Matkasuunnitelmat,  Vuoden parhaat

Alkuvuoden matkatunnelmia ja loppuvuoden suunnitelmia


Vuosi 2019 on vierähtänyt jo yli puolenvälin ja alkuvuosi on pitänyt sisällään monenmoista kommellusta ja tohinaa. Ennen seuraavan matkaseikkailun alkua ajattelinkin koota hieman yhteenvetoa vuoden alkupuoliskon jo toteutuneista matkakokemuksista ja katsastaa, mitä loppuvuodelle olisi vielä luvassa.

Vuotemme käynnistyi matkailun suhteen vasta maaliskuussa, sillä palasimme edellisiltä reissuseikkailuiltamme vasta joulukuussa 2018, kun muutimme takaisin Suomeen Espanjan Valenciasta. Viime vuoden parhaista paloista voit lukea täältä.Kolmisen kuukautta vietimme hiljaiseloa uudessa Suomen kodissamme kotiutuen ja koulu- sekä työjuttuja hoidellen. Ainoa reissumme tänä aikana oli Matkamessuille.

Maaliskuussa pääsimme kuitenkin vihdoinkin matkalaukut jälleen pakkaamaan ja ottamaan suuntimat kohti lentokenttää. Luvassa oli paluu kotikulmille Valenciaan, sekä hieman muutakin Espanjassa reissaamista.

Lisää alkuvuoden Espanjan matkastamme voi lukea näistä linkeistä:
Matkasuunnitelmia tehdessäni haluan aina löytää uusia matkakokemuksia ja uusia kohteita, mutta Espanja on minulle kuin toinen kotimaa ja tästä syystä tykkään sinne aina palata. Reissuihin mahtuu aina jotakin tuttua ja vanhaa, mutta myös jotakin täysin uutta ja kiinnostavaa.

Uutta ja kiinnostavaa tänä vuonna tarjosi minulle myös ensimmäinen USAn matkani, joka tapahtuikin heti toukokuussa. Vain parin kuukauden varoitusajalla päätimme lähteä äitini kanssa tutkimaan kaunista Pohjois-Kaliforniaa ja ihanaa San Franciscon kaupunkia. Matkaan mahtui upeita ja unohtumattomia kokemuksia aina Golden Gate Bridgen maisemista Alcatrazin vankilaan ja Pier 39:n merileijoniin, sekä 17-Mile-Driven maisemareitin ajelusta Monterey Bayn valassafariin.

Lisää San Franciscon ja Pohjois-Kalifornian matkasta näistä linkeistä:
Suuria matkaunelmia on siis toteutettu tänäkin vuonna ja vielä olisi lähes puolet vuodesta aikaa jäljellä. Paljon on ihanista maisemista ja upeista kokemuksista nautittu, joten toiveet ovat korkealla myös loppupuoliskon osalta.

Matkailun lisäksi tänä vuonna on kiritty kouluhommia runsain määrin eteenpäin ja loppu häämöttääkin jo. Aloitin työt mielenkiintoisessa uudessa tapahtuma- ja promootiofirmassa ja kyseinen keikkatyö sopii minulle erinomaisesti. Töiden myötä olen päässyt nauttimaan myös kesäfestareista ja muista hauskoista tapahtumista pitkin kesäistä Suomea.

Kotimaan matkailua on toteutettu hieman työreissujenkin ulkopuolella, kuten esimerkiksi päiväreissulla Kristiinankaupunkiin ja Merikarvialle. Lisää kotimaan matkailua olisi vielä luvassa kesän aikana ja ehkä jotakin siitä tänne bloginkin puolelle päätyy!Kaikkia loppuvuoden suunnitelmia emme vielä ole lyöneet lukkoon, mutta luvassa tulee olemaan ainakin lisää Espanjan matkailua ja Valenciasta sekä ystävistä nauttimista, lisää mielenkiintoista kodinvaihtomatkailua, pari pienempää kaupunkilomaa ja uusi mielenkiintoinen yhteistyöprojekti, josta tulen paljastamaan lisää vasta myöhemmin.

Luvassa olisi myös lisää hauskoja tapahtumatöitä sekä tietenkin matkailualan opintojeni saattaminen loppuun. Valmistujaisten lisäksi tänä vuonna saadaan juhlia myös paljon pelättyjä ja toisaalta kauan odotettuja kolmekymppisiäni, joten ei muuta kuin korkkarit kattoon!Mitä kaikkea teidän matkavuotenne on pitänyt sisällään tähän mennessä ja mitä olisi vielä luvassa? Kerro kommenttikenttään! 🙂

<3: Tiina Johanna

Seuraa matkassa mukana:
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

24 Comments

  • Tiina Johanna

   Ne on kyllä <3 Kävinkin lukemassa silloin tuoreeltaan kokemuksistasi ja alkuvuoden reissuistasi ja taisin jopa kommentoidakin. Ihania paikkoja päässyt sinullakin kertymään tälle vuodelle! 🙂 Määrät ehkä hieman eri, mutta onneksi ei ole kilpailu, heh. 😛 Hyviä tulevia reissuja!

   Tiina

   • Emilia/Merkintöjä maailmasta

    Mulla on samantapaisia ajatuksia Espanjasta ❤ Niissä reissuissa on yleensä jotain ihanaa tuttua mutta myös jotain uutta ja innostavaa.

    Tälle vuodelle on mahtunut kivasti kotimaanmatkailua ja lähiretkeilyä, kohokohta ollut ehdottomasti Sri Lanka ja Espanjan reissu oli tietysti ihana myös. Mulla on tiedossa Kenian reissu syksylle, jota odotan kovasti 😎

    Iloa töihin ja opiskelujuttuihin, kuulostaa hyvältä! Ja ps. täälläkin 30 vuotta kolkuttelee ihan pian ovella 😉

    • Tiina Johanna

     Sri Lanka oli varmasti ihana paikka! Haaveilen kovasti sinne pääseväni, mutta vielä toistaiseksi Aasia-neitsyys on ja pysyy. Ehkä ensi vuonna! 🙂 Tuo Afrikka on pyörinyt erityisen paljon omassakin mielessä viime aikoina, joten odotan mielenkiinnolla matkakuulumisiasi sieltä Keniasta. Luvassa varmasti ihan unohtumaton kokemus. 🙂 Hyvä me lähes kolmekymppiset! 😉

     Tiina

 • Reissu-Jani

  Mielenkiintoista kuulla että Espanja vetää takaisin vaikka olet viettänyt siellä aikaa. Se alkaa vaikuttamaan jo kotoutumiselta. Minun matkavuoteen on kuulunut loppiaisena tehty Mallorcan matka (oli hiljaista mutta sopivan lämmintä) perinteinen (vuosttainen) Prahan matka, viikko Jordaniassa — sekä kuuden matka Venäjän halki Mongoliaan ja sieltä edelleen Etelä-Koreaan. Loppuvuodelle oli tiedossa ainakin kolme matkaa: Pietari, Libanon ja loppvuodesta “perinteinen Muumilaakson Marraskuuta pakoon -matka” – tänä vuonna Intian valtamerelle Mauritiuksen ja Reunionin saarille.

  • Tiina Johanna

   Kotoutumista se taitaa ollakin, suunnitelmissa muutto takaisin sinne on kuitenkin juurikin siksi, että se tuntuu enemmän kodilta kuin Suomi. 🙂 Mallorca on ihana paikka, itse siellä kerran käynyt ja toivottavasti pian uudelleen Baleaareja tutkimaan! Paljon olet sinäkin päässyt tekemään ja kokemaan, upeita kohteita ja mielenkiintoisia paikkoja varmasti. Odotan innolla loppuvuoden reissukuulumisia sinultakin blogissasi! Hyviä reissuja! 🙂

   Tiina

 • Maiju

  Näinkin instassa paloja Kalifornian reissustanne. Se näytti ihanalta, erityisesti valassafari oli huikean oloinen kokemus.

  Minun matkavuoteen on kuulunut elämäni ensimmäinen visiitti Gran Canarialle, sekä 2,5 road trippi Los angeles – San Jose – Las Vegas välillä. Syksyllä sitten uudestaan jenkkeihin, mutta tällä kertaa Teksas – Louisiana – Mississippi – Arkansas-alueelle.

  • Tiina Johanna

   Kalifornian reissu todella oli upea ja valassafari ihan huikea kokemus. 🙂 Olemmekin reissanneet sitten samoilla nurkilla, itsellä tarkoitus tuota eteläistä Kaliforniaa päästä tutkimaan myös tässä vielä vuoden sisällä. Varmasti mahtavia kokemuksia jäänyt taskuun tuolta road tripiltä ja lisää luvassa. Ihania reissuja sinnekin! 🙂

   Tiina

 • Sonja | FIFTYFIFTY

  Kivoja matkoja oot ehtinyt tekemään tänä vuonna ja näköjään aika paljon kaikkea on vielä luvassa, ihanaa! 🙂 Oma matkavuosi alkoi joulun tienoolla Singaporesta ja Malesiasta, sen jälkeen tie on vienyt New Yorkiin äidin kanssa, vaihtarikaverin häihin Hollantiin ja lopulta road tripille Itävaltaan, Slovakiaan ja Sloveniaan. Nyt reissutahti hidastuu armottomasti, kun lokakuussa syntyy vauva. Mutta siitä alkaakin sitten vähän erilainen matka. 😀

  • Tiina Johanna

   Huikeita reissuja sielläkin päässä on ehditty selvästi tehdä ja molemmat olemme näköjään päässet Amerikan matkalle äiti seuranamme. 🙂 Heh. Slovenia houkuttelee kyllä kovasti, se oli varmasti upea maa! Mukavia juttuja luvassa molemmille, erilaisia mukavia. Siellä alkaa todellakin vähän erilainen matka, mutta varmasti todella antoisa ja tärkeä 🙂 Nauttikaa! <3

   Tiina

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Ihana alkuvuosi sulla on ollut! 🙂 Voi että, Amerikkaan haluaisin itsekin tällä hetkellä palavasti ja just länsirannikolle!

  Mun reissuvuosi näyttää tähän mennessä tältä: tammikuussa Liettua, maaliskuussa Norja (Oslo) ja Irlanti, toukokuussa Italian ja Sveitsin roadtrip, heinäkuussa roadtrip Lapissa, Norjassa (Lofooteilla) ja huomenna oon lähdössä Lontooseen lyhyelle kaupunkilomalle. Huikea matkailuvuosi tästä näyttää tulevan, en kyllä malta odottaa loppuvuotta 🙂 Mitään muita reissuja ei tän Lontoon jälkeen ole varattu, joten kaikki suunnitelmat on avoinna.

  • Tiina Johanna

   Länsirannikko on todella monipuolista ja kaunista seutua, suosittelen ehdottomasti. 🙂 Tosi kivoja reissuja on kertynyt sullakin, Norja ja Lofootit kiinnostaisi kovasti päästä katsastamaan itsekin! Ja pian, toivottavasti. 😀 Ihana että loppuvuosi on vielä avoinna, siihen saa sitten keksittyä vaikka ja mitä vapaasti! Hyvää reissuvuotta siispä! 🙂

   Tiina

 • Sini

  Sinulla näyttää olleen mukava alkuvuosi. Mullakin on mahtunut monta reissua tähän vuoteen: Vuosi alkoi Madridilla. Sen jälkeen ollaan oltu Balilla ja Floresin saarella, Portossa, Torontossa & Niagaran putouksilla. Nyt olen lentokentällä matkalla kohti Krakovaa. Syksyllä on edessä mun yksi isoimmista haavematkoista ikinä: Mongolia – Trans Siperia.

  Hyviä reissuja loppuvuodelle…

  • Tiina Johanna

   Eipä itselläsikään yhtään hullumpi ole ollut! 🙂 Paljon kaikenlaista olet päässyt myös näkemään. Huikeita maisemia ja Niagaran putoukset, joista luin blogistasikin. Jään odottelemaan kokemuksiasi tuosta Trans Siperian matkasta, siitä tulee varmasti upeaa! Hyviä reissuja sinullekin! 🙂

   Tiina

 • Merja / Merjan matkassa

  Kivoja reissuja sinulla on ollut tänä vuonna. Minulla on ollut lähinnä muutamia Euroopan kohteita sekä toukokuussa Kiinan matka, joka suuntautui Pekingiin sekä Kiinan muurin eri osiin. Se olikin aika huikea reissu. Loppuvuoteen saattaa olla tulossa vielä yksi Aasian reissu, mutta sitä ei vielä ole lukkoon lyöty. San Francisco on muuten ihana. Kävimme siellä viime kesänä ja tykkäsin tosi paljon 🙂

  • Tiina Johanna

   Euroopassa on ihana matkailla, paljon upeita kohteita jotka pitävät sisällään pienempiä ihastuttavia löytöjä! 🙂 Tuo Kiinan matka oli varmasti mahtava, itse en ole Aasiassa päässyt vielä kertaakaan käymään! Sitä odotellessa. San Francisco on ihana, en ole vielä huonoa sanottavaa siitä kuullut kyllä keneltäkään. 🙂 Hyviä loppuvuoden reissuja!

   Tiina

 • Eveliina | Korkkarit rinkassa

  On aina ihan parasta päästä palaamaan vanhoille kotikulmille ulkomailla. Minulla on edelleenkin, yhä seitsemän vuotta poismuuton jälkeenkin valtava kaipuu takaisin Innsbruckin laaksoihin. Se ei oikein hellitauttaä koskaan kunnolla.

  Minun reissuvuoteni on hupireissujen puolesta ollut melko maltillinen, mutta töiden puolesta olen ollut jo varmaankin yhteensä kolme kuukautta vuodesta jossain Euroopassa. Tällä viikolla olen ollut jo Englannissa, Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa ja Saksassa. Onneksi tahti on harvemmin yhtä tiukka. 😀

  • Tiina Johanna

   Niin todella on! 🙂 Onhan sille aina joku syy, miksi johonkin tiettyyn paikkaan päättää muuttaa ja itselläni se tunne vain vahvistui Valenciassa asuessamme. Toki jokaisessa maassa on hyvät ja huonot puolensa, mutta sekin niin riippuu siitä mistä kukakin tykkää. Kuulostaa aivan ihanalta paikalta tuo Innsbruck! En ole koskaan käynyt, mutta toivon pääseväni sinne joskus vielä. 🙂

   No olethan sinäkin päässyt ihan valtavasti reissaamaan, huh mikä tahti 😀 Aikamoisella tahdilla saakin mennä, jos viisi maata täytyy käydä viikossa läpi. Heh. 😀 Mutta työt on tehtävä ja mikäs parempaa kuin reissata työssä! Hyviä tuleviakin reissuja!

   Tiina

 • Iida in Translation

  Kuulostaa ihanalta reissuvuodelta! ☺️

  Itsellä on tähän vuoteen sisältynyt monta ihanaa seikkailua, isompana puolen vuoden vaihto Japanissa sivureissuineen. Syksylle ei ole tiedossa mitään isompaa Suomeen paluun lisäksi, mutta syyhyttäisi kovasti jotakin sinne keksiä 😁

  • Tiina Johanna

   Ihanaa, itsekin asustin Espanjassa puolen vuoden opintoihin liittyvän työharjoittelun vuoksi. 🙂 Japani on varmasti ollut ihan huikea kokemus! Jonkin verran olen sitä toki blogistasikin lukenut! 🙂

   Ymmärrän tuon syyhyttävän tunteen hyvin, itsekin haluaisin kovasti suunnitella lisääkin reissuja loppuvuodelle, mutta vielä olisi maltettava hieman, että saisi tuon koulun tuosta pois alta ensin.. 😀

   Tiina

 • Periaatteen Nainen

  Itsekin olen asunut Espanjassa ja ollut siellä muutenkin paljon – silti on pakko palata. Aina.

  Hienoa, että uuden työn mukana pääsee näkemään uusia paikkoja, mainio työsuhde-etu!

  • Tiina Johanna

   Joskus vain käy niin, että joku paikka/maa iskee niin lujasti, että se jää osaksi itseä ja aina on pakko sinne palata. Asumisen tai matkustelun muodossa, mutta palattava on. 🙂 Reissaaminen työn mukana on todella hauskaa ja virkistävää! Työ tuntuu paljon kevyemmältä, kun se tuo mukanaan hauskoja hetkiä mielenkiintoisessa ympäristössä ja pääsee samalla kokemaan jotakin uutta. 🙂

   Tiina

 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi

  Espanjaan olisi kyllä mielenkiintoista tutustua enemmän, siellä on monta kohdetta jossa olisi kiva käydä. Itsellä tälle vuodelle on reissuja takana Filippiineille, Tallinnaan, Norjaan (terkut täältä Lofooteilta), Lappi sekä lukuisia kotimaan pieniä matkoja. Suunnitelmissa olisi vielä Oulu, Mathildedalin ruukkikylä, Pohjois-Karjalaa sekä Karibian risteily. 🙂

  • Tiina Johanna

   Espanja on kyllä todella monipuolinen ja mielenkiintoinen maa. Ihania matkakohteita on sinullakin kertynyt jo tälle vuodelle, upeat Lofootit kyllä houkuttelee kovasti! Tuo Karibian risteilykin varmasti tulee olemaan todella hauska ja mieleenpainuva matkakokemus. Kirkasta merivettä ja aurinkoa, kyllä kelpaisi 😉 Odottelen innolla tuleviakin kertomuksia loppuvuoden reissuilta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *