Porto,  Portugali

Porto – Täydellinen viikonloppukohde


*Artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä


Porto, tuo monien suosiossa oleva Portugalin pohjoisosassa sijaitseva rosoisen kaunis kaupunki on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee rannikolla, Douro-joen varrella. Vietimme ystäväni kanssa Portossa viihtyisän viikonlopun vuoden 2022 alkupuolella ja vaikka ilma oli paikoin viileämpi, saimme nauttia myös lämpimästä auringonpaisteesta ja herkullisista terassikahveista joen rannalla, jopa ihan ilman takkia.

Portossa parasta on ehdottomasti kaupunkielämä ja päämäärättömästi paikkojen kiertely oman maun mukaan, mutta jotta viikonloppureissu ei ihan haahuiluksi menisi, niin ajattelin silti koota vinkiksi omasta mielestäni kaupungin kivoimmat nähtävyydet ja puuhat.BAIRRO RIBEIRA

Ribeira on kaupungin historiallinen keskusta ja se ylettyy aina Douro-joen rantaan saakka. Tämä mutkittelevia ja mielenkiintoisia kujia täynnä oleva vanha kaupunginosa on ehdottomasti oma suosikkini Portossa. Värikkäitä, kauniita ja rosoisia rakennuksia, kiinnostavia yksityiskohtia, upeat jokinäkymät ja alueen pirteä tunnelma saivat meidät heti vakuuttuneeksi siitä, että olimme valinneet majapaikkamme Porto River Aparthotelin* juuri oikeasta paikasta. Mikä olisikaan ollut ihanampaa, kuin herätä aamuisin nautiskelemaan aamukahvit katsellen ikkunasta avautuvia jokinäkymiä auringon noustessa taustalla?

TUTUSTU TÄSTÄ RIBEIRAN JA PORTON PARHAISIIN MAJOITUKSIIN BOOKING.COMISSA!

Näkymä ikkunastamme Porto River Aparthotelissa*


Ribeira kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle ja kätkee itseensä kaunista arkkitehtuuria ja väriloistoa, sekä historiallisia nähtävyyksiä aina barokkilaistyylisistä kirkoista erilaisiin museoihin ja ravintolakulttuuriin. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat ehdottomasti Torre dos Clérigos, Clérigosin kirkon 76 metriä korkea kellotorni, sekä Sao Benton vanha rautatieasema.


Moni nappaa itselleen myös viihdykkeeksi risteilyn pitkin Douro-jokea sekä pyörähtää näyttävän, 1886 ranskalaisen Gustave Eiffelin kädenjälkeä mukailevan harmaan Ponte Luis I -sillan yli joen toiselle puolelle Vila Nova De Gaiaan ihastelemaan näkyviä vastarannalta sekä tutustumaan esimerkiksi vanhoihin portviinikellareihin. Me hyppäsimme täällä myös kaapelihissin kyytiin katselemaan maisemia hieman korkeammalta!

Näkymiä Vila Nova De GaiastaPORTON KATEDRAALI JA KIRKOT

Porton katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, vaikkei kuitenkaan omasta mielestäni ehkä ulkoisesti se kaunein. 1100-luvulla rakennettu katedraali on kuitenkin suosittu kohde eikä sitä kannata vierailullaan jättää väliin. Muita näkemisen arvoisia katedraalin lisäksi on kaupungin lukuisat eri barokkilaistyyliset kirkot, joista osa on koristeltu kauniisti sinivalkoisilla laatoilla, eli azulejoseilla. Näistä ehdottomasti tunnetuin on varmasti Igreja Do Carmo ja heti sen kyljessä oleva Carmelitas, jonka seinustalla käy päivittäin kasoittain ihmisiä nappaamassa itselleen sen “the” instagram kuvan.

Sinivalkoisia laattoja voi Igreja Do Carmon lisäksi ihastella myös muun muassa Chapel of Souls -kappelissa ja Igreja De Santo Ildefonso -barokkikirkon julkisivussa, sekä Igreja de Santa Claran ulkoseinustoilla, näin muutama mainitakseni. Me emme kirkoissa sisällä käyneet pyörimässä, sillä itse en ole näistä hirveän kiinnostunut ja nykyään koen jopa eräänlaista kirkkoähkyä, mutta ulkopuolelta näistä tuli kuitenkin useat katsastettua. Mikäli kirkot kiinnostaa, niin Portossa näitä riittää ja jokainen on varmasti näkemisen arvoinen myös sisältä, joten en voi olla suosittelemattakaan!

Clerigosin kirkko
Torre dos Clerigos
Igreja Do Carmo & Carmelitas


MIRADOURO DA VITÓRIA

Erinomainen tapa saada kokonaisvaltainen kuva kaupungista on kiivetä jollekin sen hyvistä näköalapaikoista, joista ehkä suosituin on Miradouro da Vitória näköalatasanne. Täältä avautuu mahtavat näkymät kaupungin ylle kohti Douro-jokea ja Dom Luis I siltaa ja täältä on hyvä bongailla eri paikkoja ja rakennuksia ympärillä.


LIVRARIA LELLO

En ole mikään lukutoukka, mutta Harry Potter -kirjasarjan olen lukenut ja vieläpä moneen kertaan. Kirjasarjan suurena fanina oli tämä viikonloppu Portossa myös erittäin mielekäs siksi, että Portossa on muun upeutensa lisäksi myös Harry Potterin luojaa, kirjailija J.K Rowlingia inspiroineita paikkoja. Livraria Lello on Portugalin yksi vanhimpia kirjakauppoja ja myös suosittu vierailukohde sekä yleisesti turistien keskuudessa että myös erityisesti Harry Potter -fanien kesken.

Kirjakauppaan on 5 euron suuruinen pääsymaksu voucherin muodossa, mutta tämä summa hyvitetään sinulle tehdessäsi ostoksia vähintään kyseisellä summalla kirjakaupassa. Itselleni mukaan tarttui Harry Potter and The Deathly Hallows -kirja englanninkielisenä versiona, mutta olisin maksanut vitosen ihan vaikka muuten vain, sillä kirjakauppa on todella ihastuttava sisältä ja sen kiemurtelevassa punaisessa portaikossa oli hauska pyöriä edes takaisin. Tämä kyseinen portaikko toimi myös inspiraation lähteenä kirjojen Tylypahkan velhokoulun muuntautuville portaille.

TUTUSTU TÄSTÄ PORTON OPASTETTUIHIN KIERROKSIIN MYÖS SISÄLTÄEN PÄÄSYN LIVRARIA LELLOON!

Livraria Lello Official Website

Livraria LelloMUUTA KOETTAVAA JA NÄHTÄVÄÄ

Portossa on paljon koettavaa ja nähtävää ja tässä oli vain omat suosikkini, eli kermat kakun päältä. Historiallisten nähtävyyksien, kirkkojen sekä museoiden jälkeen parasta antia on vain rentoutua hyvän ruoan ja juoman parissa ja tutustua kaupungin maittavaan ravintolatarjontaan sekä ihastella rauhassa upeaa auringonlaskua Dom Luis I sillalta.

Portossa on tarjolla useita hyviä ja mielenkiintoisia opastettuja kävelykierroksia, josta saa irti niin tietoa kaupunginosista ja kaupungin historiasta kuin myös hieman tärppejä liittyen Harry Potteriin ja kirjasarjaa inspiroineisiin paikkoihin. Kannattaa poiketa myös kupposella kuumaa sekä Pasteis de Natalla Majestic Caféssa, jossa myös J.K Rowlingin kerrotaan viettäneen paljon aikaa kirjoittaen kirjasarjan ensimmäistä osaa.


TUTUSTU PORTON OPASTETTUIHIN KIERROKSIIN JA NÄHTÄVYYKSIIN!

ONKO MAJOITUS HAKUSESSA? NAPPAA PARAS MAJAPAIKKA BOOKING.COMISTA!Meidän viikonloppumme Portossa oli erittäin onnistunut kaupunkia kierrellen, nähtävyyksiin tutustuen, hyvää ruokaa nauttien ja putiikeissa pörräten. Vaikka Porto kaikessa komeudessaan viihtyisä onkin, en silti vaihtaisi Lissabonia siihen. Portossa ei vain ole minulle henkilökohtaisesti “sitä jotain”, mikä taas Lissabonista löytyy. Voisin silti ehdottomasti matkata Portoon koska tahansa uudelleen viikonloppua viettämään ja jäihän sinne vielä tutkittavaakin!

PINNAA VINKIT PORTOON TALTEEN PINTERESTISSÄ!


OLETKO SINÄ KÄYNYT PORTOSSA? JAA OMAT VINKKISI, KOKEMUKSESI JA AJATUKSESI KOMMENTTIKENTTÄÄN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinaunderthecoconut
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

*Kaikki artikkelin kuvat: Tiina Johanna, bloggaaja
*Kuvien editointi: Loov.fi “Tropical blues” presets – tutustu!

14 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  En ole käynyt Portossa ja Lissabonissakin vain lyhyesti, kun siellä oli joskus välilasku. Olin aina ajatellut, että Porto on noista kahdesta se kiinnostavampi, mutta Lissabon kieltämättä vaikutti todella mukavalta. Seuraavalla Portugalin reissulla haluan ainakin käydä Portossa, mutta Lissabon vaikutti tosiaan niin kivalta, että haluan sisällyttää matkaan myös sen.

  • Tiina Johanna

   Voin kyllä ehdottomasti suositella Portoa käymisen arvoisena kohteena, tykkäsin kovasti, vaikkei se itseni kohdalla Lissabonin tunnelmaa voitakaan. Se on kuitenkin mielipidekysymys, toiset taas tykkäävät enemmän Portosta. 🙂 Sitä en tiedä, miksi näitä kahta edes täytyisi toisaalta verrata toisiinsa, kun ovat kuitenkin toisaalta täysin erilaisia kaupunkeja! Molemmissa paljon hyvää ja mielenkiintoista. 🙂 Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi sitten, kun niiden aika tulee.

 • Merja / Merjan matkassa

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Harmi, ettei Portoon ole tällä hetkellä suoria lentoja Suomesta. Ennen koronaa pyörittelin Portoa monta kertaa “suunnittelupöydällä” mutta siellä käynti jäi valitettavasti tekemättä. Menitkö Lissabonista junalla vai millä pohjoiseen?

  • Tiina Johanna

   Eiköhän ne suorat lennot sieltä vielä aukene jossain vaiheessa, mutta toki voi aina tulla myös Lissabonin kautta! 🙂 Me menimme bussilla, mutta välimatkan pääsee niin junalla kuin bussilla helposti, eikä ole kovin hintavaakaan. Muutama tunti siinä bussissa meni matkaa taittaen, mutta ihan rennosti se sujui ja haitatta. Tervetuloa vain tänne Portugalin aurinkoon sitten, kun sopiva hetki eteen sattuu!

  • Sini matkakuumeessa

   Kun Suomessa opiskelijoilla on haalarit niin Portossa (ja varmaan muuallakin Portugalissa) mustat kaavut niin kuin suoraan Harry Potterista. Törmäsin vaan yhteen opiskwlijaporukkaan puistossa niissä vaatteissa. Näytti tyylikkäältä. Se kirjakauppa oli ihana. ❤️

   • Tiina Johanna

    Joo täällä Portugalissa ne mustat kaavut on ihan kaikkialla opiskelijoilla päällä ja niihin liittyy erinäisiä paikallisia rituaaleja, jotka ei itseasiassa ole kovin hehkeitä ja ihania. 😀 Uudet opiskelijat laitetaan tekemään kaikenlaisia tempauksia kaapujen kanssa eikä niitä saa pestä, hehe. Näihin törmää vähän siellä ja täällä aina täällä Lissabonissakin.

 • Mari / Kodinvaihtaja

  Upea juttu tuo sisäänpääsymaksuna käytetty voucher. Ostelen liian harvoin
  matkamuistoja ja noin tulisi ostettua!

 • Anne | Elämää Nomadina

  Porto tuntuu olevan sellainen kaupunki, johon kaikki siellä käyneet ihastuvat! Ja näiden kuvien perusteella on kyllä helppo uskoa, että itsekin siellä viihtyisin, vaikka vähän pidempäänkin. Meillä oli tarkoitus käydä Portossa Portugalin reissulla nelisen vuotta sitten, mutta pohjoisosassa kiertely jäi silloin kuitenkin seuraavaan kertaan, kun aika oli rajallinen. No, varmaankin ensi vuonna päästään viimein tutustumaan tähänkin kaupunkiin!

 • Sanna I Seven Seas

  En ole koskaan käynyt, mutta näyttää kyllä ehdottomasti käymisen arvoiselta paikalta ja mukavalta viikonloppu kohteelta! Aivan huikeita jälleen nuo vanhat ihanat rakennukset. Ja olipas mielenkiintoisen ja kiehtovan näköinen tuo kirjakauppa.

 • Pirkko / Meriharakka

  Toistaiseksi olen viettänyt Portossa vasta yhden päivän, mutta kyllä nuo Douro-joen rannat jäivät positiivisessa mielessä mieleen! Tuon kirjakaupan kun olisin silloin tiennyt, niin olisin ehdottomasti halunnut siellä käydä – ei niinkään Harry Potterin takia, kuin vaan hienoisena kirjafanina.

  • Tiina Johanna

   Juu tuo kirjakauppa oli kyllä hieno ja kokemuksena mielenkiintoinen, faneille ja muutenkin. Portossa on paljon kiinnostavia kohteita ja historiaa kyllä. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d