Cascais,  Lissabon,  Portugali,  Sintra

SINTRA – VINKIT PORTUGALIN SATUMAISIMPAAN KAUPUNKIIN


*Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä


Sintra on ehdottomasti yksi koko Portugalin suosituimmista ja upeimmista vierailukohteista ja sen nähtävyydet koostuvat itse idyllisen kylän lisäksi peräti seitsemästä eri linnasta ja palatsista omine puisto-alueineen ja puutarhoineen. Sintran kaunein ja samalla myös tunnetuin helmi on tietenkin korkealla vuoren huipulla komeileva värikäs Palacio da Pena, eli Penan palatsi, joka tarjoaa mitä maagisimmat näkymät alas kohti puiston vehreyksiä ja kaunista Sintran kylää kahviloineen ja puoteineen.

Olen vieraillut Sintrassa jo useasti tutustumassa eri palatseihin ja nauttimassa kylän mukavasta tunnelmasta hyvän ruoan ja kuuman kahvikupposen, tai makoisan mojiton, merkeissä. Sintra sijaitsee vain reilu puolen tunnin junamatkan päässä Lissabonin keskustasta ja sinne matkaaminen on helppoa ja vaivatonta. Voit hypätä Sintraan vievän junan kyytiin esimerkiksi Rossion, Entrecamposin tai Sete Riosin juna-asemilta keskustasta ja matkailijalle ehdottomasti paras vaihtoehto ja hankinta Lissabonista kulkiessa onkin LISBOA CARD*, jonka avulla saa tuntuvia etuja eri ravintoloihin, ilmaisia sisäänpääsyjä useisiin nähtävyyksiin ja museoihin, sekä tietysti rajattoman kulun julkisilla kulkuneuvoilla sisältäen metron, bussin, raitiovaunun ja junamatkat Sintraan, Cascaisiin ja muille lähiseuduille.

Sintraan on saatavilla myös valmiiksi räätälöityjä retkiä loistavien oppaiden kanssa, joiden mukana pääsee helposti tutustumaan myös Sintran muuhun lähiympäristöön Cascaisin kalastajakylästä aina Cabo da Rocan tyrskyäville kallioille saakka.

Junan reittikartta (juna vihreällä)SINTRA, TAIANOMAINEN UNESCON MAAILMANPERINTÖKOHDE

Sintra on tunnettu UNESCOn maailmanperintöhde ja sen taianomainen tunnelma vetää puoleensa kävijöitä ympäri maailman. Sintrassa viihtyy niin reppureissaajat, turistiryhmät, kaverukset, soolomatkailijat, kulttuurinnälkäiset, luontomatkailijat kuin myös romantiikkaa hakevat pariskunnat ja ensitreffeilijät. Sintran vierailuun riittää vain yksi päivä, mikäli yksi päivä on ainoa mitä omassa aikataulussa on tilaa antaa tälle kauniille paikalle. Tällöin kannattaa napata ensisijaiseksi kohteeksi Penan palatsi maisemineen sekä tietysti sen puutarha. Sintran kylä on täynnä ihania kahviloita ja paikkoja lounaan varalle, joten näkäisenä ei tarvitse päivää viettää.

Vaikka yksi päivä ehdottomasti riittää Sintraan niin halutessaan, niin kannattaa muistaa, että Sintrassa on Penan lisäksi kuusi muutakin linnaa ja palatsia, jotka ovat myös erittäin tutustumisen arvoisia eikä kaikkea ehdi yhdessä päivässä valitettavasti käymään läpi vaikka kuinka yrittäisi (trust me, kokemusta on).

Tässä nyt listauksena Sintran parhaudet ja nähtävyydet, joista voi helposti poimia omat suosikit Sintran retkeä varten:


PALACIO DA PENA – PENAN PALATSI

Penan palatsi sijaitsee korkealla Sintran vuoren huipulla ja tarjoaa mitä kauneimmat maisemat alas laaksoon, sen vehreään luontoon ja Sintran kylään sekä sen ympäristöön. Tämä on myös Sintran suosituin nähtävyys ja samalla ehdoton must see -kohde, mikäli aika Sintrassa on rajallinen. Sekä sisältä että ulkoa viehättävä Penan palatsi on rakennettu 1800-luvulla romanttiseen roomalaisarkkitehtuuriseen tyyliin ja sen värikkyyden ja loiston näkee kauas. Palatsia ympäröi mielenkiintoinen noin 200 hehtaaria suuri puisto, jossa voi käydä rentouttavalla kävelyllä luonnon helmassa tai saada vaikkapa kunnon treenin pidemmänkin ylämäkilenkin muodossa halutessaan (tai joskus vahingossa, kuten allekirjoittanut).

Näin koronan aikaan on ollut ilo saada nauttia tästä nähtävyydestä melko rauhassa ja ilman tungoksia, mutta ainakin ennen koronan tuomia rajoitteita kohde on ollut lukeman ja kuuleman mukaan todella ruuhkainen ja oma vierailuaika kannattaakin pohtia tarkkaan. Välttyäkseen pitkiltä jonoilta lippuluukulla, voi hankkia oman sisäänpääsyn kätevästi jo etukäteen netistä:

PENA PALACE & NATIONAL PARK OF PENA SISÄÄNPÄÄSYQUINTA DA REGALEIRA

Quinta da Regaleira on Penan palatsin jälkeen varmasti suosituin vierailukohde Sintrassa, enkä yhtään ihmettele miksi. Tämä paikka on kuin astuisi omanlaiseensa satumaailmaan täynnä luolia, lampia, luontoa ja massiivisia vanhoja puita, maan alle syvälle ulottuvia suuria kaivoja ja tietysti myös täällä komeilee romanttisen kaunis Quinta da Regaleiran palatsi sekä kappeli. Täällä saa helposti aikaa kulumaan jopa tuplasti verrattuna Penan palatsiin, joten en suosittele näitä kahta samalle päivälle, tai jos niin välttämättä haluaa tehdä, niin mitään muuta ei varmasti päivään tule mahtumaan.

Quinta da Regaleira on oma suosikkini Penan lisäksi Sintran nähtävyyksistä ja tänne on palattava vielä toiste, sillä ensimmäisellä kerralla emme valitettavasti edes ehtineet puistokierroksen jälkeen sisälle palatsiin kellon ollessa jo melko myöhä, emmekä myöskään ehtineet näkemään puiston suosituinta maan alle johtavaa kaivoa, sillä sinne oli tällöin yli puolen tunnin jono harmiksemme. Saimme kuitenkin nauttia puiston lumosta auringonpaisteen lämmössä ja satuimmepa sopivasti paikalle juuri italialaisen oopperaesityksen harjoitusten aikaan, joten ei voi valittaa.

Helpottaaksesi omaa vierailuasi ajallisesti Sintrassa, voit valita myös opastetun retken minun suosikkikohteisiini, eli Penan palatsiin ja Quinta da Regaleiraan!

SINTRA, PENA PALACE & QUINTA DA REGALEIRA OPASTETTU RETKI

photo: Andrada Steliana “incaduda“, blog edit: Tiina Johanna/loov.fi presets*
photo: Andrada Steliana “incaduda“, blog edit: Tiina Johanna/loov.fi presets*
photo: Andrada Steliana “incaduda“, blog edit: Tiina Johanna/loov.fi presets*
photo: Andrada Steliana “incaduda“, blog edit: Tiina Johanna/loov.fi presets*CASTELO DOS MOUROS – MAURIEN LINNA

Castelo dos Mouros on edellä mainittujen lisäksi yksi suosituimmista kohteista Sintrassa. Tämä 700-800 -luvuilla rakennettu korkeista muureista koostuva linnake tarjoaa mahtipontiset näkymät jälleen kerran Sintran kylään ja ympäröivään luontoon sekä tietysti myös kohti Penan palatsia.SINTRA NATIONAL PALACE

Sintra National Palace on Portugalin vanhin palatsi. Se sijaitsee aivan Sintran kylän vanhassakaupungissa ja palatsin valkoiset savupiiput näkyvät jo juna-asemalle asti. Kohteena tämä on helppo ja melko nopea keskeisen sijaintinsa vuoksi ja sisältä erittäin kaunis ja kokemuksen arvoinen.

photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*
photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*
photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*MONSERRATE PALACE

Palácio de Monserrate on palatsihuvila, jossa yhdistyy kauniisti niin arabialainen kuin goottilainenkin arkkitehtuuri ja sitä ympäröi erittäin upea puutarha suurine aloekasveineen. Monserraten palatsi ei ole niin suuri vetonaula kuin aiemmat kohteet, mutta itse pidin tästä ja erityisesti tämän puutarhasta kovasti ja voin lämpimästi suositella vierailemaan myös täällä, mikäli aikaa riittää.

photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*
photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*
photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*
photo by: Heli Kivioja “helikivioja18“, blog edit: Tiina Johanna/ loov.fi presets*KULKEMINEN JA VÄLIMATKAT SINTRASSA

Kulkeminen Sintrassa onnistuu toki jalkaisin, mutta käveltävää on todella paljon ja korkeuserot voivat yllättää ensikertalaisen. Mikäli saapuu Sintraan junalla, voi kätevästi napata juna-aseman edestä taksin tai tuktukin haluamaansa kohteeseen, mutta itse suosittelisin edullisinta vaihtoehtoa: bussia. Kaikkien palatsien ohi kulkeva bussi kulkee aivan juna-aseman vierestä ja sen kyydissä pääsee kiertämään jokaisen haluamansa nähtävyyden omatoimisesti hop-on-hop-off tyyliin. Mikäli kuitenkin taksikyyti puhuttelee enemmän, suosittelen lataamaan paikallisten suosiman Bolt -kyytisovelluksen, jolla saa reilusti halvimmat taksikyydit.

Hyödynnä myös alekoodini “TIINALKQ” niin saat 5€ alennusta ensimmäisestä Bolt -kyydistäsi!

LATAA BOLT APP TÄSTÄ

Sintra bussikartta
Penan palatsiPINNAA ARTIKKELI JA VINKIT TALTEEN PINTERESTISSÄ!

Penan palatsi Sintrassa

OLETKO SINÄ JO KÄYNYT TUTUSTUMASSA SINTRAAN? MISSÄ KAIKKIALLA KÄVIT? JAA KOKEMUKSESI SINTRASTA KOMMENTTEIHIN! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinaunderthecoconut
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

*Kaikki artikkelin kuvat (ellei kuvassa toisin mainittu): Tiina Johanna, bloggaaja itse
*Kuvien editointi: Loov.fi “Tropical blues” presets, tutustu lisää täällä!


18 Comments

 • Sari / matkalla lähelle tai kauas

  Me ollaan vietetty päivä Sintrassa. Tuntui, ettei se riittänyt mihinkään. Ehdimme käymään Penan palatsissa ja Maurin linnoituksella.
  Olisiko syynä ollut myös se, että Penan palatsissa oli silloin todella paljon väkeä ja saimme jonottaa joka paikkaan.
  Kiva oli nyt kertomuksesi kautta päästä muihin kohteisiin.

  • Tiina Johanna

   Juu, yksi päivä on kyllä todella lyhyt Sintraan, kun sen laajuus saattaa yllättää ja olisi niin paljon kaikkea mukavaa nähtävää siellä. Voin vain kuvitella tuon ruuhkan palatsilla, nyt koronan aikaan on ollut ihana saada tutustua täällä nähtävyyksiin ilman suuria turistimassoja. Turismin lisääntyessä takaisin “normaalilukemiinsa” tulee tuskin enää tietyissä paikoissa sitten käytyä. 🙂

 • Marika / Matkalla Missä Milloinkin

  Kuulostaa siltä, että Sintrassa vierähtäisi helposti useampikin päivä. Näistä mainitsemistasi Quinta da Regaleira kuulosti lähtökohtaisesti pääkohteeltamme, luolien ja lampien satumaa kuulostaa ja kuvan perusteella näyttää upealta.

  • Tiina Johanna

   Kyllä ehdottomasti saa useammankin päivän kivasti kulumaan Sintrassa. 🙂 Quinta da Regaleira on todellakin yksi omistakin suosikeista, jota voin lämpimästi suositella ja varsinkin jos luonto kiinnostaa!

 • Raija Salo

  Portugaliin lähtemistä aina välillä mietitään. Sait kyllä kiinnostuksen heräämään nyt tähän alueeseen ja palatseihin. Olisi päästävä tänne Palácio de Monserrate! Rakastan arkkitehtuuria, puistoja ja puutarhoja.

  • Tiina Johanna

   Portugali on ihana maa ja täällä kyllä viihtyy hyvin pidempäänkin. 🙂 Sintrassa on myös itsessään tosiaan paljon kivaa nähtävää, joten suosittelen vierailemaan jos tänne suunnille matkanokka alkaa osoittaa! 🙂

 • Eveliina / Reissukuume

  Ööö, ei mulla muuta kuin että jäin tuijottamaan piiiiitkäksi aikaa tän postauksen kuvia! Ihan mielettömiä! 🙂 Ihan kuin jotain satukirjan kuvituskuvia. Tonne kun joskus pääsis.. 🙂

 • Mari / Kodinvaihtaja

  Itselle jäi vähän tylsä fiilis Sintran reissusta. Teimme sen virheen, että menimme omalla autolla ja parkkipaikka (ylihintainen) oli jossakin järkyttävän kaukana (kaikki paikat täynnä) ja sitten maksoimme tuktukista ylihintaa – vaikka tinkasin ja maksoin pyydetystä summasta jotain 50%. Käytiin Penassa (joka käsittämättömän upea) ja häivyttiin. Ehkä myöhemmin hitaasti viipyillen ja junalla!!!!

  • Tiina Johanna

   Voi kurjuus, olen aina itse pohtinut kuinka onnekas olen ollut tässä, että olen saanut tutustua tiettyihin nähtävyyksiin ilman suuria tungoksia näin korona-aikana. Ehdottomasti suosittelen ensi kerralla hyödyntämään julkisia kulkupelejä, niin pääsee halvemmalla ja Sintrasta löytyy myös monenlaista majoitusta, jos haluaa viipyä pidempään alueella ja tutkia kaikessa rauhassa. 🙂

 • Teija / Lähdetään taas

  Siis miten olenkaan voinut missata koko Sintran olemassaolon?? Näyttää ja kuulostaa kyllä ihan tosi kauniilta ja monipuoliselta. Täytyy ehdottomasti laittaa matkalistalle tulevaisuuteen! Kiitos vaan vinkeistä!

  • Tiina Johanna

   Sintra on kyllä sellainen, että joko se on bucket listin kärjessä joillakin tai sitten siitä ei ole onnistunut edes koskaan kuulemaan, välimuotoa ei ole tullut vastaan vielä kenenkään suusta. 😀 Ihana paikka on, joten tutustumaan vaan jos mahdollisuus eteen tulee! 🙂

  • Tiina Johanna

   On kyllä omastakin mielestä ihan omaa luokkaansa tämä paikka ja aivan ihana kohde viettää mukavaa päivää joko yhden tai useamman päivän/reissun muodossa. 🙂 Hyvin viihtyy!

 • Terhi

  Tuo Penan palatsi on tuttu, mutta muut palatsit eivät sitten enää olekaan. Mukavahan sitä olisi taas lähteä Lissabonin seuduille vaetelemaan, siellä viihtyy aina ja katseltavaa riittää.

  • Tiina Johanna

   Tuo on kyllä totta! Kohta olen täällä vuoden jo asunut (aika lentää siivillä) ja edelleen jaksan ja rakastan tutkia paikkoja täällä ja lähiseuduilla. Vasta äskettäin tein ensimmäisen ulkomaanmatkan Kap Verdelle yli vuoteen, kun kaikki aika ja reissuhimo on tullut käytettyä täällä uuden kotimaan tutkimiseen. 🙂

 • Sandra / The Present is Perfect

  Apua, miten upea paikka! En ollut kuullut aikaisemmin Sintrasta, ja nyt mietin, miten se voi olla mahdollista. Tuota ei varmasti pysty mitenkään kokemaan kunnolla yhdessä päivässä – riittääkö kaksikaan?! Upeita kuvia muuten otat, tätä oli ilo lukea ja katsella 🙂

  • Tiina Johanna

   Kiitos kovasti! 🙂 Suosittelen kyllä käyttämään kaksi päivää ainakin Sintraan, jos haluaa saada rentouttavan ja viihtyisän kokemuksen ilman juoksemista paikasta toiseen. Yhdessä päivässä ei paljoa ehdi, korkeintaan kaksi paikkaa ja nekin vauhdilla 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *