BLOGIN TAKANA


Kirjoittaja blogin takana

Blogin takana kirjoittelee tamperelainen kolmekymppinen intohimoinen matkaaja, maailman ihastelija ja seikkailija. Pohdiskelen maailmaa ja elämää mielessäni monelta eri kantilta ja vaikka maailmantuska välillä iskisi, niin maailman upeus osaa aina uudelleen yllättää. Rakastan merta, luontoa, eläimiä, mielenkiintoisia ihmiskohtaamisia ja uusia matkakokemuksia, sekä ennen kaikkea mahtavia seikkailuja. Unohtumattomat elämykset ja onnellisuus ovat kulmakiviäni niin matkoillani kuin muutenkin elämässä. Olen myös valmistunut juuri keväällä 2020 Tampereen Ahlmanin ammattiopistosta matkailupalvelujen tuottajaksi.

Pienestä se lintukin ponnistaa

Matkailusta olen pitänyt aina ja pieniä reissuja on tullut tehtyä jo nuoresta asti, mutta vasta aikuisiällä matkailuun hurahtaminen on noussut huippuunsa. Innostuksen myötä päätin lähteä myös opiskelemaan alaa, aluksi enimmäkseen keinona päästä hankkimaan entistä enemmän hauskoja matkakokemuksia ulkomaan työharjoittelujen myötä, mutta sittemmin myös ihan ammattitarkoituksessa. Opintotieni ei ole ollut se kaikkein tavanomaisin, mutta vihdoista viimein vuoden 2020 keväällä oli valmistumisen aika. Tittelikseni tuli matkailupalvelujen tuottaja.

Olen ehtinyt matkailualan lisäksi opiskella myös ravintola-alaa sekä liikunta-alaa ja takataskustani löytyy siis myös tarjoilijan sekä kuntosali- ja hyvinvointivalmentajan ammatit. Näin kolmenkympin siivillä kun elellään, niin toki työkokemustakin on ehtinyt kaikilta edellä mainituilta aloilta kertyä. Parhaillaan työskentelen matkablogini päivittelyn lisäksi promoottorina sekä tapahtumatyöntekijänä ja vapaa-aikani käytän blogin kehittämiseen, hyvinvointiin, reggaeton -tanssiharrastukseeni ja tietysti uusien matkasuunnitelmieni toteuttamiseen.

Elämä on oppimista ja nautiskelua

Minulle tärkeäksi kehkeytyneitä arvoja ovat ekologisuus, eettisyys ja luonnon- sekä eläintensuojelu. Näiden ehdoilla pyrin myös matkailemaan ja näistä haluan aina myös oppia lisää. Ekologisen ja eettisen matkailun lisäksi rakastan budjettimatkailua, soolomatkailua, kaverimatkailua ja erilaisten majoitusmuotojen kokeilemista. Oikeastaan rakastan lähestulkoon kaikenlaista matkailua, mutta suuret ketjuhotellit eivät yleensä ole se ensimmäinen valintani. Olen myös sitä mieltä, että halvan ei aina tarvitse olla huonoa ja huonokaan ei ole aina halpaa.

Yksin vai yhdessä?

Matkoilla mukana kulkee milloin avomies, milloin äiti tai hyvä ystävä, mutta nautin myös omasta seurastani ja soolomatkailusta. Jälkimmäiseen olen hurahtanut pikku hiljaa ja yllättäen ja olenkin siitä hyvin iloinen, sillä soolomatkailu on antanut aivan uudenlaisen mahdollisuuden matkailla ja olla tinkimättä wanderlust -geenin aiheuttamasta matkajalan vipatuksesta. Aina kun ei ole mahdollisuutta saada matkakumppania mukaan!

Valokuvat ja kamera

Matkakuvat tallentuvat lähes sataprosenttisesti aina Huawei P20 Pro -kamerapuhelimellani ja kaikki blogin kuvat ovat itse ottamiani, ellen toisin ole artikkelissa maininnut. Ethän kopioi luvatta.

Mieleenpainuvimmat matkakokemukset

Tähän mennessä mieleenpainuvimpia matkakokemuksia ovat olleet ensimmäinen matkani Yhdysvaltoihin, San Franciscon boheemiin kaupunkiin sekä sen yhteydessä toteutunut ensimmäinen Whale watching -valassafarikokemus. Tämän lisäksi unohtumattomien matkamuistojen listalla on kuuden kuukauden hostellityöharjoittelujakso Valenciassa, Espanjassa, jonka aikana opin itsestäni paljon ja Valencia tulee säilymään sydämessäni ikuisesti. Kolmas kultainen kokemus oli Ekomatkaajien kautta toteuttamani blogiyhteistyömatka Teneriffalle vapaaehtoistyöhön valaiden ja delfiinien pariin. Tämä matka opetti minulle paljon uutta mertensuojelusta eikä mikään voita sitä tunnetta, kun pääsee näkemään iloisia delfiinejä nauttimassa elämästään vapaana luonnossa!

Blogiyhteistyöt ja minä

Matkakohteena minua kiinnostaa hyvin pitkälti koko maailma ja olen aina kiinnostunut myös uusista ja mielenkiintoisista yhteistyömahdollisuuksista. Teen yhteistyötä ainoastaan tahojen kanssa, joista pidän aidosti ja joille koen voivani antaa yhteistyöllä myös hyvää takaisin. Yhteistöihin panostan aina aikaa ja jokaisessa olen mukana täydellä sielulla ja sydämellä. Mikäli siis koet, että voisimme olla hyödyksi ja iloksi toisillemme, otathan rohkeasti yhteyttä!

Tulevaisuus tuo..

Tulevaisuudelta odotan entistä enemmän suuria elämän seikkailuja ja toinen toistaan huikeampia matkakokemuksia. Unelmat on tehty toteutettaviksi!


Rakkaudella,
Tiina Johanna
Kookospalmun Alla


Seuraa minua SoMessa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: