Espanja,  Valencia

Port Saplaya – Pieni pala Venetsiaa EspanjassaPikku-Venetsian taikaa


Olemme viime päivinä vihdoin ottaneet suunnaksi pariinkin otteeseen lähellä sijaitsevan, “Pikku-Venetsiaksikin” kutsutun, Port SaPlayan. Port SaPlaya sijaitsee Valenciassa, noin vartin ajomatkan päässä pääuimaranta Playa de la Malvarrosasta kohti pohjoista.

Alue koostuu toinen toistaan ihastuttavammista pienistä värikkäistä kalastajataloista ja niiden väleissä puikkelehtivistä vesistöistä ja venelaitureista. Alueelta löytyy myös muutamia pieniä ravintoloita sekä tietenkin upea uimaranta, joka ei suurilla ruuhkamäärillä ole pilattu. Valenciasta paikalle on helppo kulkea esimerkiksi pyörällä rantaviivaa pitkin, taksilla/autolla noin vartissa tai vaikkapa bussilla keskustasta.


Port SaPlaya hurmaa erityisesti omalaatuisella ja rauhallisella tunnelmallaan, eikä maisemissakaan vikaa ole. Paikalle on ihana saapua rentoutumaan keskustan ja arkirutiinien hulinasta, eikä matka ole todellakaan pitkä. Vaikka asummekin vain lyhyen matkan päässä paikasta, niin haaveilen jo pääseväni viettämään yön tai viikonlopun tässä ihastuttavassa kalastajasatamassa.

Kannattaa kuitenkin matkatessaan muistaa, että tämäkin rauhan tyyssija kylpee kuitenkin jo yhtälailla turistien to do- listalla, joten esimerkiksi aurinkotuolit maksavat rahaa täälläkin ja paikalta löytyy muutama kehnompi turistiravintola keskinkertaisella ruokatarjonnalla ja yläkanttiin lasketuilla hinnoilla. Siitäkin huolimatta paikka on ehdottomasti kokemisen arvoinen ihanuus ja pienellä etukäteen tehdyllä tutkiskelulla löytää varmasti hyvän ravintolankin.


Suosittelen vierailemaan erityisesti ruuhkaisimman kesäkauden ulkopuolella, kuitenkin aurinkoisella ja kuumalla, jotta ehtii vielä nauttia lämmöstä ja rannan rennosta tunnelmasta. Taloista löytyy myös vuokrattavia asuntoja ja lomakoteja, mutta alue on hintavaa. Kaiken kaikkiaan todella kaunis kohde, jonne en malta odottaa pääseväni jälleen uudestaan!

<3: Tiina Johanna

instagram: @tiinajohannaaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *