Alicante,  Espanja

A for Alicante!


*artikkeli sisältää Airbnb alelinkin


Tämänkertaisen reissumme seuraava etappi: Alicante!

Viime viikko tuli siis vietettyä Alicantessa ihanassa auringonpaisteessa, jossa meillä oli myös AirBnb:n kautta asunto. Asunto oli vanhassa kaupungissa pieni mutta idyllinen ja persoonallinen koti. Täysin erilainen Valencian kotiin verrattuna (joka jäikin meidän suosikiksi), mutta oikein hyvä tämäkin ja vuoren rinteeltä maisemat oli aikas hyvät! 


Alicante oli Valenciaan verrattuna myös suurempi turistikohde. Vaaleat piirteet ja keskieurooppalaisten sekä myös suomalaisten puheensorina kuului katukuvassa paljon, paljon suuremmin. Kyllähän sieltä sitä aitoa Espanjaakin näkyi tottakai, mutta turistit ovat paikan aika hyvin omineet. 

Paikkana Alicante oli kuitenkin hieno. Kävimme paljon tutkimassa vanhaa kaupunkia ja testaamassa eri ravintoloita ympäriinsä, shoppailtuakin tuli jo jonkin verran täällä. Kävimme lenkkeilemässä ja pariinkin otteeseen kiipesimme vanhasta kaupungista Santa Barbaran linnoitukselle vuoren päälle tutkailemaan maisemia. Todella kokemisen arvoinen, ja nimenomaan kävellen, jotta pääsee parhaiten rauhassa maisemista nauttimaan.


Uimarantana Playa del Postiguet oli kiva, mutta paljon pienempi kuin Valencian suuri La Malvarrosa, asiansa ajava silti. Vinkkinä, hieman kauempaa Alicanten ydinkeskustasta löytyy isompi rantaviiva nimeltä San Juan sitä kaipaaville. Tänne aiomme suunnata seuraavalla kerralla.

Merivesi oli ihanan lämmintä. Kävelimme myös pitkin satama-aluetta ja rantakatua ja täälläkin päästiin viikon aikana saamaan hienoja ihmiskohtaamisia. Uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin tutustuminen reissussa on yksi parhaista asioista. Kaikilla on aina niin omat tarinansa.


Tällä hetkellä makaan hostellin sängyllä Barcelonassa, maha täynnä herkullisesta aamiaisesta. Tänne saavuttiin junalla Alicantesta eilen. Vähän reissuväsymystä ilmassa, mutta enää muutama päivä matkaa jäljellä niin kaikki aika täytyy käyttää hyväksi ja nauttia, kohta siispä kaupunkia katsomaan!

Seuraavaksi Barcelonan seikkailuja!

<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: