Barcelona,  Espanja

Barcelonan kautta kotiin


*artikkeli sisältää Airbnb alelinkin


Huhhuh, reissusta kotiuduttu. Oli ihan mahtavaa! Ei voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, mitä tämä kolmisen viikkoa sai aikaan. Toki on ennenkin tullut matkusteltua, mutta jotenkin reissut paranevat jatkuvasti ja tällä kertaa kotiinpaluu tuntui todella vaikealta. Minä koen aina sen kulttuurishokin vasta kotiinpaluun kohdalla, se on hirveää ja totuttelu ottaa aikansa. 


Olihan meillä pientä reissuväsymystä tosiaan ilmassa jo pari viimeistä päivää, mutta lähinnä siksi, että emme olleet kovin tyytyväisiä viimeiseen kohteeseemme. Matkan viimeiset neljä päivää ennen kotiinpaluuta vietimme Barcelonassa, hyvällä keskeisellä sijainnilla olevassa hostellissa. Hostelli oli mitä oli, ei hääppöinen mutta ajoi asiansa. Kaikki aterioinnit piti tällä kertaa hoitaa muualla, sillä enää ei ollut omaa keittomahdollisuutta. Onneksi läheltä löytyi kiva (tosin hieman kallis) kahvila, josta sai hyviä smoothieita ja terveellisiä aamiaisia. 🙂


Kiertelimme ensimmäisenä päivänä kaikki mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja keskustan nurkat läpi, sillä halusimme saada ne pois alta ennen seuraavan päivän väkipaljouksia Katalonian johtajan parlamenttipuheen vuoksi. Muutoin nämä mielenosoitukset ei oikeastaan näkyneet kaupungissa kummemmin. Saapumispäivänämme oli hässäkkää, sillä juuri silloin oli ollut kolme eri mielenosoitusta ja niiden vuoksi tuhansia ihmisiä liikkeellä, mutta muuten oli rauhallisempaa. Loppuajan rentouduimme kierrellen vanhaakaupunkia ja syöden hyvissä ravintoloissa ja tietenkin rannalla nauttien auringosta.


Mutta kuten sanoin, tällä kertaa Barcelona ei enää niin sytyttänyt. Hohto oli jotenkin nuupahtanut, turisteja oli älyttömästi liikaa meidän makuun ja joka nurkan takaa tuli aina joku tyrkyttämään huumeita vähintään sen viisi kertaa päivässä. Kaupunki on hieno ja sellainen, mikä jokaisen silti täytyisi päästä elämässään ainakin kerran toki kokemaan. Itse olen kerran aiemmin ollut, silloin paikka tuntui ihan huikealta! Nyt se oli jo nähty, tai sitten se vaan oli jotenkin muuten lässähtänyt..


Kokonaisuudessaan meidän reissu oli ihan mahtava! 

Valencia ja Alicante olivat ihania ja Barcelonakin ok. Seuraavan reissun suunnittelu pyörii jo kiivaasti päässä ja äkkiä on takaisin matkaan päästävä. Seuraavalla kerralla lisätään panoksia entisestään ja katsotaan mihin päädytään.

HUOM! Mikäli sinäkin haluat päästä nauttimaan persoonallisemmasta majoituspaikasta ja päästä fiilistelemään ihan normielämää reissussa pienen alennuksen voimin, niin tämän linkin kautta pääset AirBnB:ltä varaamaan ihania haluamiasi kohteita jopa 30€ alennuksella! Älä missaa!

<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: