Espanja,  Kanariansaaret,  Reppureissut,  Soolomatka,  Uncategorized

Reppu selässä kohti Teneriffaa – ensimmäinen soolomatka


Edellinen Espanjan loma oli antoisa ja rentouttava. Saimme nautiskella rakkaan Valencian tarjoamasta auringosta, paikallisesta tunnelmasta, kauniista maisemista, kaupungilla käyskentelystä ja tietysti tunnelmoida vanhoja kotikulmiamme ystäviemme kanssa. Pari pientä retkeä Gandiaan ja Culleraan tuli myös tehtyä, joista voinkin molempia kohteita suositella erittäin lämpimästi myös eteenpäin!

Oli myös mielenkiintoista palata takaisin Suomeen, kun seuraava reissu odottelisi jo kahden viikon kuluttua paluusta. Aluksi pienen matkaväsymyksen jäljiltä ajattelin, että voihan sanonkomikä, kun taas täytyy kohta lähteä, mutta Suomessa vastaan tullut kylmyys ja harmaus muutti mielen samantien takaisin reissumoodiin.

Teneriffa / Pixabay ilmainen kuvapankki


Kohta mennään

Kolmen päivän päästä koittaa lähtö ensimmäiselle kunnolliselle soolomatkalleni. Kohteenani toimii ihastuttava ja luonnoltaan todella kaunis Teneriffan saari Kanarialla. Teneriffalla olen käynyt vuonna 2012, jolloin sain ensikosketuksen Espanjaan ja sen ihanaan kieleen. Tällöin vannoin vielä palaavani Teneriffan maisemiin, ja nyt sen vihdoin teen. Saari valikoitui kohteeksi monestakin syystä, joista tärkeimmän paljastan vasta seuraavassa postauksessa. Muita syitä ovat Teneriffalla matkailun helppous, saaren kauneus ja monipuolisuus, hyvät julkiset kulkuyhteydet ja opiskelemani espanjankieli tietenkin.

Vuoden 2012 matkamme saarelle oli pakettimatka äitini kanssa ja lomakohteemme oli tälloin komea Los Gigantes. Pidin Gigantesista kovasti, mutta nyt se on jo nähty, joten tällä kertaa luvassa on kaikkea muuta paitsi sitä. Tarkoituksena olisi tällä kertaa omatoimisesti tutustua laajemmin saaren eteläiseen puoliskoon sekä tietysti käydä katsastamassa esimerkiksi Mascan idyllinen kylä ja Teiden tulivuori kansallispuistoineen. Matkan viimeiset neljä päivää tulen viettämään pääkaupungissa Santa Cruzissa saaren pohjoispuolella ja samalla luvassa tutustumista saareen sieltä käsin. Saa nähdä kuinka realiteetit kohtaavat toiveet ja suunnitelmat, toivottavasti hyvin!

Teneriffa / Pixabay ilmainen kuvapankki


Se ensimmäinen reppureissu

Reppureissutyylisesti olen matkaillut aina, koska rakastan kierto- ja yhdistelmämatkoja sekä omatoimimatkailua ja haluan aina kokea mahdollisimman monipuolisesti matkakohteeni. Nyt vasta kuitenkin sain aikaiseksi hankittua kunnollisen rinkan, josta olenkin erittäin onnellinen. Budjettimatkailua rakastavana ihmisenä kunnollinen cabin size -rinkka oli paras vaihtoehto, koska pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen tulee paljon edullisemmaksi ja on myös ekologisempaa pienempien painokilojen vuoksi. Nyt saa vihdoin jäädä se matkalaukun perässä kuljettaminen, kun voi reppureissata REPULLA (tai siis rinkalla)! 🙂

Erilaisia tarvikehankintoja on tullut tehtyä myös rinkan lisäksi ja kunnollisiin retkeilyvarusteisiin panostaminen onkin enemmän sijoittamista kuin tuhlaamista. Vaikka seuraava reissuni ei suoranaisesti suurempaa vaellusta tai retkeilyä sisälläkään, niin käsimatkatavaroilla matkustettaessa tietyt urheilu- sekä retkeilyvarusteet toimivat erinomaisena monikäyttötarvikkeena ja tilansäästäjänä!


Tässä muutama hyvä pakkausvinkki käsimatkatavaroilla matkustamiseen:

 • Suosi perusvaatteita sekä monikäyttöisiä vaatteita ja ota karsi mukaan vain ne, mitä todella tarvitset. Jos lomallasi tulee olemaan ravintolakäyntejä, kaupunkikiertelyä, rantailua ja kaikenlaista tuutin täydeltä, niin mitä samoja vaatekappaleita voisit käyttää useammassa eri tilanteessa? Myös kevyiden vaatteiden suosiminen kannattaa, jotta eivät kerrytä liikaa lisäpainoa saati vie turhaa tilaa repussa.
 • Pakkaa vaatteet RULLAAMALLA mahdollisimman pieneksi ja tiiviiksi. Ekstrana voit pakata vaatteet kategorioittain suljettaviin vakuumipusseihin. Tämä säästää tilaa vielä lisää.


 • Hygieniatarvikkeet: Pakkaa mahdollisimman vähän nesteitä ja suosi pieniä pakkauksia. Ekologisuuden vuoksi suosi uudelleenkäytettäviä kestopakkauksia, vältä roskan jättämistä kohdemaahan (kaikkialla ei kierrätys pelaa kuten Suomessa). Itse koen luonnonmukaiset palashampoot ja saippuat käteväksi vaihtoehdoksi, sillä niitä ei lueta nesteeksi eikä niistä koidu turhaa purkkien raijaamista.

  Käsimatkatavaroissa saa kuljettaa maksimissaan 1l nestettä ja nesteet tulee olla pakattuna maksimissaan 100ml kokoisiin purkkeihin ja läpinäkyvään uudelleensuljettavaan (esim. MiniGrip) pussiin, jonka vetoisuus on max. 1 litra.
 • Juomapullo. Ota mukaan oma vesipullo, jotta vältyt turhan muovipullojätteen tuottamiselta kohdemaassa. Suosi helposti pakattavia juomapulloja, erityisesti pieneksi taiteltavat pehmeät juomapullot (soft flask) ovat ihan huikea idea käsimatkatavaroilla matkustettaessa!
 • Pue päällesi matkalle ne painavimmat vaatteet ja varusteet, jotta rinkkaan/reppuun jää enemmän tilaa.
 • Jos et ole ammattivalokuvaaja tai jos et välttämättä tarvitse koko tietokonepistettäsi kotoasi mukaan, niin ota mukaan vain ne pienimmät välineet. Kamerapuhelimet nykypäivänä ovat ihan lähes ammattilaistasoa, joten sellaisella pärjää varsin hyvin ja sellainen säästää tilaa ja painokiloja runsain määrin. Kevyt/pieni kannettava tietokone tai tabletti on paras vaihtoehto, jos se tietokone mukaan täytyy kuljettaa. Itselläni se on välttämättömyys.
 • Suosi e-kirjoja. Itse rakastan kunnollisia kovakantisia kirjoja, sillä ei kirja ole mielestäni kunnon kirja, jos se ei ole kunnollinen fyysinen kirja. Mutta, se vie liikaa tilaa sekä painokiloja, joten e-kirjat ovat kevyesti matkatessa parempi vaihtoehto. Jos siis ylipäätään lukee kirjoja.


Lopuksi haluan muistuttaa, että tämä on ensimmäinen matkani pelkillä käsimatkatavaroilla, joten aivan varmastikaan en ole vielä kerrasta pro kevyen pakkaamisen suhteen ja tulevaisuudessa haluankin päivittää paljon parempia vinkkilistoja. Kaikki teidän lisävinkit ovat siis erittäin tervetulleita tänne suunnalle myös. Tällä kertaa rinkkaan sulloutui kaikki erinomaisesti, eikä kilorajatkaan paukkuneet yli.

Haluan jakaa myös eteenpäin itse suosimani Kerran poistuin kotoa -blogin Nooran vinkit fiksuun pakkaamiseen kevyesti ja tehokkaasti. Nooran vinkkien pohjalta on koottu myös tämän postauksen lista, joten kiitokset siis hänelle. 🙂


Mitä ajatuksia soolomatkailu, reppureissaaminen sekä käsimatkatavaroilla matkustaminen herättävät sinussa? Onko hauskoja kokemuksia ensimmäiseltä soolo- tai reppureissumatkalta kenties? Onko hyviä viime hetken vinkkivitosia pakkaamiseen? Teneriffaakin saa hehkuttaa!

<3: Tiina Johanna

Seuraavaksi palataan asiaan lämpöisemmistä tunnelmista Teneriffan auringosta, mutta kannattaa ottaa sometilit seurantaan pikimmiten, jotta pääset seuraamaan matkan etenemistä reaaliaikaisesti mukana!

Instagram:@tiinajohannaaa
Facebook:Kookospalmun alla
Blogit.fi:Kookospalmun alla


16 Comments

 • Suunnaton

  Ihanaa ensimmäistä soolomatkaa!
  Itsekseen matkustaminen on ihanan vapauttavaa, kun saa mennä juuri sinne mihin haluaa ja tehdä tai olla tekemättä sen mukaan, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Tuollainen reppureissaaminen voisi olla mullekin se sopivin tapa nähdä Teneriffaa. Kiva nähdä, mitä kaikkea matkaasi kuuluukaan!

  • Tiina Johanna

   Kiitoksia! 🙂 Nyt muutama päivä takana täällä ja itsekseen on ollut yllättävän helppoa ja rentouttavaakin. Ei valittamista. 🙂 Repunkin kanssa toistaiseksi mennyt hyvin! 😀 Blogiin päivittelen parin päivän sisällä lisää tunnelmia! -Tiina

 • Maiju

  Hyviä vinkkejä, ja kevyesti matkustamisesta on syytäkin puhua aktiivisesti. Kerro sitten miten reissu käsimatkaravaroilla sujui, oliko jokin turhaa tai jäikö jotain puuttumaan.

  • Tiina Johanna

   Kerron ilman muuta. 🙂 Toistaiseksi ollut oikein hyvä ratkaisu ja kaikki mennyt mukavasti. Palaan asiaan blogin puolellakin toki reissun lopuksi vielä, heh. 😀

   Tiina

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Teneriffa on ihana! Siellä käymisestä on vierähtänyt jo usemapi vuosi ja silloin oltiin pakettimatkalla sidottuina samaan hotelliin koko viikoksi. Olisi ihanaa päästä kiertämään saarta enemmän ja ehdottomasti Teiden haluaisin itsekin nähdä.

  Käsimatkatavaroilla matkustaminen on mulle yleensä ennemmin sääntö kuin poikkeus. En kuitenkaan ole ihan täysin reppureissaajatyyppi, oon reissussa tosi mukavuudenhaluinen ja haluan panostaa majoituksiin. Jos matkustetaan kolmestaan perheen kesken, niin yleensä otetaan vaan yksi iso ruumaan menevä laukku, johon laitetaan kaikkien jututtuja ja jokaisella on erikseen vielä lentolaukut käsimatkatavoroina.

  • Tiina Johanna

   Suosittelen kyllä ehdottomasti lähtemään tutkimaan Teneriffaa enemmänkin! 🙂 Busseilla pääsee paikasta toiseen todella kätevästi ja halvalla ja etäisyydet eivät ole päätä huimaavia. Itse olen yhdistänyt reissuun nyt erilaisia majoituksia, omasta asunnosta hotelliin ja hostellityyliseen.

   Itse tykästyin repulla kulkemiseen, kun ei tarvitse raahata perässä mitään. Helpottaa itseni kohdalla omaa liikkumista ainakin. 🙂 Yllättävän paljon reppuunkin saa kaikkea mahtumaan ja jopa jotain turhaakin. Heh. 😀 Pidemmillä reissuilla on kyllä matkalaukku mukana, jos tiedossa on jo etukäteen se, että sille lisätilalle on tarvetta. 🙂

   Tiina

 • Cilla

  Matkustan lähes aina pelkän 40 litran Eagle Creekin repun kanssa. Reppu aukeaa kuin matkalaukku ja on tosi kätevä pakata. Olen tehnyt repun kanssa 1-10 viikon pituisia reissuja, joten kevyesti pakkaaminen alkaa jo luonnistua. Aina sitä kuitenkin tulee otettua jotain liikaa mukaan ja yleensä reppu painaa enemmän kotiin tullessa, koska mukana saattaa olla tuliaisia. Koskaan ei ole tullut sanomista liikakiloista, mutta muutaman kerran on meinannut mitat tulla vastaan, kun reppu on niin pullea täyteen ahdettuna, ettei se ole meinannut mahtua kaikkein kapeimmille matkatavarahyllyille.
  Ja soolomatkailu on myös tuttua. Minullakin ensimmäinen yksin tehty ulkomaan reissu suuntautui Espanjaan, mutta silloin muutin sinne suorittamaan koulun työharjoittelujakson. Sen jälkeen into ja itseluottamus kasvoi huimasti ja nykyään lähden reissuun ihan hyvillä mielin yksin. Tottakai joskus toivoo, että olisi joku jakamassa muistot niistä kaikista upeista kohteista, mutta kaikkea ei voi saada.
  Hyvää lomaa sulle 🙂

  • Tiina Johanna

   Hei kiitos vinkistä tuon rinkan suhteen, ehkäpä seuraava hankinta joskus voisi olla sitten tuollainen rinkka. Vaikuttaa kätevältä. 🙂 Nyt reissussa ollessa kyllä huomaa että helpompaa on rinkalla. Itsellä on 35l kokoinen ja kaikki mahtuu todella hyvin ja pari turhaakin paitaa tuli pakattua mukaan (näköjään). Eli toistaiseksi kaikki oikein bueno! Espanja on ihana maa, todella monipuolinen. Itsekin viime vuonna tein työharjoittelun 6kk Valenciassa! -Tiina

  • Tiina Johanna

   Kiitos paljon linkistä, Teneriffa on huikea paikka. Ymmärrän, että monet inhoavat turistirysän maineessa olevaa Kanariaa, mutta mielestäni saaret ansaitsevat parempaa hehkutusta. 🙂 Luonto on todella mielenkiintoista, erityisesti Teneriffalla. Puerto de la Cruzissa en nyt vielä ole ehtinyt käydä, mutta tässä on vielä aikaa onneksi. Tällä hetkellä Santa Cruzissa. 🙂 -Tiina

 • Merja / Merjan matkassa

  Soolomatkoista on aina kiva lukea ja mielenkiinnolla odotan jatkopostauksia Teneriffalta. En ole itse mikään kokenut yksinmatkaaja. Vasta yksi reissu takana (ja pari sellaista, joissa olen yksin liittynyt isompaan ryhmään) mutta koska viihdyn yksin, niin koin sen mukavaksi tavaksi matkustaa. En ole koskaan käynyt Kanarian saarilla, ellei välilaskua sinne lasketa, mutta viime vuosina varsinkin Teneriffa on alkanut kiinnostelemaan. Juurikin Teiden vuoksi ja se tuntuu olevan aika monipuolinen saari muutenkin.

  • Tiina Johanna

   Yksin on ollut todella mielenkiintoista olla reissussa. Kai sitä oppii tuntemaan itseään enemmän, tiedä häntä? 🙂 Voin kyllä ehdottomasti suositella Teneriffaa. Saarta on helppo kiertää busseilla/autolla ja etäisyydet ovat lyhyitä. Pohjoispuolelta pääsee eteläpuolelle noin tunnin bussimatkalla. Luonto on todella monipuolista ja kaunista, vehreydestä karumpaan sekä tietysti upea Teide! Suosittelen myös lähtemään bongailemaan delfiinejä, niitä on paljon! 🙂 -Tiina

 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures

  Mahtavaa, että olet päättänyt lähteä sille ensimmäiselle sooloreissulle – voin taata, että se saattaa olla käänteentekevä matka monessa mielessä, ainakin maailma aukeaa ihan eri tavalla kun pääsee näkemään että yksin reissatessa voi mennä oikeastaan minne vain. 🙂 Ja Teneriffa on varmasti täydellinen aloituskohde! Oletkohan muuten Facebookissa jo Soolomatkailijat-ryhmässä? Mukava olisi kuulla kokemuksistasi siellä lisää!

  https://www.facebook.com/groups/soolomatkailijat

  • Tiina Johanna

   Kiitos kommentista! 🙂 Tällä hetkellä reissua on takana reilu viikko ja vielä toinen olisi edessä. Olen ollut todella tyytyväinen valintaan ja oma seura ei ole ollenkaan hullumpi! 🙂 Kiitos tuosta ryhmävinkistä, laitoinkin tuossa heti liittymispyynnön. -Tiina

 • Kohteena maailma / Rami

  Itse olen reissannut jonkin verran maailmalla rinkan kanssa tai sitten isomman repun. On helppoa liikkua paikasta toiseen, kun saa kannettua matkavarusteet mukana. Helppo tapa reissata, ainakin itsestä!

  Teneriffa on huikea. Teide, Masca, Orotava ja La Laguna tulevat nyt ensimmäiseksi mieleen. Pari kertaa saarella käyneenä rakastan sen luontoa ja sisämaan kaupunkeja, kuukauden päästä sinne uusiksi taas. Täytyypä katsastaa, oletko saanut siihen mennessä tunnelmoitua omaa reissuasi ja saisinko jotain uusia vinkkejä Teneriffalle.

  • Tiina Johanna

   Tähän mennessä ainakin olen ollut todella tyytyväinen reppuvalintaan ja matka todella sujuu paljon kevyemmin, kun ei tarvitse raahata matkalaukkua perässä. Oikein kätevä vaihtoehto!

   Teneriffa on todella kaunis saari. Paljon on tähän mennessä tullut jo nähtyä, mutta vielä viikon verran olisi jäljellä tutkittavaa. Täytyy katsoa, mikä loppusaldo tulee olemaan! 🙂 Teide oli ihan älyttömän hieno kokemus kyllä ja luonto saarella on muutenkin todella monipuolista.

   Tiina

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: