Matkamessut

Matka2020 – Matkamessut tarjosivat inspiraatiota ja uusia mahdollisuuksia


Alkaisi hiljalleen olla tämänkin vuoden Matkamessut taputeltu ja samalla oma vuoden 2020 ensimmäinen matkakin, eli miniloma Helsingissä. Se onkin hyvä puoli siinä, kun ei asu pääkaupunkiseudulla, että jopa nämä messuilut voi laskea matkaksi. Heh.

Vietimme kaksi antoisaa yötä ja päivää Helsingin kauniissa Vallilassa sijaitsevassa edullisessa hostellimajoituksessa, hyvistä kulkuyhteyksistä ja oman huoneen rauhasta nautiskellen. Matkan päätarkoitus oli Matka2020 -messut, joten Messukeskuksen läheinen sijainti oli loistava bonus ja samalla saimme huomata, että mihin tahansa aiommekaan kaupungissa mennä, niin seiskalinjalla pääsee joka paikkaan ja aina.

Matka2020 – Matkamessut tarjosivat hulinaa, inspiraatiota ja uusia mahdollisuuksia


Tänä vuonna messupäiväksemme valikoitui toivoa täynnä oleva torstai, eli messujen ammattilaispäivä. Viime postauksessani tämän vuoden matkasuunnitelmiin liittyen avasin hieman omia odotuksiani messuista ja ilokseni voin todeta, että tänäkin vuonna messut tarjosivat hyvän mielen ja uutta inspiraatiota tulevaan.

Siinä, missä moni iso yritys loisti poissaolollaan ja tarjonta tavallaan tuntui hieman suppealta viime vuoteen verrattuna, niin tällä kertaa vähemmän oli ehkä kuitenkin enemmän.

Olimme liikenteessä avoimin mielin ja uusia ideoita hakien ja samalla oli ihana tutustua myös hieman lähemmin muutamien itselle uusien yrityksien tarjontaan. Uuden inspiraation ja matkakuumeen kasvattamisen lisäksi kainaloon tarttui uusia mielenkiintoisia kontakteja sekä kasapäin lisää itsevarmuutta ja intoa matkailuun. Tänä vuonna olisi mahdollisesti jälleen luvassa myös eräs mielenkiintoinen yhteistyöprojekti, mutta se jääköön vielä muhimaan hetkeksi lisää.

Makumatkailua, messutarjouksia ja jatkobileitä


Viime vuonna otin ilon irti kiertämällä kaikki vähänkään mielenkiintoiset messupisteet ja kilpailut läpi ja kotiin päästyäni olinkin jo ihan puhki ja messuesitteitä pursusi ovista ja ikkunoista. Tänä vuonna edellisestä viisastuneena onnistuimme viettämään messupäivämme hieman rauhallisemmin ja yleistunnelmasta nautiskellen, sekä oikeasti yritysten edustajien kanssa keskustellen. Tämä taktiikka sopiikin selvästi paremmin meille, sillä se tarjosi sekä uusia tuttavuuksia ja kontakteja että myös aikaa pysähtyä esimerkiksi lasilliselle herkullista vegaanista cavaa (olisin ostanut kotiinkin, jos se ei olisi ollut niin hitokseen kallista..). Saipa Mika myös maistella erilaisia espanjalaisia makkaroita ja italialaisia pizzapaloja, kun itse taas napostelin kaikkea lihatonta.


Matkamessut tarjosivat tänäkin vuonna erinomaisia matkatarjouksia eri yrityksiltä, joista osa tuli tutuksi netin kautta ja osa näyttäytyi vasta messuilla. Erityisesti lento-yhtiöiden tarjouksia kärkyn itse aina suuresti, silmäilen toki muitakin mahdollisuuksia ja ideoita samalla. Tällä kertaa ei tullut uusia reissuja messuilta hankittua, mutta etsinnät jatkukoon kotioloista käsin. Finnairin poissaolo näkyi messukuvassa ja se jäi jopa hieman harmittamaan, mutta toisaalta tänä vuonna messut keskittyivät enemmän maata pitkin matkailuun ja jos messut olisivat joka vuosi identtiset, olisi sekin aika kurjaa.

Kaiken kaikkiaan itse vietin eniten aikaa Yhdysvaltojen, Perun, Etelä-Afrikan sekä Espanjan pisteillä ja tulipa fiilisteltyä myös Dominikaanista tasavaltaa sekä Kuubaa. Tänä vuonna messujen virallinen partnerimaa oli Viro, mutta Viron matkailua olemme harrastaneet viime vuosina sen verran ahkerasti, että tänä vuonna ne omat mielenkiinnon kohteet ovat hieman kauempana.


Perun messupisteellä nautittujen vahvojen, mutta herkullisten Pisco sour –juomien jälkeen oli hyvä siirtyä jatkobileitä varten Clarion Hoteliin kutsuvierastilaisuuteen, ihastelemaan 16. kerroksen Sky Roomin tarjoamia näköaloja ja viimeistelemään pitkä päivä skumppalasillisella jos toisellakin. Kiitoksia tämän vuoden hauskoista messuista ja toivottavasti muutkin nauttivat tapahtumasta yhtä paljon. Ensi vuotta odottaen!


Olitko sinä tänä vuonna Matka2020 -messuilla mukana ja jos olit, niin mitä pidit? Kerro kommentteihin! 🙂

<3: Tiina Johanna

Muista seurata blogia myös somessa!
Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla

16 Comments

 • Annukka

  Tänä vuonna sain ehkä enemmän irti messuista, mut se saatto johtua siitä, että oli enemmän fokus tietyn tiedon hakemiseen. Finskin ja Aurinkomatkojen poissaolo oli mustakin vähän outoo, ja kiinnostas tietääkin, että miksi olivat jääneet pois. Parastahan näissä messuissa on aina muiden samanhenkisten tapaaminen ja kokemusten vaihtaminen.

  • Tiina Johanna

   Itsekin vähän samalla tyylillä tällä kertaa liikenteessä. Parhaan tunnelmanhan saa aikaan, kun luo itse sen tekemällä juuri niitä juttuja, mitä tahtoo. Tuo on niin totta, että parasta on kun pääsee tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä ja luomaan uusia kontakteja samanhenkisten ihmisten kanssa. 🙂 Mukava kuulla, että sielläkin oli hyvät messuilut!

  • Tiina Johanna

   No, ainahan ne tavallaan ovat samaa messukauraa joka vuosi, vaikka jotkut yksittäiset asiat muuttuisivatkin ja toiset saavat irti enemmän kuin toiset. Itse viihdyin viime vuoden messuilla hieman enemmän tunnelman puolesta, mutta tänä vuonna sain taas enemmän kontaktia samanhenkisten uusien tuttavuuksien kanssa, eli ihan kiva juttu näinkin. 😀 Onneksi messutarjoukset löytyvät lähes aina myös netistä, joten niistä ei jää paitsi vaikkei messuille pääsisikään ja toivottavasti joskus paikan päällekin pääset, niin ehkä törmäämme! 🙂

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Me tultiin reissusta just ennen messuja, niin pysyteltiin kotona. Olen käynyt kahtena vuotena aiemmin ja totta puhuakseni sieltä ei ole jäänyt käteen hirveästi, niin ei niin harmittanutkaan niiden väliin jääminen. Tietty se vaikuttaa, että en tee blogia ammattimasella otteella tai mitenkään tavoitteellisesti, pidän sitä ihan vaan reissupäiväkirjana ja kuvien julkaisualustana. En siis etsi blogiyhteistöitä vaan hyviä tarjouksia ja inspiraatiota. Koen, että ne löytyy hyvin myös muiden blogeista ja tarjoukset netistä. Mutta ehkä vielä joskus osoitan olevani väärässä ja tulenkin nauttimaan matkamessujen antimista 😀

  • Tiina Johanna

   Ymmärrän. 😀 Itsekään en etsimällä etsi yhteistöitä, teen blogia koska pidän siitä ja se on paikka, johon talletan omia matkamuistojani. 🙂 Tykkään kuitenkin tarttua tietynlaisiin kiinnostaviin yhteistyömahdollisuuksiin, jos siinä on takana jokin oikeasti itseä innostava ajatus. Ja ilman muuta inspiraatiota löytyy netistäkin, heh. 🙂 Messuthan ovat vain yksi juttu muiden seassa ja itselleni ainakin lähinnä mahdollisuus uppoutua matkailun maailmaan muiden samanhenkisten ihmisten ja yritysten seassa ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia. Suosittelen kyllä ihmeessä joskus taas menemään, josko tauon jälkeen olisivat taas hauskaa ajanvietettä. 😀

 • Cilla Maria

  Olin torstaista lauantaihin ja saihan sieltä ihan hyvin ideaa tuleviin matkoihin. En kuitenkaan päätynyt vielä varaamaan matkoja mihinkään. Pari pistettä jäi ideariiheen pyörimään, koska niiltä sai ihan kivoja yhteistyöideoita. Mutta katsellaan sitten tulevaisuudessa tuleeko niistä mitään. Pyrin tänä vuonna ottamaan mahdollisimman vähän messuesitteitä, koska tuntuu turhalta viedä niitä kotiin asti vain roskiin heitettäväksi. Joistain esitteistä otin pelkän kuvan. Olisin kaivannut tänäkin vuonna enemmän vapaaehtoistöihin ja reppureissuihin liittyviä pisteitä. Tuntuu että kaikki matkatoimistot yms. esittelee vaan jotain luksusresortteja, mitkä ei itseäni kiinnosta.

  • Tiina Johanna

   Niinpä, samoilla linjoilla. 🙂 Pidetään peukkuja, että noista yhteistyömahdollisuuksista kehittyisi jotakin mielenkiintoista ja mukavaa, johon olisi sitten kiva tarttuakin. Itsekin jäin kyllä kaipaamaan samalla tavalla omatoimimatkailuun, reppureissaamiseen ja vapaaehtoistyöhön keskittyviä pisteitä! Tulee matkatoimistot aika lailla korvista jo ulos ja kun itse ei niitä käytä, niin mitäpä niitä sitten siellä edes kiertelee. Täytyy toivoa, että ensi vuonna olisi enemmän monipuolisuutta tälläkin saralla.. 🙂

 • Päivi/ Kelvästä kartalle

  Ensimmäistä kertaa kävin matkamessuilla, ja ihan kiva kokemus oli. Sama juttu tuon saapumisen kanssa, ihan piti matkustaa, että messuille pääsi 😀 Perjantai oli jo aika ruuhkainen, ja silloin kävi mielessä, että jatkossa jos messuilla käy, niin ammattilaispäivä on se oikea valinta. Nyt messuosastojen kuvaaminen vähän jäi tungoksessa vähemmälle. Mutta esitteitä tarttui matkaan paljon, ja niitähän sieltä ideoiden lisäksi olikin tarkoitus saada.

  • Tiina Johanna

   Heh, matkailua matkamessujenkin eteen, nimenomaan! 😉 Ammattilaispäivä ehdottomasti mahdollisti tuon rauhassa kuvaamisen ja kulkemisen ja sai paljon helpommin juteltua eri ihmisten kanssa. Rennompi tunnelma, ainakin minun mielestäni. Ehkä hyvä kombo olisikin käydä messuilla ensin viettämässä ammattilaispäivää ja sitten pyörähtää vielä vaikkapa ensimmäisenä avoimena messupäivänä katsomassa messuhulinaa. Eron varmasti huomaa. 😀 Hienoa, että messut tarjosivat sitä, mitä sieltä lähdit hakemaankin! 🙂

 • Jenni

  Mä olin kanssa torstaina messuilla, nyt ensimmäistä kertaa bloggaajana ja itsekin kiinnitin huomiota noiden isojen toimijoiden puuttumiseen. Toisaalta moni Suomen pienimmistä pieninkin paikkakunta oli laajasti edustettuna, joka kielinee lähimatkailun noususta. Kaukomaille ei itsellä ole nyt suuntaa lähiaikoina, joten siksikin Suomen ja Euroopan kohteet kiinnostivat eniten. Saksaa yritin myös etsiä mutta ei! Yksi pienempi pakettimatkajärjestäjä teki matkoja myös Saksaan mutta muuten ei mitään. Pöh.

  • Tiina Johanna

   Niin, mistähän johtunee, että “valikoima” tuntui tällä kertaa jotenkin suppeammalta kuin aiemmin. Ainakin hieman. Kotimaan matkailu oli hyvin edustettuna, mutta itse taas päinvastoin en ole kovinkaan kotimaan matkailun ystävä, niin näistä ei itselleni iloa ollut tällä kertaa. Saksaa ei kyllä itselläkään osunut silmään, harmillista. :/ Toivottavasti ensi vuonna olisi vielä hieman monipuolisempaa ja muutakin kuin pakettimatkojen järjestäjiä näkyvästi esillä. 🙂

 • Jenna / Turkoosissa

  Voi vitsit, oon ollut niin monena vuotena tammikuussa pois Suomesta, etten ole päässyt osallistumaan matkamessuille pitkään aikaan! Onneksi meininkiin pääsee mukaan näin virtuaalisesti sun postauksen kautta! 😌

  • Tiina Johanna

   No, totta puhuen kyllä itsekin mieluusti viettäisin maailmalla tammikuun ja muutkin kuukaudet, heh. 🙂 Mutta jos täällä Suomessa nyt sattuu olemaan, niin onhan tuolla silloin mukava käydä aikaa viettämässä!

 • Hirvonen

  Vitsi ensi vuonna pitää itsekin päästä! Olen kuullutkin, että vuonna oli banderollien ja esitteiden lisäksi paljon kaikkea ohjeisohjelmaa. Varmasti saa paljon inspiroivia matkaideoita!

  • Tiina Johanna

   Juu kaikenlaista oli jälleen messuilla esillä ja tapahtumana. Suosittelen kyllä ehdottomasti saapumaan paikalle ensi vuonna jos vain olet maisemissa! 🙂 Joka vuosi vähän erilaista. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *