyt tasaiseen tahtiin niin mieleen kuin instafeediinkin. Tänä vuonna on tullut koettua paljon ja matkailu on avartanut jälleen. Siinä missä viime vuosi 2018 asusteltiin Espanjan lämmössä, niin tänä vuonna käytiin esimerkiksi ensimmäistä kertaa valloittamassa rapakon takaa löytyvää Amerikan maata. Edelliseen vuosikatsaukseen voi tutustua täällä.

Nyt jälleen vuodenvaihteen korvilla olisikin taas hyvä hetki pysähtyä muistelemaan, mitä kaikkea tämä matkavuosi kaksinollayksiyhdeksän onkaan pitänyt sisällään.

Tutustu myös kesällä tekemääni puolivuosikatsaukseen.

Vuosi alkoi Matkamessuilta


Tänäkin vuonna aloitimme uuden ja upean matkavuotemme Matka 2019 -messuilta. Messuilla vietimme koko päivän ja kotiin tuli kerättyä vahingossa jälleen iso kasa messumuistoja ja matkaesitteitä ja päivä oli erittäin onnistunut ja hauska. Kyllä ne vaan ovat ihan parhaat messut. Lue tunnelmia tammikuun Matka 2019 -messuilta!

Paluu kotikulmille Valenciaan


Kaikilla meillä (tai ainakin monella) varmasti on jokin kolkka maailmassa, johon tulee aina uudelleen ja uudelleen palattua. Meille tämä on Espanjan rannikolla sijaitseva kaunis Valencian kaupunki, jossa asustelimme vuonna 2018 kuutisen kuukautta matkailualan opintoihini liittyvän työharjoittelun ansiosta.

Valencia jäi erittäin rakkaaksi kaupungiksi sydämiimme ja siihen kaupunkiin liittyy niin paljon muistoja, että sinne on pakko palata aina uudelleen. Vaikka se ehkä tavallaan matkakokemukseksi lasketaankin, niin meille se on enemmänkin paluu kotiin. Lue lisää maaliskuisista Valencian karnevaalitunnelmista täältä. Valencian ohella käväisimme myös matkalla katselemassa Alicanten karnevaalijuhlintaa sekä rokkaamassa konserttireissulla Madridissa.

Ensimmäistä kertaa Amerikkaan


Toukokuussa lähdimme juhlistamaan yhdistetysti äitini syntymäpäiviä sekä äitienpäivää mielenkiintoiseen ja monipuoliseen San Franciscoon. Tämä reilu parisen viikkoa kestänyt seikkailu oli todellinen unelmien täyttymys, sillä olen aina haaveillut matkasta Kaliforniaan ja ylipäätään Yhdysvaltoihin. Tämän kokemuksen aikana nautiskelimme myös kodinvaihtomatkailun tarjoamista mahdollisuuksista, sillä säästimme ison pennin rahaa kodinvaihto-kodillamme, kun emme joutuneet maksamaan hotellia matkan ajaksi.

Matkan aikana tutustuimme kaupungin antimiin ja eri asuinalueisiin, kävimme imemässä itseemme Alcatrazin historiaa ja reissun viimeiset päivät vietimme Montereyn pikkukaupungissa Whale Watchingin merkeissä. Oli huikeaa nähdä delfiinejä ratsastamassa aaltojen seassa vapaana sekä kohdata elämäni ensimmäinen ryhävalas koko komeudessaan. Pohjois-Kalifornian luonto on todella upea kaikin puolin, joten sinne on ehdottomasti päästävä vielä takaisin. Tutustu reissuumme lisää täällä.

Kaunis Suomen kesä


Kesä tulikin vietettyä kotimaassa pienempiä päiväretkiä tehden ja töitä paiskien. Aloitin kesän alusta uuden työn promootion ja tapahtumatyön saralla, joten kesä on työssäni suurinta sesonkiaikaa ja festareita ja muita tapahtumia tulikin kierrettyä työn puitteissa useampia. Uuden työn myötä sain myös ison liudan uusia tuttavuuksia ja ihania uusia ihmisiä elämääni, joten tästä ei voi antaa kuin kymmenen pistettä ja papukaijamerkin päälle!

Töiden lisäksi ehdimme pyörähtää myös päiväretkillä ympäri kotoisaa ja kesäistä kotimaatamme. Tutuksi tänä kesänä tuli Kristiinankaupunki sekä pieni osa Merikarviaa, kun taas vanhoja muistoja käytiin verestämässä Raumalla. Vanha Rauma on ehdottomasti yksi kotimaan suosikeistani ja pala kauneinta Suomea, joten näihin maisemiin oli ihana hetkeksi palata. Tein myös reissun ystäväni luokse Poriin, sekä maaseutumaisemiin mansikanpoimintaan kesän aikana.

Valencia kutsui jälleen


Valencian kesäinen kutsuhuuto kävi jälleen, tällä kertaa kodinvaihdon merkeissä. Saimme kesällä yhteydenoton ihanalta pariskunnalta, jotka halusivat tulla reissaamaan Suomeen ja majoittumaan meidän kotiimme Tampereelle. Tottahan tähän mahdollisuuteen piti tarttua, joten elokuussa laitoimme suuntimat kohti Valenciaa.

Perillä meitä odotti upea asunto isolla kattoterassilla ja kaikilla mukavuuksilla varusteltuna. Olimme selvästi ajatelleet samalla tavalla vaihtajiemme kanssa, sillä olimme molemmat jättäneet toisillemme pullolliset viiniä ja ekstraherkkuja tervetuliaislahjana.

Nautimme matkasta täysin rinnoin rentoutuen auringossa ja tapaksia herkutellen sekä ystävien seurasta nautiskellen. Monipuolinen ja mukava matka siis tämäkin, kaikin puolin! Valencian syksyiset kokemukset löytyvät täältä.

Ensimmäinen soolomatka ja vapaaehtoistyö valaiden ja delfiinien parissa Teneriffalla


Tämä Teneriffan matka antoi kyseiselle saarelle aivan uudenlaisen merkityksen ja todisti sen, että kyllä ne Kanariansaaret ovat ihan liian aliarvostettuja!

Tämä ensimmäinen soolomatkani oli samalla ensimmäinen reppureissuni, joten jännitystä ja innokkuutta oli ilmassa. Ensimmäiset päivät vietin itsekseni Los Cristianoksen aluetta tutkien ja tietenkin piti käydä myös katsastamassa saaren suosittu komeus, Teiden tulivuori kansallispuistoineen. Teidellä kävin järjestetyn jeeppisafarin muodossa ja samalle retkelle mahtui myös tutustuminen Mascan upeaan laaksoon. Tämä retkipäivä piti sisällään upeaa luontomaisemaa ja näytti kyllä ehdottomasti Teneriffan parhaat puolet. Matkan loppupuolen vietin saaren pohjoispuolta tutkien ja Santa Cruzin pääkaupungissa seikkaillen.

Matkan päätarkoitus kuitenkin oli Ekomatkaajien kanssa yhteistyössä toteutettu vapaaehtoistyömatka valaiden ja delfiinien parissa. Vapaaehtoistyöviikko oli kokemuksia täynnä ja viikko opetti minulle paljon luonnonsuojelusta, eläintensuojelusta, arvoista ja ihmisistä. Sain itselleni myös uusia ja elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa on jo seuraavat treffitkin sovittu heidän kotikonnuilleen Englantiin. Mahtavaa!

Lue lisää Teneriffan matkastani kokonaisuudessaan täältä.

Vuoden viimeiset matkaherkut Virosta


Tämän matkavuoden viimeinen reissu tehtiin Viroon. Virossa otimme rennosti ihanassa Tallinnan vanhassa kaupungissa, tutustuimme Telliskiven teollisuusalueen urbaaniin tunnelmaan ja käväisimme myös Tarton kauniissa opiskelijakaupungissa. Viron matka oli rauhallinen ja rento, hyvän ruoan täyteinen ja piti sisällään myös uusia tuttavuuksia niin kaupunkikulmien kuin ihmistenkin muodossa.

Kiitoksia matkavuosi 2019, olit huikea!


Seuraavan vuoden matkasuunnitelmat ovat jo kovassa vauhdissa ja ideariihi pään sisällä saa korvatkin pyörimään. Luvassa on varmasti lisää upeita kokemuksia ja matkakohteita, toivottavasti myös lisää ihania eläin- ja ihmiskohtaamisia. Nyt on aika rauhoittua joulun tunnelmaan ja laittaa sormet ristiin, että saisimme vielä valkoisen joulun.

Hyvää joulua!

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

16 Comments

 • Anna | Muuttolintu.com

  Aika huikealta vuodelta kieltämättä vaikuttaa 🙂 Tuo kodinvaihto jäi erityisesti kiinnostamaan, miten hieno idea! Ja tietysti Ekomatkaajien Teneriffan kohde, sinne haluaisin itsekin joskus, kun olen ihan delfiinihullu. Toivottavasti 2020 on vähintään yhtä hyvä!

  • Tiina Johanna

   Teilläkin ollut monenmoista, tiuhaan seurattu teidänkin kauniita seikkailuja. 🙂 Kodinvaihtoa voin kyllä suositella, todella inspiroivaa ja hauskaa ja sopii kyllä hyvin kaikenlaisille matkailijasieluille. Itse olemme käyttäneet tuota homeexchange-sivustoa, johon löytyy linkkiäkin tuosta blogin reunasta. Ensi vuonna ehdottomasti lisää kivoja reissuja ja toivottavasti myös lisää delfiinejä meille molemmille! 🙂

  • Saija

   Runsas matkavuosi on ollut teillä takana!
   Olet varmaan tästä aiheesta kirjoittanut aikaisemminkin, mutta onko teillä ollut kodin vaihdossa aina positiivisia kokemuksia? Onko jotain tärkeää mitä pitäisi asiassa ottaa huomioon?

   • Tiina Johanna

    Tähän mennessä on kaikki kokemukset olleet positiivisia. Sivusto vaatii kunnollisen rekisteröitymisen molemmilta osapuolilta, joka pitää sisällään tarkat kriteerit henkilötietojen luovutuksesta, joten mahdollisista tihutöistä joutuisi kyllä varmasti vastuuseen. Asiakaspalvelu on toiminut aina tarvittaessa myös moitteettomasti, ainakin meidän hyödyntämällämme kodinvaihtosivustolla. HomeExchange-sivuston linkki löytyy tuosta blogini oikeasta laidasta alekoodeineen! 🙂

    Itse olen tarkka siinä, kenen kanssa vaihtoon ryhdyn ja käyn arvosteluja läpi ennen kuin edes vastaan vaihtopyyntöihin. Tähän mennessä kaikki sujunut vielä hyvin, toivottavasti myös jatkossa. 🙂 Kodinvaihto on siitä hyvä, että tässä molemmat osapuolet ottavat samanlaisen riskin ja harppauksen luottaessaan kotinsa toisen käsiin, joten tässä kohtaa luottamuksen juna kulkee molempiin suuntiin niin sanotusti. Heh. Majapaikat ovat olleet kodikkaita ja paikallisuuden keskellä luonnollisesti, ja ihmiset ovat olleet todella mukavia. Hommaan jää helposti koukkuun! 🙂

    Blogista löytyy lisää kokemuksia Kodinvaihto -tagin alta. Hyvää vuodenvaihdetta!

    Tiina

    • Espanjaan

     Minäkin olen ihastunut kodinvaihtolomiin ja kaikki kokemuksemme ovat olleet erittäin onnistuneita. Vähintäänkin odotusten mukaisia, mutta moni on myös ylittänyt odotuksemme ja olemme saaneet niiden mukana ystäviä, joihin pidämme yhteyttä vieläkin. Meidän järjestömme on Intervac. Se on Suomessa toimivista järjestöistä vanhin, perustettu jo 1950-luvulla.

     • Tiina Johanna

      Ihana kuulla! Olemmekin tainneet puhua näistä aiemminkin, jos oikein muistelen? 🙂 Kodinvaihto mahdollistaa kyllä niin paljon ja pienelläkin budjetilla voi saada todella upeat oltavat. Tärkeintä on kuitenkin se ihmisläheisyys ja mukavuus hommassa. Myös tuo uusien ystävien saaminen on todella huikeaa, itsekin olemme kokeneet saman tämän vuoden vaihtajien kanssa! Jatketaan samaan malliin ja toivottavasti saamme muitakin innostumaan. 🙂

 • Kohteena maailma / Rami

  Valencia ja Madrid kiinnostaisi kovast Espanjan isoista kaupungeista, koska kummassakaan en ole vielä käynyt vaikka molemmat suunnitelmissa ovat olleet. Teneriffan postauksia oli puolestaan mukava lueskella, kun olit siellä ennen kuin itse lomailin marraskuussa siellä. Todella monipuolinen saari ja yksi suosikkilomakohteistani maailmalla.

  • Tiina Johanna

   Ehdottomasti voin suositella sekä Valenciaa että Madridia. Molemmat upeita kaupunkeja, vaikka itse peukutan kaikkein eniten Valenciaa. 🙂 Mukava ollut lukea myös jälkikäteen sinun postauksia Teneriffalta, se on kyllä mielenkiintoinen saari. Aina niin aliarvostettu. Kiitoksia myös blogin linkityksestä! Hyvää vuodenvaihdetta ja tulevia reissuja sinne!

 • Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Valloittava matkavuosi😍 Näitä sun juttuja, kokemuksia ja ajatuksia on ilo seurata, niistä välittyy sellainen positiiviinen asenne.

  Itsellekin oma ensimmäinen Kalifornian visiitti on jäänyt timanttisena mieleen ja olisi hienoa palata sinne! Valenciaan tulee joskus vielä mentyä todennäköisesti, niin täytyy viimeistään sitten tutustua sun juttuihin sieltä 😊 Ekomatkaajienkin matkaan tulee toivottavasti joku päivä lähdettyä 😁 Tuo kodinvaihto alkoi kiinnostaa enemmänkin, tapahtuuko se jonkun sivuston kautta vai miten?

  Ihanaa uutta vuotta ja mielettömiä reissuja vuonna 2020!💚

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia ihanasta kommentista! 🙂 Valenciasta löytyykin paljon juttuja, joten lukemaan vain! Se on upea kaupunki ja todella monipuolinen sekä edullinen esimerkiksi Barcelonaan verrattuna! Ekomatkaajiakin voin lämpimästi suositella. Todella asiantunteva ja lämminhenkinen pienyritys ja kohteet ovat todella ainutlaatuisia. Kerro ihmeessä Marialle terkkuja jos varausta heiltä päädyt tekemään! Kodinvaihtosivustoja on itseasiassa useampiakin, mutta itse tykkään käyttää HomeExchange -sivustoa. Sivusto on luotettava, toimiva ja valikoima on ihan vertaansa vailla. Kaikki on aina sujunut todella näppärästi ja asiakaspalvelu pelaa myös erinomaisesti tarvittaessa. 🙂 Tässä linkki pienen alennuksen kera: https://www.homeexchange.com/?sponsorkey=351-2751896-2d1aeb6d

   Ihanaa uutta vuotta sinnekin ja upeita tulevia reissuja! <3 🙂
   Tiina

 • Periaatteen Nainen

  Aina kun tulen blogiisi tunnen pienen piston, kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi suunnata Valenciaan vaan suorastaan jumitan Andalusiassa… 😀 Joskus korjaan tämän epäkohdan!

  • Tiina Johanna

   Heh 😀 Ehkä se olisi sitten aika korjata tämä vääryys piakkoin? 😉 No mutta, Andalusia on myös upeaa aluetta, joten en ihmettele yhtään että se houkuttelee aina vain ja uudelleen. Eiköhän se mahdollisuus Valencian vierailulle vielä eteen tule! 🙂 Itse odottelen omaa seuraavaa sopivaa koloa vierailla ensimmäistä kertaa Andalusiassa!

 • Cilla Maria

  Aivan ihana tuo kesäinen kuva Suomesta! Kyllä Suomikin on kaunis maa, vaikka niin usein tuleekin ulkomaille suunnattua lomalle. Ihana kokemus tuo sinun vapaaehtoistyö delfiinien parissa. Monesta blogista löytyy nykyään reissu Kanariansaarille, mikä kyllä kertoo sitä, että saaret ovat viime vuosina olleet ihan turhaan aliarvostettujen kohteiden listalla 🙂

  • Tiina Johanna

   Itsekin todella vähän Suomessa matkailen, enkä oikein edelleenkään koe siihen suurta paloa tai intoa. Kesällä on silti ihan kiva välillä käväistä tutkimassa päivän tai parin verran jotakin uutta Suomesta. Olen myös pistänyt merkille, että viime aikoina ovat muutkin blogit alkaneet hehkuttaa Teneriffaa ja Kanariansaaria uudessa valossa ja se on kyllä hyvä! 🙂 Turistikeskittymien sijaan on alettu löytää sitä aidompaa Kanarian tunnelmaa ja paikallisuutta sekä aktiivimatkailun ihanuutta upeissa luontomaisemissa. Tuo vapaaehtoistyö oli todella avartava kokemus ja varmasti aion ensi vuodellekin jotakin vastaavaa keksiä. Vaikka aihepiiri vapaaehtoistyössä olisi mikä, niin se varmasti opettaa itsestä paljon ja antaa ihan erilaisen matkakokemuksen, jota ei koskaan unohda. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *