Matkakassa,  Muutto Ulkomaille

Matkakassan kerryttämisen Top 8

*sisältää mainoslinkit yhteistyökumppaneiltani BonuswayBooking.com

Matkavalmistelut kovassa vauhdissa, eilen alkoi countdown kohti lähtöä, enää tasan kuukausi ja sitten mennään! 

Kuukausi on loppujen lopuksi aika lyhyt aika, ja juuri kun yksi asia on hoidettu niin ilmaantuu toinen. Kaikkein suurin vaiva kuitenkin on (tällaisille puoliköyhille budgettireissaajille) matkakassan kerryttäminen. Töitä ja hanttihommia ilman muuta löytyy aina ja niitä tehdään niin paljon kuin koululta yms. ehtii. Mutta kun kyseessä on vähän pidempi reissu, eli oikeastaan muutto, niin olisi kiva kerryttää takataskuun vähän enemmänkin säästöön. 

1.Nykyisen asunnon irtisanominen oli hyvä päätös, sillä saamme tästä irrotettua sievoisen summan takuuvuokraa takaisin käyttöömme. Takaisin palattuamme (jos palaamme, heh) aiomme joka tapauksessa etsiä edullisemman asunnon, joten muutto tästä pois olisi tullut eteen kuitenkin.

2. Töiden teko. Tee töitä, tee niitä niin paljon kuin mahdollista. Enemmänkin, koska enemmän on aina enemmän. Mutta, muista pitää huoli itsestäsi ja ota vapaapäivä edes joskus.

3. Irtaimiston myyminen. Mieti, mitä kaikkea oikeasti tarvitset ja haluat välttämättä kuljettaa varastoon säilöön sekä tulevaan uuteen kotiin joskus. Jokainen varastoneliö maksaa, joten kaikki turha kannattaa myydä/hävittää.

4. Kirpputorit ja nettikirpparit. Kulkee käsi kädessä kohdan nro. 3. kanssa, eli myy, myy ja myy kaikki turha. Myy nekin, mitkä ehkä vähän saa jopa sydämen kirpaisemaan mutta tiedät ettet oikeasti tule tavaraa tarvitsemaan. Tulet hyötymään tuhat kertaa enemmän materiasta saadusta rahasta kuin itse materiasta. Ellei kyseessä ole hyvin palveleva sänky. Sitä saatat tarvita vielä joskus, toki sekin makuasia.

5. Säästä. Säästä kaikessa. Osta ruokakaupasta tarvikkeita, joilla saat tehtyä edullisesti pitkäkestoista ruokaa. Toisin sanoen, älä tuhlaa kalliisiin pihveihin joita syöt yhden illan, vaan panosta halvempiin aineksiin joilla saat aikaiseksi vaikkapa uunilaatikoita joita syöt vielä seuraavanakin päivänä (ehkä myös pidempään). Älä käy ravintoloissa, shoppailemassa, baareissa, tai missään. Näin säästät. Mutta, jos et halua kuolla tylsyyteen neljän seinän sisälle ja säästö-aika on pitkä, niin ehkä voit suoda itsellesi edellä mainittuja. Omantunnon mukaan. 😉

6. Käy läpi kaikki pakolliset kulusi elämiseen. Mistä voisi nipsaista vielä? Pystytkö pienentämään muokkaamalla vaikkapa puhelin- tai nettiliittymääsi edullisempaan versioon? (Ota huomioon, että näissä voi tulla liittymänvaihdoskuluja, selvitä asia ennen kuin toimit. Jos kyseessä pitkän tähtäimen säästäminen, niin tämä voi olla kuitenkin varteenotettava ja hyödyllinen!). Jos omistat auton, mieti tarvitsetko sitä enää jatkossa. Autosta koituu paaaljon kuluja verrattuna julkisilla kulkemiseen. Joillakin talouksilla auto on pakollinen paha, mutta mieti onko juuri sinulle. 

7. Hyödynnä edulliset majoitus- ja kulkemisvaihtoehdot matkallasi. Mieti, mitä oikeasti tarvitset ja onko hinta-laatu kohdallaan. Pidä mielessä, että vaikka löytäisit halvan hotellitarjouksen, niin ruoka maksaa. Jos et välttämättä joka ateriaa halua vetää ravintoloissa, niin kannattaa valita majoitus, missä voi itse kokata, tai olisi ainakin esimerkiksi jääkaappimahdollisuus omia eväitä varten. Jokainen tavallaan, pohdi paras ratkaisu omien mieltymyksien mukaan ja välillä kannattaa kokeilla vähän oman vanhan mukavuusalueen ulkopuoleltakin vaihtoehtoja. 

8. Hyödynnä tarjoukset ja kanta-asiakkuudet! Muista rekisteröityä kanta-asiakkaaksi joka sivustoon, kauppaan, paikkaan ja murjuun mitä tulet käyttämään. Näin kerrytät mahdollisia bonuksia, lentopisteitä ja papukaijamerkkejä ja voit näitä hyödyntää jatkossa tulevien hankintojen hintojen alentamiseksi. Pääset myös käsiksi “kantistarjouksiin”, salaisiin alennuksiin ja muihin mahdollisuuksiin. 

Nykyään suuri osa myös matkailualan eri yrityksistä kuuluu Bonuswayhin. Bonusway on sivusto, jonka kautta pääset keräämään tuntuvia etuja ja bonuksia ostoksistasi eri sivustoilla. Itse hyödynnän paljon majoituksia varatessani esimerkiksi Booking.comia sen helppouden ja hyvien kanta-asiakasetujen vuoksi ja varatessa Booking.comista majoituksen, saa jopa 4,00% hyvitystä varauksen loppusummasta tehdessä ostoksen Bonusway -sivuston kautta. Vain yksi hyvistä mainitakseni siis. 😉

Klikkaa tästä itsellesi 10€ shoppailurahaa liittyessäsi mukaan Bonuswayn fiksuun jengiin! 

Muista hyödyntää myös tilaisuus saada 15€ alennus yhteistyökumppaniltani Booking.comilta seuraavan varauksesi yhteydessä, pääset vielä entisestään halvemmalla.

Tässä hieman omia vinkkejä ja pohdintoja matkakassan kerryttämiseen ja säästämiseen. Mitä muuta voisi olla hyvä ottaa huomioon? Onko sinulla muita hyviä vinkkejä listan jatkoksi? Jaa ihmeessä 🙂

Hyvää tulevaa viikon alkua kaikille!

<3: Tiina Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *