Travel Lifestyle,  Uncategorized

Top vinkit parhaaseen ajanviettoon kotona


Mitä tehdä silloin, kun ei pääse kahville lempikahvilaan, illalliselle lempiravintolaan, katsomaan uusinta elokuvasuosikkia elokuvateatteriin? Kun ainoa shoppailumahdollisuus on lähikaupan ruokahyllyillä ja harrastukset määräämättömän pitkällä tauolla? Matkailukin on rajattu oman kotisohvan ja jääkaapin väliselle reitille.

Nyt peräänkuulutetaan luovuutta! Tässä postauksessa nyt listattuna hieman omia lempivinkkejä ajankuluksi näiden matkailutaukoon ajaneiden poikkeusolosuhteiden vallitessa.LUONNOSSA ULKOILU JA KOTITREENI

Tämä on erinomaista aikaa nauttia kauniista kotimaan luonnosta ja panostaa ulkoiluun ja lenkkeilyyn, tai vaikkapa pyöräilyyn. Näinä aikoina on kuitenkin tärkeää pysytellä poissa ruuhkaisimmilta lenkkireiteiltä ja etsiä niitä niin sanottuja omia polkuja, jotta ulkoilu olisi nautinnollista ja terveellistä niin itselle kuin kanssaihmisillekin. Kuljetaan siis terveys edellä lenkkipoluillakin.

Kun suuri osa kuntosaleista ja muista liikuntaharrastuksista on nyt tauolla, niin luovaa mieltä kannattaa käyttää. Mikäli haluaa vastapainoa ulkoilulle tai mikäli ulkoilu ei ole vaihtoehto itselle, niin kotitreeni on hyvä idea! Tässäkin vain taivas on rajana, sillä näitä voi joko keksiä itse, tai voit hyödyntää netin sekä puhelinsovellusten runsasta ja ilmaista kotitreenivalikoimaa.

Old school käsipainot pääsee jälleen käyttöön.ASKARTELU JA KÄSITYÖT

Nythän olisi hyvin aikaa alkaa harrastamaan käsitöitä tai vaikkapa askartelemaan! Mikäli et jo ole haka kutomaan tai puuhastelemaan käsillä, niin nyt voisi olla korkea aika kokeilla tätäkin vaihtoehtoa, tai vastaavasti ottaa työn alle se käsityöprojekti, jota on ajatellut jo pitkään, mutta ei ole ollut aikaa. Itse ajattelin kokeilla ahertaa kotiimme macrame -teoksen makuuhuoneen seinälle, saa nähdä kuinka onnistun.

Kyllä minusta vielä macrametaiteilija tulee, vaikka väkisin.MATKAILULEHDET JA KIRJAT, LUKEMINEN KANNATTAA AINA

Itse olen todella huono lukemaan, sillä minun on vaikea asettua aloilleni ja keskittyä lukemaani asiaan. On vain muutamia asioita, joita tykkään lukea ja ne ovat inspiroivat matkablogit, matkailulehdet sekä harvat ja valitut mielenkiintoiset kirjat. Toisin sanoen, en keskity mihinkään, mikä ei todella kiinnosta ja tästähän kertoo jo surullisen kuuluisa kaksi päivää kestänyt lukio-opintotaustanikin. Heh.

Nyt olen itse vihdoinkin löytänyt aikaa ja inspiraatiota käydä läpi viimeisimpiä Mondo -matkailulehtiä ja löytänyt kirjahyllynikin uudelleen (no, jos kahdeksan kirjan lokerikkoa voi kirjahyllyksi kutsua). Hyllystäni löytyy muutama matkailuaiheinen kirja sekä erilaisia musiikkiaiheisia elämänkertoja, sekä pari kappaletta Alcatraz -aiheisia elämänkertoja vanhojen vankien kirjoittamina. Nämä tarttuivat mukaani viime vuoden San Franciscon ja Alcatraz -saaren matkalta. Toisesta kirjasta on nyt ensimmäinen kappale vihdoin luettu, jes!ETÄTYÖT JA ETÄOPINNOT

Osa meistä tekee jo valmiiksi erilaisia etätöitä tietokoneella ja/tai puhelimella, joko hetkittäin, osa-aikaisesti tai täysipäiväisesti. Nyt näille töille varmasti riittääkin kysyntää ja etätöihin kannattaa ehdottomasti nyt perehtyä ja tarttua, mikäli sellainen kiinnostaa. Myös etäopinnot ovat hyvä tapa opiskelujen etenemiseen tai uusien opintojen aloittamiseen. Nyt kannattaa myös tutustua erilaisiin syventäviin verkkokursseihin, jos sattuu olemaan jokin osa-alue, johon haluaisi taitoja opetella. Itsensä kehittäminen ja uusien taitojen opiskelu on kuin laittaisi rahaa pankkiin!RÄSTIPROJEKTIT JA KEVÄTSIIVOUS

Joskus erilaisia töitä ja pikkuprojekteja kertyy rästiin syystä jos toisestakin, eikä aikaa niiden tekemiselle tunnu löytyvän. Olisiko siis nyt niidenkin aika vihdoin?

Nyt on myös hyvä alkaa pohtia ja harjoittaa kodin perusteellisempaa kevätsiivousta, sillä myös kodin puhtaustaso on tärkeä tällaisena aikana ja vaikka vielä ei kirpputoreille pääsekään fyysisesti ylimääräistä tavaraa kaapeista myymään, niin ainakin kirppiskamat on valmiiksi siivottu tulevia kirpputoriaikoja varten jo. (Nettikirpputoreilla ei tietystä syystä nyt kauppa oikein käy, joten siksi en tätä nyt erityisemmin ehkä suosittele).

Kuvan vessaharja on vain koriste, ei käytetty (vielä).TULEVIEN MATKOJEN SUUNNITTELU, MATKAILUTOTTUMUKSIEN POHDINTA JA BUCKET LIST PÄIVITTELY

Tämä vuosi on vielä epävakaa matkailun saralla, mutta aina voi haaveilla ja suunnitella ajatuksen tasolla. Aina voi myös ajatella pidemmälle ja suunnitella vaikka tämän vuoden sijaan ensi vuotta. Mitäpä jos tämän vuoden säästäisikin matkakassaa oikein kunnolla ja suunnittelisi ensi vuodelle jotakin todella repäisevää? Aina voi myös käydä läpi omaa Bucket Listiä ja päivitellä sitä vaikkapa tuoreemmaksi, sekä pohtia omia matkailutottumuksia.

Olen sitä mieltä henkilökohtaisesti, että kaikki kulkee jollakin tavalla käsi kädessä ja kaikella on tarkoituksensa. Elämä on hauras ja nyt jos koskaan kannattaa pohtia, mikä on oikeasti tärkeää elämässä. Minkälaiset asiat kiinnostavat aidosti ja mitkä matkat olisivat juuri niitä minulle oikeasti tärkeitä matkoja? Maailma on täynnä kaikenlaista upeaa, mutta meillä kaikilla on varmasti se jokin asia, joka on ylitse muiden. Voisiko myös omia matkailutapoja ja tottumuksia muuttaa jotenkin vai koittaako paluu takaisin vanhaan nykytilan jälkeen?SKYPE-TREFFIT JA YHTEYDENPITO LÄHEISIIN

Tällainen tilanne herättelee meitä kaikkia varmasti jollakin tavalla niin elämäntapojen, matkailutottumuksien, työtilanteen kuin monien muiden tärkeiden asioiden saralla. Tällaisena aikana on myös äärimmäisen tärkeää muistaa lähimmäisenrakkaus ja pitää yhteyttä omiin ystäviin ja sukulaisiin niillä tavoin, kuin vain voi.

Otetaan joka päivä puhelu eri sukulaiselle tai ystävälle tai sovitaan lauantai-illaksi Skype -dinner ulkomailla asuvien läheisten kanssa. Moni meistä viettää myös erilaisia merkkipäiviä nyt tämän poikkeustilan vallitessa. Sen sijaan, että lipittäisi yksin skumppaa sohvan nurkassa, niin mitäpä jos viettäisikin illan videopuheluiden muodossa ystävien kanssa yhdessä skumppaa sohvan nurkassa lipittäen? Eihän se ole sama asia kuin fyysinen läsnäolo, mutta on se sentään jotain. 🙂MUISTA, MIKSI OLEMME TÄSSÄ TILANTEESSA, MUTTA ÄLÄ VAIVU SYNKKYYTEEN

Nykytilanne ärsyttää varmasti monia ja jokainen meistä käsittelee tätä omalla tavallaan. Tylsyys on varmasti sana monien huulilla kotona makoillessaan, mutta kannattaa muistaa, miksi tämä tilanne on mikä on. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa tuntea, joten ollaan suvaitsevaisia ja annetaan toistemme käsitellä asiaa tavallamme. Ollaan läsnä läheisillemme niin hyvin kuin suinkin pystymme ja tehdään päivistämme niin hyviä, kuin voimme.

Nykytilanteen vakavuutta ei voi kiistää. Ei kuitenkaan kannata vaipua synkkyyteen, sillä se ei auta ketään ja kaikkein vähiten itseä. Pysytään yhdessä positiivisena, noudatetaan ohjeistuksia ja luodaan hyvää ilmapiiriä kurjan tilanteen keskelle. Kunnioitetaan omaa sekä kanssaihmisten terveyttä ja ollaan ymmärtäväisiä erilaisuuttakin kohtaan. Olemme aina olleet erilaisia ihmisiä ja olemme sitä nytkin, joten suvaitsevaisuutta peräänkuulutetaan edelleen.

Itse toivoisin näkeväni enemmän yhteen hiileen puhaltamista, kuin somekiusaamista, joka on valitettavasti nyt enemmän nostanut päätään. Vaikka emme kaikkien toimintaa osaisi ymmärtää (ei kaikkea aina pidä tai voikaan ymmärtää, olemmehan erilaisia), niin kiusaamiseen ja tuomitsemiseen ei ole kenelläkään oikeutta. Emmehän voi tietää, minkälaista taistelua toinen ihminen elämässään oikeasti käy läpi. Omaan toimintaamme me voimme kuitenkin vaikuttaa, joten keskitytään siihen, eikö niin? Kukaan meistä ei ole täydellinen.PYSYTÄÄN TERVEINÄ JA VIRKEINÄ, NOUDATETAAN OHJEISTUKSIA. AUTETAAN, KUNNIOITETAAN, VÄLITETÄÄN, YMMÄRRETÄÄN. PEACE AND LOVE.

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

13 Comments

 • INDIVUE

  Olipa mukava positiivisuutta huokuva postaus, jonkalaisia tarvitaan juuri tällä hetkellä! Täällä pääkaupunkiseudulla ainakin ovat ilmat viime päivinä hemmotelleet etäilijöitä ja kotoilijoita, joita myös me bloggaajat hemmottelemme blogeillamme.

  • Tiina Johanna

   Ihana kuulla, kiitoksia! 🙂 Positiivisuuden kautta pärjää parhaiten, oli asia mikä tahansa. Ainakin yleensä, heh. 🙂 Täällä Tampereenkin alueella on aurinko hellinyt viime aikoina mukavasti ja lenkkeily on leppoisaa, kun pysyy ruuhkaisimmilta paikoilta poissa!

 • Pirkko / Meriharakka

  Ainakin lyhyehköllä tähtäimelle taitaa olla niin, että me jo työelämästä pois jättäytyneet selviämme tästä muutoksesta vähimmällä, jos ei nyt lasketa pois jääneitä matkoja. Arki kotona kun sujuu pitkälti kuten aina ennenkin. Tosin ennen emmen tilanneet ruokaa kotiin, mutta voin hyvinkin ajatella, että tämän kriisin jälkeenkin tilaamme ainakin bulkkikaman kotiin – en ole koskaan erityisesti rakastanut supermarketissa viilipurkkien etsimistä.
  Jokunen sosiaalinen tapaaminen jää tietysti sekin välistä, mutta paljon matkustavina niin niitä jää muulloinkin, eli yhteydet ovat somen ja puhelimen ja mailin varassa.

  Käsityöt ja askartelu … pitäisiköhän kevätsiivoushengessä siivota pois ne viimeisetkin keskeneräisiksi jääneet tekeleet 🙂

  • Tiina Johanna

   Itse olemme miehen kanssa vielä kaupassa käyneet itse, mutta kyllä huomaa, että moni on siirtynyt tilaamaan ruokia verkon kautta. Pitäisi ehkä ihan uteliaisuudesta itsekin sitä vaihtoehtoa jossakin kohtaa kokeilla! Heh. Itsellä tämä on vaikuttanut negatiivisesti töihin, opintoihin ja valmistumiseen (olen valmistumassa matkailualalle..) ja tanssiharrastukseeni. Mutta minkäs teet. 🙂 Heh, toivotaan että nämä omat käsityöprojektit eivät jäisi keskeneräisiksi, mutta en lupaa mitään. 😀

 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta

  On kyllä tavallaan hauska huomata, miten paljon yhtäkkiä aikaa kaikilla onkin keskittyä pelkästään siihen omaan tilaan ja on pakotettuna lomailemaan kotona. Monelle se kyllä tekee todella hyvää, vaikka tilanne ei muuten olekaan toivottu. Hyviä vinkkejä. 🙂

  • Tiina Johanna

   Niinpä, ihan totta. Kyllä itse tavallaan tykkään siitä, että nyt on pakko laittaa kaikki matkailuun liittyvä fyysinen meneminen taka-alalle ja nyt vain keskitytään tähän kotona rästissä oleviin töihin ja koulujuttuihin. Ei ole nyt tekosyitä olla tekemättä niitä enää. Mutta eihän tämä silti ihanteellinen tilanne ole millään tapaa, kunhan yritämme tehdä kurjasta ja oudosta tilanteesta niin hyvän kuin voimme. 🙂

 • Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Me ollaan käyty paljon luonnossa ja ihan vaan metsässä kävelemässä. Täällä on sen verran vähän ihmisiä, ettei reissuilla tule vastaan kun korkeintaan pari ihmistä.
  Ilmoittauduin myös avoimeen AMK:hon, jossa voi suorittaa verkko-opintoja. Myös dokkareita on tullu aika paljon katottua Netflixistä ja Dplaystä.
  Instassa tulee selattua muiden matkakuvia päivittäin, ja samalla haaveiltua uusista matkoista, mitä sitten joskus pääsee toteuttamaan.
  Tsemppiä sinne!

  • Tiina Johanna

   Kuulostaa hyvältä. Olisi ihana itsekin päästä vielä syvemmälle luontoon nauttimaan, meidän lähellä ei kävelymatkan päässä oikein ole sellaiseen mahdollisuutta. Lähinnä pyrin välttämään ruuhkaisimpia kaupunkipuistoja ja suosituimpia lenkkipolkuja, heh. Matkakuvat virkistävät aina ihanasti päivää, niitä on mukava katsella (ja jakaa itsekin)! 🙂

 • Sandra

  Ihana hyvänmielen postaus, kiitos. Itseä ahdisti tilanne ja pieni asunto aluksi, mutta nyt olen hyväksynyt tilanteen. Aika menee hurjan nopeasti, tuntuu kuin koko ajan olisi ilta ja nukkumaanmenoaika. Onneksi töitä on riiittänyt ja etäopinnot pitävät huolen siitä, että hommaa on.

  Olen testannut jo melkein kaikkia vinkkejäsi ja lisäksi jopa päätynyt leipomaan 😀

  • Tiina Johanna

   Onneksi ihminen on sopeutuvainen, kaikkeen tottuu ajan kanssa.. 🙂 Onneksi tämä tilanne on vain poikkeustilanne, eikä kestä ikuisesti, ainakaan toivottavasti.. Hyvä että puuhaa riittää, sillä se aika nopeasti menee! Leipominen onkin hyvä idea, täytyypä itsekin kokeilla sitä. 🙂

 • Lotta-Maaria / Dolphin Perspective

  Mainioita vinkkejä! Tää on kyllä ollut jännä huomata, että tekemistä löytyy kotoa vaikka miten paljon. Niin paljon, että tarvitsee viel pari viikkoa lisää! Ainoa juttu joka vähän häiritsee: arkipäivinä tulee liikuttua normaalisti yllättävän paljon! Vaikka päivittäisillä lenkeillä on jonkin verran pituuttakin, tuntuu aktiivisuus jäävän aika alhaiseksi

  • Tiina Johanna

   Itsekin olen huomannut, että kaikenlaisia pikkuhommia on kotona alkanut kehkeytyä ja yhtäkkiä tuntuu, että niitä olisi vielä enemmän kuin aiemmin! Heh. Olen tuosta aktiivisuudesta samaa mieltä, sillä vaikka päivittäin tulee lenkkeiltyä tai muutoin kotona treenaillen, niin sellainen yleinen aktiivisuustaso on ehkä vähän laskenut. Johtuu tosin itselläni enemmän siitä henkisestä puolesta, kun mieli ei ole niin virkeä tämän tilanteen vuoksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *