Matkamessut

#MATKA2018 -MESSUT


Viikonloppuna oli Helsingissä Matka 2018 -messut, joihin tietenkin oli päästävä myös itse. Messuilta tarttui mukaan kymmeniä eri kohteiden matkaesitteitä ja paljon uusia matkaideoita tulevaan (sekä upeat rakot jalkoihin kaikesta siitä kävelyn määrästä). En ole vielä aiemmin matkamessuilla käynyt, joten kokemus oli todella positiivinen!

Omat suosikkipisteeni olivat tietenkin Espanjan, Etelä-Amerikan sekä Karibian alueen messupaikat. Myös eri lento-yhtiöt olivat isossa osassa omalla vierailulistallani ja tulipa käytyä katsastamassa myös eri matkatoimistoja ja osallistuttua useisiin eri kilpailuihin. Mainitsemieni lisäksi myös Afrikan pisteet kiinnostivat erityisesti, sillä Afrikasta löytyy todella monipuolisesti erilaisia upeita kohteita ja messuilla kyllä ehdottomasti huomasi, kuinka Afrikka on entisestään alkanut nousta matkailijoiden suosioon viime aikoina.


Aiemmat messukokemukseni eivät ole koskaan olleet mitenkään kovin erikoisia, sillä messujen aiheet eivät ole olleet itselleni kovinkaan mielenkiintoisia eikä tylsät yritysmäiset kojut ole ainakaan parantaneet asiaa. Nyt oli ihana nähdä, kuinka pisteisiin oli todella panostettu (ainakin suurimpaan osaan) ja useat ajattelivat hienosti estetiikkaa ja sitä, miten herättää asiakkaan huomio positiivisesti.

Finnair oli vallannut ison tilan malliovillaan, joiden edessä voi ottaa kuvia itse tai saada vaikkapa henkilökunnan ottaman polaroidkuvan osallistuen samalla myös kilpailuun. Samaten Turkish Airlines oli näyttävä. Heillä oli paikalla julkkisjuontaja ja pisteellä jaettiin kilpailuun osallistuvien kesken aina tasatunnein ilmaiset lennot johonkin yhtiön lentokohteeseen, niksinä tietenkin että voittajan julkistamisen aikana tiettynä kellonaikana piti olla paikalla, mikäli se oma nimi sattuisi kulhosta tulemaan. Jos et ollut paikalla, arvottiin voittajaksi joku toinen. Näitä kahta pistettä kun vertasi esimerkiksi Norwegianiin, jossa ei ollut kuin pari työntekijää ja pieni lentokoneen ruuanjakokärry sekä hyvin kyllästyneen oloista mainontaa Reward -ohjelmasta, vain jos siitä itse kysyit, niin… No sanomattakin selvää, että vähän oli pettymys, varsinkin kun nimenomaan heidän pistettään odotin hyvien lentotarjouksien tai vastaavan toivossa.


Kaiken kaikkiaan mukava Matka 2018 -messupäivä tuli vietettyä ja taatusti ensi vuonna uudestaan! En ehkä päässyt tällä kertaa näkemään omia suosikkejani Rikua ja Tunnaa, koska kyseessä oli koulumme järjestämä opiskelijoiden luokkaretki eri päivälle, mutta eiköhän se hetki vielä joskus koita. 😉 Toivottavasti muillakin oli mukavaa messuilua! Ensi vuonna uudestaan!

<3: Tiina Johanna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *