Espanja,  Muutto Ulkomaille,  Valencia

Juhannus espanjalaisittain

c) pixabay

Eilen vietettiin juhannusta myös täällä Espanjassa. Yhteneväisyyttä suomalaiseen juhannuksenviettoonn löytyy kyllä, sillä täälläkin pyritään olemaan veden (tässä tapauksessa meren)äärellä, vietetään aikaa ystävien kanssa nuotion äärellä ja juhlitaan niin pitkään kuin vain jaksetaan. 

Tämä espanjalainen juhannus on nimeltään El noche de San Juan, ja se on alunperin pakanallinen juhla, jossa on tarkoituksena häätää pois pahoja henkiä sytyttämällä tulia pitkin rantaa. Tapahtuma yhdistetään myös esimerkiksi auringon palvontaan, onhan kyseessä keskikesän juhla.

Erityisesti Valenciassa tämä on iso tapahtuma, mutta myös Katalonian alueella vietetään San Juania isosti. Muualla Espanjassa vietetään juhlaa yhtä lailla, mutta ei ehkä samassa mittakaavassa kuin Valencian alueella.

c) lovevalencia.com

Tuhannet ihmiset kokoontuvat viettämään iltaa ja yötä ystävineen ja perheineen rannoille ja monet pistävät pystyyn oman nuotion, jota varten kaupunki on toimittanut polttopuita runsain määrin rannan tuntumaan noudettavaksi. Polttopuita saa ottaa niin paljon kuin vain itse jaksaa kantaa, kantotyyli taas on vapaa. Yhdessä jutellaan, pohditaan menneitä ja tulevia ja nautitaan hyvästä ilmapiirista. On olemassa myös perinne, jonka mukaan kuuluu hyppiä nuotion yli. Me emme tätä tehneet. Sen sijaan katselimme, kun rivistö ihmisiä hyppelehtii kaikki yhdessä aaltojen yli, tarkoituksena hyppiä 12 aallon yli puolen yön aikaan. Siis perinteiden vuoksi.

Oli mukava olla osa tätä isoa juhlayötä täällä Valenciassa, vaikka emme vielä paljoa ihmisiä tunnekaan, joiden kanssa nuotiota voisi jakaa. Ilta oli silti hyvin mielenkiintoinen. Pistihän se tietysti hieman miettimään, että iso rantaviiva täynnä hulinaa ja suuria avotulia, ihmisiä leikkii ja juoksentelee paikasta toiseen ja pienissä sievissä pompitaan meressä uimassa. Taustalla pauhaa upeat ilotulitteet. Ja kaikki tämä on kuitenkin hauskan hallittua ja täysin sallittua, mukavaa eikä onnettomuuksia osunut yhtäkään meidän eteemme. Niin, kyseessä ei ollutkaan tällä kertaa suomalaiset jussikossun nauttijat. 😉

Toivottavasti kaikilla on ollut leppoisa, iloinen ja rakkaudentäyteinen mittumaari!

<3: Tiina Johanna

instagram: @tiinajohannaaa

Matkailu- ja lifestylebloggaaja jonka lempikahvi on cappuccino, lempikieli on espanja ja matkakohteena vain taivas on rajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *