Matkasuunnitelmat,  Nizza,  Ranska,  Uncategorized

Nizza & Etelä-Ranska – Matka joka jäi tekemättä


Monen muunkin matkailijan tavoin myös meillä peruuntui kevään osalta matka nykytilanteen vuoksi. Tämä oli myös ensimmäinen matka, jonka olemme koskaan joutuneet täysin perumaan, tämäkin vain tilanteen pakon vuoksi. Matka oli varattu minulle ja äidilleni äitini 60 -vuotissyntymäpäivien kunniaksi ja matkakohteeksi valikoitui tällä kertaa kaunis Etelä-Ranskan seutu ja tukikohtana olisi toiminut vilkas Nizza. Tämä matka jäi nyt kuitenkin tekemättä.

Matkan peruuntuminen harmittaa aina. Pakko silti sanoa, että olemme onnekkaita siinä, että tämä oli ensimmäinen matkaperuutus elämäni aikana ja toivottavasti näitä ei ainakaan paljoa tule tulevaisuudessakaan vastaan. En kuitenkaan aio surkutella asiaa sen enempää, sillä it is what it is. Mieli virkeänä pidän nokan kohti tulevaa ja Etelä-Ranska kauneuksineen kyllä odottaa vielä tulevaisuudessakin. Ajattelinkin, että olisi mukava uppoutua matkatunnelmiin tulevasta haaveillen, ei menetettyä murehtien.

@ kuvapankki Pixabay


Nizza – täydellinen tukikohta Rivieran tutkimiseen

Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki täynnä hulinaa, luksusta ja välimerellistä tunnelmaa. Sininen meri ja ranskalainen tyyli houkuttelee, erityisesti vanhankaupungin kadut ja kauniit rakennukset ovat mielenkiintoista ihasteltavaa. Tätä vanhaakaupunkia ja merimaisemaa odotimme itse kaikista eniten, sillä luksuselämä ei taas ole niinkään omaan makuuni.

Hyviä syitä, miksi valitsimme juuri Nizzan kohteeksemme edullisten lentojen lisäksi oli myös kaupungin helppous ja hyvä sijainti. Nizzan hintataso on toki monia muita Etelä-Euroopan rantakaupunkeja korkeampi, mutta suomalaiseen hintatasoon tottuneena emme tätä pitäneet esteenä. Nizzassa on myös helppo liikkua paikasta toiseen kävellen ja pidempiä matkoja varten löytyy kaupungista toimiva julkinenkin liikenne.

@ kuvapankki Pixabay


Upeita päiväretkikohteita vieri vieressä

Nizza on erinomainen tukikohta muun Etelä-Ranskan tutkiskeluun ja juna- sekä bussimatkat hoituvat helposti ja kohtuu nopeasti eri kylien ja kaupunkien välillä. Läheltä löytyy useita mielenkiintoisia pieniä ranskalaisia kyliä ja kaunista rantaviivaa sekä henkeäsalpaavaa maisemaa.

Ympäriltä löytyy esimerkiksi elokuvajuhlistaankin tunnettu Cannes, kauniista vanhastakaupungistaan tuttu Antibes sekä ehkä Rivieran yksi ihanimmista helmistä, Villefrance-sur-Mer. Myös Saint-Jean-Cap-Ferrat on suosittu päiväretkikohde sekä tietenkin lähellä sijaitseva formuloista ja luksuselämästä tunnettu Monaco. Näiden lisäksi ihastuin ikihyviksi Eze -nimiseen pikkukylään, jossa yhdistyy kauniisti vuoristokylän idylli ja upeat merinäkymät.

Tällä erää nämä kaikki ihanat vanhat kaupungit, mukulakivikadut, pienet mielenkiintoiset kujat ja rakennukset, sekä vuoristokylät merimaisemineen jäävät kuitenkin odottamaan tulevaa. Matkaa on tunnelmoitu paljon kuvien ja kiinnostavien blogipostauksien muodossa ja sitten kun mahdollisuus jälleen koittaa, niin tämä tutkimusmatka Etelä-Ranskaan koittaa. Sitä odotellessa halusin kuitenkin jakaa myös teille muille luettavaksi ihania blogiartikkeleita näistä edellämainituista kohteista ja Nizzan värikkyydestä, joiden parissa itsekin olen fiilistellyt. 🙂

Monaco @ kuvapankki Pixabay
Eze @ kuvapankki Pixabay
Villefrance-sur-Mer @ kuvapankki Pixabay


Oletko sinä päässyt käymään Nizzassa ja nauttimaan Ranskan Rivieran tunnelmasta? Minkälaisia muistoja paikasta on jäänyt? Kerro kommentteihin! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

16 Comments

 • Piyya / Levoton Sielu Maailmalla

  Kaunis kiitos linkkauksesta 💗
  Ymmärrän hyvin harmiruksesi ettet päässyt vielä tuonne odotetulle matkalle, onneksi uusi mahdollisuuksia tulee varmasti.
  Minä olin myös haaveillut uudesta matkata nyt keväälle tai kesälle Nizzaan, sen vetovoima on kyllä uskomaton. Odotetaan, haaveillaan ja pysytään terveinä.

  • Tiina Johanna

   Hyviä ja inspiroivia tekstejä on aina kiva linkata eteenpäin <3 Nizza on varmasti todellakin huikea, odotan kyllä innolla, että sinne vielä joskus pääsen! Kaikki aikanaan. 🙂 Terveys edellä nyt kuitenkin. 🙂

  • Tiina Johanna

   Niinpä, niin monella on meistä nyt mennyt suunnitelmat uusiksi ja jäihin. Terveys edellä täytyy mennä ja tilanne on mikä on, mutta ainahan sitä saa silti harmittaa. Kyllä varmasti pääsemme, on se vaan varmasti kaunis paikka ja ehkäpä reissu tuntuu sitten vielä hieman paremmalta kaiken tämän jälkeen. 🙂 Jaksamisia sinnekin! 🙂

 • Johanna V.

  Voihan välimeren kauneus.. Harmittaa varmaan erityisesti, koska kyseessä oli juhlamatka, mutta toivottavasti pystytte perhepiirissä kuitenkin juhlistamaan äitisi syntymäpäiviä vähintään yhtä prameasti. Valitettavasti omat Ranskan kokemukset rajoittuvat välilaskuun Pariisin kentällä ja viinit olen toki ottanut haltuun näin etänä kohteesta 😀 Ehkä sitten joskus..

  • Tiina Johanna

   Niinpä :/ Eiköhän me jotakin juhlaa keksitä. <3 Kurjaa aikaahan tämä on monelle muullekin erilaisia juhlapäiviä viettäville ja vaikka tässä nyt onkin isommista asioista kyse, niin kyllä on ihan sallittua olla harmissaan. 🙂 Itsekin olen tähän mennessä vain lentänyt Ranskan yllä ja sen ohi, toivottavasti siis vielä pian pääsisimme ihan maahankin tutustumaan. Heh. 🙂

 • Reeta / Tarinoita valoisista maisemista

  Olen käynyt Nizzassa kolmesti ja ensimmäinen soolomatkanikin suuntaui sinne, joten kaupungilla on erityinen paikka sydämessäni. Menton, Antibes, Cannes sekä Monaco on koettu, samoin Italian puolen Ventigmilia, jossa piipahdin pizzalla. Nizzan seutu on helppoudessaan ihana ja tunnelmallinen. Marc Chagall -museo on ollut yksi mieleenpainuvimmista vierailukohteista. Toivottavasti teidänkin matkanne toteutuu piakkoin!

  • Tiina Johanna

   Oi että, kuulostaa ihanalta. Olen kuullut, että se olisi myös hyvä soolomatkakohde, täytyykin tulevaisuudessa miettiä tätäkin vaihtoehtoa. 🙂 Italian puolella houkuttelisi myös piipahtaa, ehkäpä jonkinlainen junatrip siis vielä luvassa. Pidetään peukkuja, että pääsisimme kaikki matkailemaan taas pian, tavalla tai toisella. 🙂

 • Anne/ Matkahetket

  Harmillista kun matkanne peruuntui, mutta juuri oikea asenne nyt unelmoida Nizzasta, vielä sinne joskus pääsee matkustamaan! Itse olen käynyt Etelä-Ranskan laventelipelloilla ja pikkukylissä juuri Nizza tukikohtana ja kaupunki ja koko seutu ovat aivan hurmaavia. 🙂 Nizzassa pidän kaupungin boheemista rosoisuudesta ja tietysti hienosta rannasta.

  • Tiina Johanna

   Kiitos ihanasta kommentista ja eiköhän me kaikki vielä reissuun päästä. 🙂 Kuulostaa kyllä niin houkuttelevalta kertomasikin ja selvästi kohdevalinta osui meillä kohdalleen, vaikkei nyt vielä päästykään matkaan lähtemään. Nuo pienet kylät on kyllä varmasti todella kauniita ja mielenkiintoisia tutkittavia!

 • Terhi

  Ainahan se kirpaisee kun suunnitelmat kaatuvat. Nizza on yksi lempikaupungeistani juurikin luettelemiesi syiden takia. Kaunis, välimerellinen, helppo kaupunki. Edullinen ja toimiva joukkoliikenne. Paljon retkikohteita ympärillä. Suomalaiselle edullinen hintataso. Kaupungin ja rannan yhdistelmä samassa paketissa.

  • Tiina Johanna

   Näinhän se on ja kyllä sellainen saakin harmittaa, vaikka terveys edellä tässä nyt kuljetaankin. 🙂 Hyvä kuulla, että olen luetellut asiat ihan oikein ja että kuulopuheet ja oma lukemani tieto pitää paikkaansa. Varmasti matka tulee vielä uudelleen eteen sitten aika on jälleen otollinen, sillä Nizza ja Etelä-Ranska on varmasti todellakin näillä puheilla kokemisen arvoinen.

  • Tiina Johanna

   Ihanalta kyllä kuulostaa, varmasti erinomainen kohde tyttöjen reissuun! Toivottavasti päästäisiin kaikki pian reissujamme tekemään taas. Tavalla tai toisella. 🙂

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Just tänään ystävän kansa puhuttiin että parhaillaan jo mietittäis mitä mukaan Nizzan matkalle, jonka piti olla noin viikon päästä. Tunnen siis tuskasi! Ollaan oltu kolme kertaa aiemmin ja aivan rakastuttu sekä kaupunkiin, että sitä ympäröiviin kyliin! Nyt mietin, et lohdutuksena katselen vanhojen matkojen kuvia ja kirjoitan jutun niistä kylistä, joita en oo koskaan ehtinyt blogissa hehkuttaa.
  Tämän linkin alta monta juttua Ranskan rivieralta, mm. Menton, Antibes, Grasse, Cannes, Monaco, St-Paul-de-Vence.
  https://www.rantapallo.fi/kaukaahaettua/tag/ranskan-riviera/

  • Tiina Johanna

   No niin, tänään mekin olisimme virallisesti lähteneet matkaan, jos olisimme. No, nyt kävi näin. Toivottavasti pian pääsisimme. 🙂 Kiitos paljon linkistä, täytyy käydä lukemassa juttusi ja laittaa talteen seuraavaa matkakertaa varten. Tullut niin paljon uusia ideoita Nizzan matkan uusintaversiota varten, että täytynee tehdä sittenkin hieman ajateltua pidempi reissu! Hyvä vain! Heh. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *