Monterey,  Yhdysvallat

Kalifornian Monterey tarjoaa kaunista luontoa ja idyllista tunnelmaa

Monterey Bay, California, Usa.


*sis. booking.com alennuslinkin

Karkoitimme San Franciscon suurkaupungin pölyt kannoiltamme ja otimme seuraavaksi suuntiman hieman alemmaksi rannikkoa, kohti Kalifornian vanhaa pääkaupunkia Monterey.

Monterey on pieni ja idyllinen kalastajasatamakaupunki Pohjois-Kaliforniassa, noin tunnin ajomatkan päässä enemmän tunnetusta Santa Cruzista ja hyvä lähtökohta kauniille 17-Mile-Driven maisemareitille.

Montereyn kaupunki on erinomainen paikka myös erilaisten merinisäkkäiden ja eläinlajien ystäville, sillä Montereynlahti on todella ravintorikasta aluetta ja alueella viihtyy todella runsas määrä merinisäkkäitä, kaloja ja lintulajeja. Montereynlahti on suojelualuetta.

Monterey Bay, California, Usa.


Monterey on ollut suosittu sardiiniteollisuuden keskus ja historiaan pääsee kätevästi tutustumaan Montereyn Cannery Row:lla. Nykyisin Cannery Row on turistikeskeinen alue ja täältäkin löytyy turistipuoteja sekä monenmoista ravintolatarjontaa.

Montereyn tunnetuin nähtävyys on Monterey Bay Aquarium, joka on maailmankuulu ja tekee paljon työtä myös merten ja merinisäkkäiden suojelun hyväksi. Tästäkin huolimatta jätimme tämän kohokohdan väliin, koska en koe tarpeelliseksi vierailla akvaariossa, jos vieressä on luonnon omaa tarjontaa ihailtavaksi. Vaikka en itse olekaan akvaarioiden ystävä saati tukija, niin jos johonkin täytyisi mennä, voisin tätä pitää fiksuimpana valintana.

Cannery Row, Monterey, California, Usa.
Cannery Row, Monterey, California, Usa.


Monterey on pieni ja nopeasti nähty kaupunki. Pieni keskusta putiikkeineen, Cannery Row, Monterey Bay Aquarium ja tietysti oleellisena osana kalastajakaupunkia on Fisherman’s Wharf. Satamasta löytyy myös turistimyymälöitä ja erilaisia mereneläviin erikoistuineita ravintoloita sekä suuri valikoima erilaisia Whale Watching -yrityksiä. Suosittelen jokaista tekemään hieman omaa taustatutkimusta valasretkistä ja niitä tarjoavista paikoista, jotta pääset eettisiä arvoja arvostavan ja eläinlakeja noudattavan retkentarjoajan kyytiin.

Tulen kirjoittamaan meidän omasta koko päivän kestäneestä valasretkestä seuraavassa artikkelissani lisää, joten pysy kuulolla. 🙂

Historic fisherman's town of Monterey, California, Usa.
Fisherman's Wharf, Monterey, California, Usa.


Majoitusmuotoja kaupungissa on monenlaista aina hulppeista ja hintavista viiden tähden elämyksistä vaatimattomampiin tienvarsimotelleihin. Meidän oma budjettimajoitus, The Stevenson Monterey, oli erittäin keskeisellä sijainnilla oleva yksinkertainen, mutta mukava tienvarsimotelli. Huoneemme oli suuri ja tilava, kylpyhuone remontoitu ja siisti ja huonesiivous toimi päivittäin erinomaisesti. Hintaan sisältyi myös aamiainen, johon kuului paahtoleipää, vohveleita, kananmunaa ja muuta leivänpäällistä, sekä muroja ja jugurttia. Kahvia ja teetä oli saatavilla 24/7 vastaanotossa.

Majoituksemme toimi moitteettomasti ja hyvän sijaintinsa puolesta kulkeminen jalkaisin joka paikkaan onnistui hyvin. Uimareille motellilta löytyy myös uima-allas, mutta itse en kylmään altaaseen tohtinut pulahtaa.

Pakko myöntää, että ilman valasretkitarjontaa en olisi varmasti koskaan Montereyhin eksynyt, mutta voin todeta, että onneksi eksyin. Paikka oli mukava ja luonnonläheinen, jossa pääsi rauhassa nauttimaan aamulenkistä merileijonia rantakivillä ihastellen ja tämä toimi hyvänä vastapainona suurkaupungin hulinalle. Viettämämme neljä päivää oli kylläkin itselleni hieman liikaa näin pienessä paikassa, joten ehkä vähempikin olisi riittänyt.

Sea lions enjoying the calm morning at Monterey Bay, California, Usa.
Sea lions at Monterey Bay, California, Usa.


Seuraavaksi suuntaamme valasretkelle ja tutustumaan 17-Mile-Driven kauniiseen luontoon, sekä pieneen Carmelin kaupunkiin.

Jos haluat varmistaa seuraavalle elämysmatkallesi edullisen ja hyvän majoituksen, hyödynnä tämä Booking.comin 15€ alennus seuraavassa varauksessasi! 🙂

Monterey Bay, California, Usa.


<3: Tiina Johanna

Seuraa matkassa mukana:
Instagram: @tiinajohannaaa
Facebook: Kookospalmun alla
Blogit.fi: Kookospalmun alla 


10 Comments

 • Suunnaton

  Onpa kaunista rannikkoa! Merileijonat ovat ehdottomasti plussaa 🙂
  Tämä oli kiva vinkki Kalifornian rannikolle, jonne varmasti jossain vaiheessa minäkin matkustan. Mielenkiinnolla odottelen postausta valassafarista.

  • Tiina Johanna

   Ehdottomasti kannattaa poiketa, jos rannikkoa pääsee matkaamaan enemmänkin. Mukava pieni paikka ja kaunista luontoa. Valassafarien runsas tarjonta on se isoin juttu tässä itselle, mutta onhan kaupungilla tärkeä osa historiassakin! 🙂 Valasretkestä tulossa postaus vielä tämän päivän aikana!

   Tiina

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Monterey on ihanaa seutua. Siellähän on kuvattu sarja Big Little Lies. Me aina joskus ajelemme vieraiden kanssa Highway 1:stä Carmeliin ja Moneteryhin, ja kaikki ihastuvat kyllä paikkaan. Tuohon, että Monterey on ollut Kalifornian pääkaupunkina lisäisin ehkä sen, että se oli joskus Meksikon ja Espanjan vallan alla. Siis silloin kun Kalifornia ei ollut vielä osa USA:ta. Mutta eipä sillä nyt hirmuista merkitystä, kiva kaupunki kuitenkin. Siellä on myös hirmu hyviä ravintoloita.

  • Tiina Johanna

   Oli todellakin mukava ja mielenkiintoinen paikka. Ihmisetkin erittäin ystävällisiä. Olet oikeassa, paikka on ollut sekä Meksikon että Espanjan vallan alla, pääkaupunkina toiminut siis silloinkin. Mukavaa, että vieraanne pääsee aina kanssanne kokemaan monenlaista maisemaa ja seutua! 🙂

   Tiina

 • Maarit - niceMatkaaja

  Tulipas vanhat muistot viiden vuoden takaa mieleen! Monterey on tosiaan hurmaava pikkukaupunki, mutta niin pieni, että päivä riittää siellä hyvin. Itse jatkoimme matkaa Carmeliin, josta voisin sanoa ihan samaa. Tosin järisyttävän upea biisi olisi houkuttanut jäämään pitemmäksikin aikaa. Ja tuota reittiä San Franista Carmeliin voisi ajella vaikka joka viikko ihan maisemien takia 🤗.

  • Tiina Johanna

   Juu olen ihan samaa mieltä, meidän neljä päivää Montereyssä oli ihan liikaa minun makuuni, mutta äitini kyllä viihtyi. Rauhallista oli, mutta aktiivista menoa kaipaavalle en ehkä noin pitkää aikaa suosittelisi.. 🙂 Valassafarin vuoksi otimme pidemmän ajan tänne, jotta olisi peruutus- ja siirtovaraa tarvittaessa, jos valasretki vaikka sään vuoksi joutuisi vaihtamaan ajankohtaa. Reittimaisemat oli kyllä todella kauniita, ei voinut kuin ihastella ja ihmetellä. 🙂

 • Sonja | FIFTYFIFTY

  Me posotimme omalla Highway 1 -reissullamme Montereyn ohi, koska olimme jo pysähdelleet niin monessa paikassa sinä päivänä. Tulimme juurikin 17-Mile-Drivelta ja majapaikkamme oli Santa Cruzissa. Kieltämättä tuolla olisi kyllä kiva piipahtaa, edes päiväksi. Neljä päivää joo kuulostaa ehkä turhan pitkältä ajalta tuolla. 🙂

  • Tiina Johanna

   Ettekä varmasti ole ainoita, olen usein kuullut että Santa Cruz kiinnostaa enemmän ihmisiä. Itse jäin siitä paitsi tällä kertaa, ensi kerralla voin sitten ottaa sen kohteeksi itselleni, oli varmasti mukava paikka sekin? 🙂 Oli Monterey kuitenkin miellyttävän positiivinen yllätys! Valassafarin vuoksi otimme pidemmän ajan tähän kaupunkiin, jotta olisi sitten varaa esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi siirtää retki toiselle päivälle jos tarve sellaiseen tulisi. Muutoin lyhyempi aika olisi todella riittänyt, ainakin minulle. 🙂

 • Anna | Tämä matka-blogi

  Käytiin tuolla joku 6-7 vuotta sitten. Olipa kiva paikka. Pakko vinkata, että tuolla on aivan loistava majoituspaikka nimeltään Four Sisters Inns. Hieman hintavampi tosin, mutta jokaisen dollarin arvoinen.

  • Tiina Johanna

   Monterey on kyllä miellyttävä ja idyllinen pieni paikka. Sopiva pysähdys yöksi tai kahdeksi, paikka on nopeasti nähty. Kaunista seutua joka tapauksessa. 🙂 Kiitoksia vinkistä, ehkä ensi kerralla voisi tuota sitten kokeilla! Nyt oli budjetti edellä lahjakkaasti tässä kohtaa, kun piti useampi yö viettää kaupungissa. Nuo koko päivän kestäneet valasretket imivät aikamoisen loven opiskelijan matkabudjettiin, joten edullisesti oli päästävä. 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *